احرار: فرماندار مراغه گفت: در راستاي معرفي و شناساندن فرش دستباف و ابريشمي مراغه، با تعامل و هماهنگي اتحاديه فرش ثبت ملي فرش اين شهرستان تسريع ميشود.
حميد شکري در نشست هماهنگي ايجاد شهرک فرش دستباف مراغه، با اشاره به فعاليت بيش از 15هزار نفر در عرصه توليد فرش دستباف اين شهرستان، گفت: سالانه بيش از 20هزار متر مربع فرش ابريشمي در اين شهرستان بافته و توليد ميشود.
وي ادامه داد: همچنين در راستاي ايجاد شهرک فرش، زمين و فضاي مناسبي براي ايجاد و راه اندازي آن تخصيص يافته و شناسايي شده است.
شکري بيان کرد: براي تسريع در ايجاد شهرک فرش به زودي هيئت امناي آن با حضور فعالان بخش فرش اين شهرستان تشکيل خواهد شد.
همچنين معاون مرکز ملي فرش ايران در اين نشست از ثبت ملي و ايجاد شهرک فرش دستباف مراغه خبرداد و گفت: تحقق اين امر زمينه را براي برندسازي فرش اين شهرستان فراهم خواهد کرد.
محمد پروين افزود: با توجه به ظرفيت اين شهرستان در زمينه توليد فرش ابريشمي و دستباف، ايجاد شهرک فرش زمينه مساعدي براي جذب سرمايه گذاري بخش خصوصي براي توسعه اين صنعت خواهد شد.
وي ادامه داد: تامين مواد اوليه و حذف واسطه هاي غير ضرور در چرخه توليد و فروش از پيامدهاي ايجاد اين شهرک براي اولين بار در شهرستان مراغه خواهد بود.
پروين بيان کرد: ايجاد چرخه توليد از جمله تاسيس و راه اندازي واحدهايي چون رنگرزي، بافت، توليد، فروش و ايجاد واحدهاي خدماتي و رفاهي در شهرک فرش ميتواند زمينه ساز ايجاد اشتغال براي حدود چهار هزار نفر در اين منطقه خواهد شد.
وي گفت: ارائه تسهيلات بانکي با يارانه 50درصدي در زمينه سود تسهيلات براي متقاضيان سرمايه گذاري از سوي دولت و وزارت صمت ارائه خواهد شد.
وي افزود: ثبت ملي فرش مراغه که در روند اجرايي آن قرار دارد، فرصت مناسبي براي معرفي صنعت فرش ابريشمي مراغه و برندسازي آن در عرصه داخلي و بين المللي است.
پروين ادامه داد: فرش ابريشمي توليد شده در اين شهرستان از نظر طراحي و کيفيت در کشور کم نظير بوده ولي در سال هاي اخير فرش مراغه به نام ساير شهرستان ها فروخته و صادر مي شود که اين امر نياز به برندسازي و معرفي اين هنر صنعت دارد.
وي يادآور شد: مرکز فرش ايران امسال در راستاي مهارت آموزي به فعالان بخش فرش، 400دوره مهارت آموزش در 30عنوان از جمله رنگرزي، بافت و طراحي در کشور اجرا کرده است.