احرار : استاندار آذربايجان شرقي با تاکيد بر اينکه يکي از اولويت هاي استان، توسعه ديپلماسي است، افزود: ديپلماسي فقط حضور کنسولگري ها نيست و توسعه مراودات ورزشي، فرهنگي و ترانزيتي هم نوعي ديپلماسي است. آذربايجان شرقي پل ارتباطي آسيا به اروپا باست و ما از جايگاه واقعي خود فاصله زيادي داريم.+
به گزارش احرار، استاندار آذربايجان شرقي در نشست خبري با اصحاب رسانه با بيان اينکه در ايام الله دهه فجر 1365 پروژه با اختصاص بيش از 6 هزار ميليارد تومان اعتبار افتتاح خواهد شد گفت : در سفر اول و دوم رئيس جمهور 10 الي 12 هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري انجام شد.
وي از افتتاح خط انتقال پلي اتيلن از مياندوآب به تبريز در هفته آينده خبر داد و افزود :سرمايه گذاري اين پروژه67 ميليار تومان به خود اختصاص داده است و افزون بر 500 فرصت شغلي ايجاد خواهد کرد.
پورمحمدي به اهميت توسعه ديپلماسي اشاره کرد و افزود : يکي ازمزيت هاي استان پل ارتباطي آسيا و اروپا بودن آن است که نبايد ازاين نقش غافل شد چرا که استان آذربايجان شرقي با دو کشور ارمنستان و جمهوري آذربايجان وهمچنين جمهوري خود مختارنخجوان 270 کيلومتر مرزمشترک دارد.ديپلماسي فقط حضور کنسولگري ها نيست و توسعه مراودات ورزشي، فرهنگي و ترانزيتي هم نوعي ديپلماسي است. آذربايجان شرقي پل ارتباطي آسيا به اروپا باست و ما از جايگاه واقعي خود فاصله زيادي داريم.
از 18کشور سرمايه گذاري در استان داريم
وي با اشاره به مشکلات کشور گفت: در اين وانفساي تحريم ها از 18کشور سرمايه گذاري در استان داريم . او با بيان اينکه هيچ واحد توليدي تعطيل نشده اظهار کرد :از نظر واحدهاي توليدي جديد رتبه دوم و از نظر واحدهاي توسعه اي رتبه اول را در کشور داريم.
وي افزود:صادرات ازگمرکات کشورحدود 50درصد افزايش يافته است، به طوري که در ده ماهه نخست سال صادرات ارزي 2.5ميليارد دلار بوده است که اين رقم در سال گذشته 2ميليارد دلار بود و تا پايان سال به 3 ميليارد دلار خواهد رسيد.
استاندار آذربايجان شرقي وجود معادن را از مزيت هاي مهم استان دانست و افزود: در زمينه معدن،از نظر صدور پروانه و بهره برداري رشد خوب نبوده است. اما دو اتفاق مهم "راهاندازي کارخانه ذوب و توليد کاتد و همچنين آغاز عمليات عمراني نفلين سينيت سراب" در اين حوزه رخ داده و باعث افزايش درآمدها از بخش معدن شده است. که 5 ميليارد تن ذخيره آلومينا داريم و اميدواريم شهرک آلومينيوم و صنايع پايين دستي تحول جدي در استان ايجاد کند.
وي با بيان اينکه گزارشي هم که در مورد آلودگي معدن اندريان منتشر شده بود، مربوط به نمونهگيري از فاضلاب مجموعه بوده است بيان کرد: در اين خصوص شوراي تامين هيات شخص ثالث را جهت بررسي و نمونهگيري انتخاب کرد و يک هيات دانشگاهي موارد را بررسي کرده و اعلام کردند که ميزان آلايندگي معدن اندريان بيش از حد مجاز نيست؛ البته هياتي از فعالان زيست محيطي نيز در اين رابطه بررسي کردهاند که گزارش خود را ارائه خواهند داد. گزارشها و بررسيها نشان ميدهد که فعاليت معدن اندريان آثار مخرب زيست محيطي ندارد.
استاندار آذربايجان شرقي در رابطه با بحران زيستي کارخانه صنايع شيميايي کاوه سودا نيز گفت: در اين مورد نيز همانند ماجراي معدن طلاي اندريان، يک ادعا مطرح است و طبق بررسيهاي انجام شده اکنون اين واحد آلايندگي و تاثيرات زيست محيطي که به مردم و محيط ضرر برساند، ندارد.
وي مهمترين چالش استان را نامتناسب بودن اختيارات و مسئوليت هاي مديران، به ويژه آذربايجان شرقي دانست و گفت: استاندار نماينده عالي دولت است و بايد اختيارات مقياس استاني رئيس جمهور را داشته باشد در حالي که تهران براي همه استان ها تصميم مي گيرد و اين مطلوب نيست. چالش ديگر هم بن بست بودن اين استان است. مزيت موقعيت جغرافيايي استان ما در بين مزيت هاي ديگر مغفول مانده است چراکه در مسير ترانزيت شرق به غرب قرار داريم و بايد نقش ايفا کنيم تا آذربايجان شرقي را از بن بست خارج کنيم و از جاده و ريل براي ايفاي نقش اقتصادي استفاده کنيم.
پورمحمدي در مورد آموزش زبان ترکي آذربايجاني در مدارس نيز گفت: ما در مورد آموزش زبان مادري به عهدي که داديم پايبند هستيم و آموزش زبان ترکي آذربايجاني در8مدرسه تبريز به صورت پايلوت آغاز شده و ادامه مي يابد و در سال تحصيلي آينده مدارس بيشتري آموزش زبان ترکي آذربايجاني را برنامه هاي آموزشي خود خواهند گنجاند.
استاندار آذربايجان شرقي تاکيد کرد: در مورد درياچه اروميه نيز در جلسه اخير تصويب شد که 1000ميليارد تومان اعتبار اختصاص داده شود تا با 600ميليارد تومان پروژه انتقال آب از رودخانه زاب به درياچه اروميه که بيش از 85درصد پيشرفت فيزيکي دارد انجام شود و همچنين 400 ميلياردتومان نيز به تکميل تصفيه خانه تبريز و اروميه تزريق شود؛ بر اين اساس نگراني در مورد آينده درياچه اروميه وجود نخواهد داشت و اکنون نيز در نتيجه ميزان بارندگيها، وضعيت درياچه خوب بوده و به بالاي سه ميليارد مترمکعب رسيده است.
پور محمدي با بيان اينکه صنعت توليد لوکوموتيو را در استان راه اندازي ميکنيم، گفت: يک سرمايه گذار به شکل جوينت ونچر با شرکت اتريشي، آلماني و چيني ميخواهد خط توليد لوکوموتيو را در تبريز شروع کند و کارهاي اوليه آن شامل تامين منابع مالي انجام شده است.