احرار: رئيس پليس مبارزه با موادمخدر آذربايجانشرقي از افزايش 12درصدي کشف و ضبط انواع مختلف مواد مخدر نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
قاسم دهقاني ظهر چهارشنبه در نشست خبري با اصحاب رسانه استان اظهار داشت: امروز بر هيچ کسي پوشيده نيست که يکي از جنگهايي که در کشورهاي مختلف به عنوان جنگ نرم انجام ميشود، بحث خريد و فروش مواد مخدر است که در آن يک نگاه استعماري و کشيدن پاي جوانان به سمت انحراف مطرح است.
وي با اشاره به همسايگي ايران با چندين کشور خارجي گفت: اقتصاد برخي از اين کشورها تا حد زيادي به بحث کشت، تهيه و توزيع مواد مخدر برمي گردد که اگر اينها را از دست آنها بگيريم، اقتصادشان دچار مشکل خواهد شد.
مبارزه با مواد مخدر بايد به دغدغه اجتماعي تبديل شود
دهقاني ادامه داد: بحث مبارزه با مواد مخدر حتماً بايد به دغدغه اجتماعي تبديل شده و کليه عوامل و دست اندرکاران از بدو تولد فرد، سهم خود را در اين مبارزه ايفا کنند؛ سازمانهايي مانند اموزش و پرورش، وزارت بهداشت و ساير دستگاههاي حمايتي و نظارتي از جمله اين دستگاهها هستند که بايد دست نيروي انتظامي را در اين راستا بگيرند.
رئيس پليس مبارزه با موادمخدر آذربايجانشرقي افزود: در آذربايجان شرقي، مسئولان به صورت مستمر پاي کار هستند و از جمله موفقيتهاي اين استان تأسيس مرکز ماده 16بوده که تا امروز با حمايت سازمانهاي مربوطه سرپا است که اين مرکز از بودجه دولتي استفاده نکرده و تمامي هزينههاي آن توسط دستگاههاي مسئول، خيران و خانوادههاي افراد تأمين ميشود.
افزايش 12درصدي کشف و ضبط مواد مخدر
وي با اشاره به اقدامات پليس در طول ? ماه براي مقابله و جلوگيري از ورود مواد مخدر به داخل استان گفت: پليس استان توانسته دو تن و ??? کيلوگرم انواع مواد را از قاچاقچيان و خرده فروشها کشف و ضبط کند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزايش ?? درصدي داشته است.
دهقاني از افزايش کشفيات مواد مخدر صنعتي در استان خبر داد و گفت: در اين راستا ماده مخدر شيشه 72درصد و هروئين 43درصد و مواد مخدر نوظهور، 42درصد افزايش کشف داشته اند.
دستگيري 146توزيع کننده و قاچاقچي مواد مخدر
وي همچنين از دستگيري 146توزيع کننده و قاچاقچي در اين رابطه در سال جاري خبر داد و گفت: اين افراد در قالب 16باند تهيه و توزيع کننده مواد دستگير شده اند.
دهقاني، اقدام بعدي پليس را مقابله و دستگيري خرده فروشان به عنوان ايادي قاچاقچيان دانست و گفت: چهار هزار و 140نفر در استان که اقدام به خرده فروشي در معابر و پارکها ميکردند، دستگير شده و تحويل مراجع قانوني شدند.
کشف ?? کيلوگرم مواد مخدر در اطراف مراکز آموزشي
وي با اشاره به پاکسازي اطراف مراکز دانشجويي و مدارس استان گفت: 22کيلوگرم مواد مخدر و قرصهاي روان گردان در اطراف مراکز آموزشي مثل مدارس و دانشگاهها کشف شده است؛ متأسفانه برخي، دانش آموزان را به بهانه تقويت حافظه و غيره گول ميزنند و قرصهاي روان گردان در اختيارشان قرار ميدهند.
