احرار: کارگاه يک روزه آموزشي سلامت روان و رسانه در تبريز با محوريت خودکشي و آسيب هاي اجتماعي و رسانه، ويژه دست اندرکاران رسانه، روابط عمومي و سلامت روان استان برگزار شد.
دکتر مهرداد قائم مقامي، روانپزشک، در اين کارگاه، با اشاره به اينکه ?? درصد افرادي که خودکشي ميکنند، اختلالات رواني دارند، گفت: پيش بيني ميشود تا سال 2030افسردگي در رتبه يک يا دوم در جهان قرار گيرد.
وي با اشاره به ويژگيهاي مناسب گزارش دهي خودکشي در رسانهها، افزود: در اخبار خودکشي بهتر است از زبان و جملات احساسي استفاده نشود و فرد در جامعه به عنوان قهرمان جلوه داده نشود.
وي خاطرنشان کرد: همچنين در اخبار خودکشي بايد توضيحات لازم در مورد چگونگي و دلايل آن ارائه نشود؛ چراکه خودکشي يک مسئله پيچيده بوده و با سلامت روان در ارتباط است.
وي عنوان کرد: انتشار نامناسب اخبار خودکشي باعث سوق دادن افراد آسيب پذير جامعه ميشود؛ از اين رو بايد عکسها و فيلمهاي مربوطه را در فضاي مجازي پخش نکنيم، همچنين از انتشار و تکرار مکرر پرهيز کنيم.
واژه خودکشي موفق بار منفي دارد
همچنين در ادامه اين کارگاه، ساناز نوروزي فوق تخصص روانپزشکي با اشاره به اينکه دومين عامل مرگ و مير جهان خودکشي در بين افراد 15تا 30 سال است، عنوان کرد: استفاده از واژه خودکشي موفق، بار منفي در پي داشته و تهديد ميکند؛ بنابراين بهتر است از کلمه خودکشي منجر به مرگ استفاده شود.
اين روانپزشک، تصريح کرد: عواملي مانند استفاده از کلمات و جملات مناسب، ارائه راهکارهايي براي درمان و پيشگيري از خودکشي و شکل دهي صحيح داستان خودکشي در به حداقل رساندن سرايت آن تاثير بسزايي دارد.
وي تصريح کرد: نوجوانان بيشتر تحت تاثير اين موضوع قرار ميگيرند، به خصوص زماني که خودکشي توسط يک فرد محبوب باشد؛ در اين صورت رسانهها نقش بسيار موثري در اين زمينه دارند و بايد اخبار مربوط به خودکشي در صفحه اول و سرتيتر قرار نگيرد.
دکتر نوروزي عنوان کرد: فيلم و عکس هاي مربوط به مراسم سوگواري بازماندگان خودکشي منجر به سرايت آن ميشود و همچنين نبايد وصيت نامه يا يادداشتي از فرد را در اخبار انتشار داد؛ چراکه اين عامل انگيزهاي براي کساني که مشکلات رواني زمينهاي دارند، ميشود.
ايسنا