احرار: رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجانشرقي گفت: نرخ بيکاري در آذربايجانشرقي در بدترين شرايط 12 درصد است و اين به دليل وجود فرصتهاي شغلي نيست؛ بلکه ناشي از مهاجرت نيروي کار فعال به جاهاي ديگر براي يافتن شغل و در واقع خروج سرمايه انساني است.
داود بهبودي در جمع چند نفر از فعالان فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي، سياسي، ادبي و رسانه تبريز اظهار کرد: رشد اقتصادي کل کشور در دهه 40 حدود 11 درصد بوده و در دهه 50 عليرغم افزايش درآمدهاي نفتي دچار چالش بوده است؛ بعد از انقلاب نيز به دلايلي مثل جنگ، تحريمها و نحوه تعاملات بينالمللي ميانگين رشد اقتصادي مستمري نداشتيم.
وي تاکيد کرد: بحث وابستگي اقتصاد کشور به نفت هنوز به عنوان چالش ساختاري خود را نشان ميدهد.
وي بيان کرد: حدود 60 درصد صنعت کشور در مرکز مستقر است که نتيجه آن محروميت، مهاجرت و شاخصهاي عدم تعادل اجتماعي است.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجانشرقي تصريح کرد: عرصه اقتصادي کشور به رغم تلاشهاي متوليان امر نتوانسته رضايتمندي مورد انتظار را ايجاد کند و نمودهاي آن در بيکاري، درآمد سرانه، قدرت خريد مردم و ميزان صادرات آشکار است.
وي با اشاره به شکلگيري فعاليتهاي اقتصادي و صنعتي به صورت «مرکزپيرامون» در کشور، توضيح داد: اين امر موجب شده بخشهاي حاشيهاي کشور از امکانات کمي برخوردار باشند و در استانهاي مرزي که از مرکز فاصله بيشتري دارند، عدم تعادل در زيرساختها و مسائل اقتصادي و شاخصهاي توسعهنيافتگي خود را بيشتر نشان ميدهد.
وي ادامه داد: توسعه مبتني بر تعامل است و در فضاي تعامل، انتقال دانش، تکنولوژي و تجربه راحتتر از فضاي تقابل اتفاق ميافتد؛ کشورهايي که با در هم تنيدگي و تعامل با اقتصاد جهان برخورد ميکنند راحت در مسير توسعه قرار ميگيرند.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجانشرقي خاطرنشان کرد: در مجموع الگوي توسعه کشور مناسب نيست.
بهبودي در ادامه با اشاره به ظرفيتها و پتانسيلهاي طبيعي و گردشگري، موقعيتها تاريخي و جغرافياني و استقرار 18 درصد از ذخاير معدني کشور در استان، متذکر شد: صرف نظر از مباحث کلان ملي بايد سعي کنيم در درون استان با برنامه ريزي و ساماندهي ظرفيتها و اختيارات نگاه توسعهاي خود را تقويت کنيم.
اين اقتصاددان با بيان اينکه لازم است در استان با ايجاد انعطاف در قابليتهاي توسعهاي بر محدوديتهاي آمايشي غلبه کنيم، تاکيد کرد: تا زماني که اجماع نظر توسعه بين مردم، سياسيون، اقشار ذينفوذ و مرجع شکل نگيرد نخواهيم توانست در مسير توسعه قرار گيريم.