رئيس پليس مبارزه با موادمخدر استان، حوزه سوم مأموريت پليس را جمع آوري معتادين متجاهر دانست و گفت: در راستاي ايجاد امنيت رواني، پليس مکلف شده که هيچ معتاد متجاهري در منظر مردم استان ديده نشود که امسال چهارمين سالي است که با اطمينان ميگوئيم که استان عاري از معتاد متجاهر است.
وي از انجام هزار و 740مرحله عمليات پاکسازي در استان در حوزه پارکها، بوستانها، معابر و سطح شهر و راهها در راستاي مقابله با مواد مخدر خبر داد.
مواد مخدر نوظهور جوانان و نوجوانان را هدف گرفته است
دهقاني با اشارهاي به مشکلات موجود در راستاي مبارزه با مواد مخدر استان گفت: مواد مخدر نوظهور، جامعه نوجوانان و جوانان را هدف قرار داده است؛ از سوي ديگر راحتي مصرف و نياز نداشتن به ابزار خاص از ديگر ويژگيهاي اين مواد مخدر است.
وي افزود: اين مواد حتي با سيگار هم قابل استفاده بوده و ارزان بودن از ديگر ويژگيهاي مواد نوظهور است.
رئيس پليس مبارزه با موادمخدر استان قريب به اتفاق دستگيريها را مربوط به افرادي دانست که سابقه درمان دارند و گفت: حدود ?? درصد دستگيرشدگان، بدون سابقه هستند.
?? درصدي آلودگي به مواد مربوط به جامعه کارگري
دهقاني ?? درصد آلودگي به مواد مخدر در استان را مربوط به جامعه کارگري دانست و گفت: اين مقدار در کشور ?? درصد است.
رئيس پليس مبارزه با موادمخدر استان يک تا يک و نيم درصد دستگيريها را مربوط به زنان دانست و گفت: همچنين ميزان آلودگي به مادر مخدر در بين دانش آموزان و دانشجويان زير نيم درصد است.
وي از ارائه آموزشهاي لازم به مخاطبان اين حوزه خبر داد و گفت: ?? هزار نفر در مدارس و ?? هزار در کل استان آموزشهاي لازم در حوزه مبارزه با مواد مخدر را ديده اند.
تبليغاتي براي فروش سادهتر مواد مخدر
رئيس پليس مبارزه با موادمخدر استان عدم اگاهي والدين و افرادي که نقش تربيتي دارند نسبت به مواد مخدر جديد را خطرناک دانسته و ادامه داد: گاه تبليغاتي تحت عنوان ماده ترک اعتياد فوري، ماده تقويت کننده حافظه، تقويت قوه جنسي و تناسب اندام مشاهده ميشود که اين امر، حقه فروشندگان است که مواد مخدر را در اين قالبها به مصرف کنندگان ارائه کنند.
وي با اشاره به روي آوردن برخي نوجوانان و جوانان به سمت مواد مخدر گفت: مشکل عمده در خصوص شيوع مواد مخدر در بين آنان، عدم توجه به نيازهاي محبتي و احساسي است، گاه محيط خانه براي کودکان امن نيست و او بيشتر ترجيح ميدهد همراه دوستانش باشد و اين امر شروع خطر است.
جوانان مراقب جشنهاي دوستانه باشند
دهقاني برخي جشنهاي دوستانه را محلي براي مصرف مواد مخدر دانسته و ميگويد: اخيراً خطر مواد مخدري به عنوان ان پي اس در قالب اسپري مطرح بوده که از جمله خطرناکترين مواد ميباشد و بر روي دستمال کاغذي، پارچه، پنبه و ديگر پخش ميشود و شکل و علامت خاصي هم ندارد.
وي افزود: جوانان عزيز و والدين آنها در نظر داشته باشند که در مهمانيهاي دانشجويي و يا دوستانه امکان پخش اين ماده مخدر وجود دارد؛ همچنين از مصرف شيريني، شربت و هر نوع خوراکي در جاهاي غريبه و ناشناس پرهيز کنند.