احرار: مديرعامل صندوق پژوهش و فناوري ارس از آغاز به کار اين صندوق براي تسهيل روند رشد شرکتهاي فنآور و دانشبنيان خبر داد.
پريسا بهلولي در جمع خبرنگاران با بيان اينکه منطقه آزاد ارس از جمله مناطقي است که حمايتهاي بسيار خوبي را در زمينه رشد اکوسيستم فناوري و پشتيباني از شرکتهاي دانش بنيان انجام ميدهد، گفت: مرکز رشد ارس نيز جهت ارائه بستههاي حمايتي و تشويقي متنوع به واحدهاي فناور، استارتآپي و دانشبنيان راه اندازي شده بود تا زمينه رشد و توسعه فعاليت آنها را براي تجاريسازي ايدهها، بازاريابي و فروش محصولات در فضاهاي نمايشگاهي منطقه، داخل و خارج کشور فراهم کند.
وي با اشاره به مشوقهاي ارائه شده به شرکتهاي فناور، دانش بنيان و استارتاپ ها توسط اين مرکز، افزود: در منطقه آزاد ارس علاوه بر مزاياي قانوني تعريف شده براي تمام فعالان اقتصادي و صنعتي، مشوقهاي جديدي نيز براي شرکتهاي فناور و دانش بنيان تعريف شده است تا اين افراد خلاق، بيش از پيش براي حضور در ارس علاقمند شوند.
وي اذعان داشت: هم اکنون ?? شرکت فناور و دانش بنيان صنعتي و ?? شرکت فناور نوپا، در مرکز رشد منطقه آزاد ارس فعاليت ميکنند.
وي در ادامه به آغاز به کار صندوق پژوهش و فناوري ارس در کنار مجموعه مرکز رشد اين منطقه آزاد اشاره کرد و گفت: اين صندوق براي اولين بار در شمالغرب کشور و در بين مناطق آزاد ايران تأسيس شد که همزمان با نمايشگاه رينوتکس ???? تبريز فعاليت خود را با پرداخت تسهيلات تصويب شده به شرکتهاي دانش بنيان مستقر در منطقه آزاد ارس کليد زد.
او با اشاره به نيازهاي اعتباري شرکتهاي دانش بنيان استان، اضافه کرد: با تزريق اين اعتبار به صندوق بخشي از نيازهاي شرکتهاي فناور استان مرتفع شود.
وي با تاکيد بر اينکه منطقه آزاد ارس، اولين منطقه آزاد کشور است که صندوق پژوهش و فناوري را در بين اين مناطق تشکيل داده است، اظهار داشت: اين صندوق با مشارکت ?? درصدي صندوق نوآوري و شکوفايي و ?? درصدي سازمان منطقه آزاد ارس، ?? درصدي پارک علم و فناوري و ?? درصدي شرکت دانش بنيان همگامان فعاليت خود را آغاز کرده است.
وي ادامه داد: صندوق پژوهشي و فناوري ارس در ? قالب اعطاي تسهيلات ? تا ?? درصد، سرمايهگذاري خطر پذير و صدور ضمانت نامه از فعالان فناوري حمايت خواهد کرد.
بهلولي در شرح وظايف اين صندوق گفت: شرکتهايي که از منابع مالي ضعيفي برخوردارند ميتوانند از تسهيلات صندوق پژوهش و فناوري منطقه آزاد ارس بهرهمند شوند تا بتوانند ايدههاي فناورانه خود را به محصول تبديل کرده و سپس به دنبال تجاري سازي آن باشند.
وي افزود: صدور ضمانت نامه براي اين شرکتها در قالب ضمانت نامه شرکت در مناقصه، مزايده، تعهد در پرداخت پيش پرداخت به بانکها و حسن انجام کار خواهد بود و همچنين سرمايه گذاري خطر پذير نيز به صورت تزريق سرمايه به شکل نقدي با ارزيابي فني و خدمات مشاورهاي به شرکتهايي خواهد بود که مورد تأييد قرار گيرند.
مدير عامل صندوق پژوهش و فناوري منطقه آزاد ارس با بيان اينکه مأموريت صندوق ارائه خدمات مالي و تسهيل روند تجاري سازي محصول به منظور کمک به رشد و توسعه صنايع خلاق است، گفت: اين مجموعه فعاليت خود را به صورتمستقل پيش خواهد برد و براي تحقق اهداف مذکور نياز به افزايش منابع مالي دارد، از اين رو همکاري و سرمايه گذاري بخش خصوصي با صندوق قطعاً در توسعه فعاليتهاي آن تأثير خواهد گذاشت.
بهلولي در خاتمه با اشاره به اينکه در حال حاضر اولويت ثبت نام در صندوق حمايت با شرکتهاي فناور واقع در آذربايجان شرقي است، خاطرنشان کرد: شرکتهايي که در مراکز رشد استاني يا پارک علم و فناوري عضو هستند و همچنين شرکتهايي که بتوانند تائيده پارک علم و فناوري استان را اخذ کنند ميتوانند در صندوق ثبت نام کنند.