احرار: ، نشست هم انديشي مديران دفاتر شغلي و کاريابي خارجي کشور ، روز گذشته با مشارکت موسسه کاريابي ارمان ماندگار و با حضور مديران کاريابي هاي بين المللي، به منظور بررسي مسائل مختلف اين مراکز در هتل لاله پارک ( هتل کايا سابق) برگزار شد .
به گزارش احرار ،مدير کل تعاون، کار و رفاه اجتماعي در اين نشست ، ضمن قدرداني از فعاليت هاي مدير کاريابي بين المللي آرمان ماندگار، اين موسسه را از جمله کاريابي هاي بين المللي اثر گذار که فعاليت هاي ارزشمندي در صدور نيروي کار به خارج از کشور دارد معرفي کرد و افزود: اين موسسات منشا خير و برکت هستند. و فعاليت هاي اين موسسات در پيشبرد اهداف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي اثر گذار است .
طرح اعزام نيروي به خارج از کشور با افزايش جمعيت
مير احد حسيني ضمن اشاره به افزايش جمعيت دردهه شصت تا اوايل دهه هفتاد اظهار کرد: با رشد جمعيت کشور بايد فکري براي اشتغال اين قشر صورت مي گرفت که در اين راستا با پيشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي بحث ايجاد کاريابي هاي بين المللي و صدور نيروي کار مازاد به خارج از کشور مطرح گرديد.
وي افزود : اعرام نيرو به خارج از کشور دو حسن اساسي داشت: حسن اول آن ، ارز آوري براي کشور بود، افرادي که در کشورهاي ديگر اشتغال دارند، مازاد درآمد را براي کشور مي فرستند که در کشور سرمايه گذاري مي شود و اين امر در شکوفايي و رونق کسب و کار تاثير مثبت دارد؛ و اما حسن ديگر، انتقال تکنولوژي به کشور است
اعزام 2000 نفر نيروي کار به خارج از کشور
مدير کل ، تعاون، کار و رفاه اجتماعي در خصوص تعداد نيروي کار اعزام شده به خارج از کشورگفت : هم اکنون اعزام حدود 2000نفر نيروي کار صورت گرفته است که بر اساس پيش بيني هاي انجام شده اين رقم تا حدود 5000 نفر در سال افزايش خواهد يافت که اين امر همت مديران موسسات کاريابي بين المللي را مي طلبد.
امار بيکاري در استان 10.2 درصد است
حسيني به نرخ بيکاري در استان اشاره و بيان کرد: با توجه به اينکه استان آذربايجان شرقي از جمله استانهاي صنعتي و کارگري است نرخ بيکاري در آن نسبت به بسياري از استانها کم تر است که البته در مقطعي نرخ بيکاري تا 12.6 درصد افزايش يافت که اکنون اين رقم به 10.2 درصد رسيده است .
وجود 37 شهرک صنعتي در استان
حسيني تعداد شهرک هاي صنعتي سرمايه گذاري در استان آذربايجان شرقي را 37 شهرک اعلام کرد و افزود: علاوه بر آن؛ استان داراي شهرک صنعتي سرمايه گذاري خارجي است که اين شهرک براي حدود 4000 نفر فرصت شغلي ايجاد کرده است .
مهمترين نتيجه فعاليت کاريابي هاي خارجي انتقال فرهنگ کار سازماني است
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري در اين نشست ضمن اشاره به اهميت ايجاد اشتغال گفت : ايجاد يک شغل، يک روز زودتر براي کشور ارزشمند است و مي تواند ابروي يک خانواده و يک محله را تضمين کند.
وي به پتانسيل هاي شهر تبريز در تجارت اشاره و اظهار کرد: تبريز از قديم مرکز تجارت بوده به گونه اي که مي توان گفت به ازاي هر خانواده يک مغازه وجود دارد و هم اکنون نيز با سرمايه گذاري هاي خارجي سبک تجارت دستخوش تغييرات مثبت شده است.
علي جهانگيري ، در خصوص فعاليت دفاتر کاريابي هاي بين المللي بيان کرد : آنچه در بحث فعاليت اين مراکز براي ما مهم است اين است که شاغلين در خارج از کشور بتوانند سبک و سياق و فرهنگ کار سازماني رابه کشور بياورند
وي افزود : افراد شاغل در کشورهاي خارجي به عنوان ديپلمات هاي فرهنگي مي توانند ، فرهنگ نحوه ي کار را به کشور منتقل کنند.
مدير کل دفتر هدايت نيروي کار و کاريابيهاي وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعي . نيز در اين نشست گفت : سياست هاي وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعي منبعث از سياست هاي کلي است و بحث اعزام نيرو به خارج از کشور تنها بخشي از اين سياست محسوب مي شود .
محمد اکبر نيا ، با اشاره به اينکه با وجود دو برابر شدن تعداد مراکز کاريابي، بازخورد آنها دو برابر نشده است افزود : ما بايد هدف گزاري کنيم تا تعداد نيروي اعزامي به خارج از کشور به حدود 10 هزار نفر در سال برسد.
و ي همچنين بر فعاليت انجمن صنفي کاريابي هاي بين المللي تاکيد و اضافه کرد : حدود 50 درصد مديران دفاتر کاريابي عضو انجمن هستند ، بنايراين بايد فعاليت هاي انجمن به صورت منسجم ادامه يابد تا اثر بخش باشد.
در ادامه اين نشست، مديران دفاتر کاريابي هاي خارجي به بيان مسائل و مشکلات حوزه فعاليت خود پرداختند و وجود موسسات کاريابي بين المللي غير مجاز را اساسي ترين معضل حوزه فعاليت خود ذکر کردند. و همچنين خواستار معرفي مراکز کاريايي خارجي مجاز از طريق رسانه ها شدند.