احرار: رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز با تاکيد بر اينکه هنوز در آذربايجان شرقي فرد مبتلا به کرونا نداريم گفت: از افراد مشکوک به کرونا که مراجعاتي داشتهاند، آزمايش گرفتيم که نتايج آن منفي بود و تاکنون آزمايش هيچ فردي مثبت نبوده است.
محمدحسين صومي در گفتوگو با خبرنگاران، با اشاره به اينکه بيماريها همواره سلامت انسان را تهديد ميکند ولي نوع مواجهه ما با بيماريها اهميت دارد، اظهار داشت: در بدن انسان سيستم ايمني قوي طراحي شده تا با ويروس و ميکروب مقابله کند.
وي با بيان اينکه ويروس کرونا چيز جديدي نيست و به شکلهاي مختلف قبلاً ظهور و بروز داشته است، افزود: کرونا هم مانند آنفولانزاي نوع B بدن را تحت تأثير قرار ميدهد و علايم مشابهي دارد ولي با مراقبت هاي بهداشتي از تکثير و ابتلاي آن جلوگيري کنيم.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز، راههاي انتقال ويروس را مورد اشاره قرار داد و گفت: از طريق تماس دست با چشم و راههاي تنفسي دهان و بيني وارد بدن بيماران ميشود و در هر محيطي امکان انتقال دارد چراکه ممکن است فرد بيمار در جايي حضور داشته و يا عطسه کرده که بعد از عبور وي هم اين ويروس به دليل تماس وي با اجسام بر روي سطوح مينشيند و بعد به مخاطب منتقل ميشود، لذا بايد مراقبتها افزايش يابد و پيشگيري جدي گرفته شود.
وي با تأکيد بر اينکه هرچقدر بيمار افزايش يابد، ميزان انتقال هم افزايش مييابد، ابراز داشت: نبايد اجازه تکثير ويروس را بدهيم لذا بايد از حضور در اجتماعات خودداري کرده و فاصله خود از ساير افراد را حفظ کنيم.
صومي با تأکيد بر اينکه استفاده از ماسکها براي عموم لازم نيست، ادامه داد: اگر فاصله بيش از يک متري با ساير افراد را حفظ کنيم، امکان انتقال حداقل است، ضمن اينکه استفاده درست از ماسک هم ضرورت دارد چراکه ابتدا بايد قبل از تماس با ماسک، دست را با آب و صابون بشوييم و ضد عفوني کنيم تا امکان انتقال را کم کنيم.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز، با اشاره به اينکه اگر ماسک استفاده شود، بيش از چند ساعت مفيد نيست و تداوم استفاده از آن، مضر خواهد بود، گفت: اگر ماسک، رطوبت به خود بگيرد، منشأ آلودگي خواهد بود، ضمن اينکه پس از مصرف هم آن را به ظرف آشغال بيندازيم و دستها را بشوييم تا دست آلوده منجر به انتقال ويروس نشود.
وي بهترين روش پيشگيري را رعايت بهداشت فردي دانست و افزود: اصولاً در جامعه اسلامي، وضو و رعايت مسائل بهداشتي منجر به کاهش انتقال و تکثير ميشود.
صومي با تأکيد بر اينکه هنوز در آذربايجان شرقي فرد مبتلا به کرونا نداريم گفت: از افراد مشکوک به کرونا که مراجعاتي داشتهاند، آزمايش گرفتيم که نتايج آن منفي بود و تاکنون آزمايش هيچ فردي مثبت نبوده است.
وي با انتقاد از اينکه در فضاي مجازي هر فرد فوت شده در بيمارستان را به دليل کرونا به مردم معرفي ميکنند و مردم را نگران ميکنند، ابراز داشت: سال قبل در چنين ايامي کرونا نبود ولي به دليل آلودگيهاي هوا و مشکلات ريوي و... تعدادي از بيماران فوت ميکردند که امروز هم نبايد هر فوتي را به نام کرونا دانسته و مردم را نگران کنيم.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز، با بيان اينکه هر اطلاعاتي باشد به مردم اطلاع ميدهيم تا بر اساس شرايط، توجه مردم و مراقبتها افزايش يابد خاطر نشان کرد: در شرايط فعلي بايد براي پيشگيري، بهداشت فردي را رعايت کنيم و از اطرافيان فاصله داشته باشيم و از ماسک با رعايت اصول استفاده کنيم.
وي خواستار حفظ آرامش رواني جامعه شد و گفت: هرچقدر آرامش کم باشد، سيستم ايمني بدن هم ضعيف شده و ويروس اثرگذاري بيشتري دارد چراکه سيستم ايمني بدن بهترين محافظ بدن است و نبود آرامش رواني و تزريق استرس، سيستم ايمني بدن را به هم مي زند.
صومي تصريح کرد: با همکاري يکديگر و حفظ آرامش جامعه، ويروس کرونا را با کمترين مشکلات از جامعه حذف خواهيم کرد.
تسنيم