احرارنيوز:کارشناس مسوول تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علومپزشکي زنجان اظهار کرد: مصرف بيش از حد نمک پوکي استخوان را به دنبال دارد که در مصرف آن بايد تجديد نظر شود.
به گزارش احرارنيوز به نقل از ايسنا، عصمت عباسي در گفتوگويي، اظهار کرد: پوکي استخوان بيماري است که با کم شدن توده استخوان و نابودي ساختمان بافت استخوان توصيف ميشود که منجر به شکستگي استخوان و افزايش خطر شکستگي لگن، ستون فقرات و مچ دست ميشود.
وي افزود: در پوکي استخوان، استخوان ضعيف شده و با کوچکترين ضربه دچار شکستگي ميشود. از دست دادن استخوانها به طور خاموش و بي سر و صدا اتفاق ميافتد و اغلب هيچ علامتي تا زمان رخ دادن شکستگي وجود ندارد.
عباسي با اشاره به اين مطلب تصريح کرد: نمک زياد، کلسيم را از استخوانها جدا ميکند و باعث دفع آن از ادرار ميشود، به همين دليل باعث نازک شدن و پوکي استخوان ميشود، اين در حالي است که بايد براي کاهش خطر پوکي استخوان، مصرف نمک کاهش يابد.
اين کارشناس مسوول عنوان کرد: زياد نمک نخوريد تا سرطان معده نگيريد، چرا که سرطان معده چهارمين سرطان رايج در جهان است. از طرفي مصرف بالاي نمک ميتواند مخاط معده را تخريب کند و اين اتفاق يکي از راههاي افزايش خطر سرطان معده است. در حقيقت مطالعات متخصصان صندوق جهاني تحقيقات سرطان يا WCRF نشان ميدهد مصرف مواد غذايي که ميزان قابل توجهي از نمک را وارد بدن ما ميکنند، ميتواند شانس ابتلا به سرطان معده را در جامعه افزايش دهد.
عباسي يادآور شد: هميشه مصرف بالاي نمک به معني شور کردن غذاها نيست، بلکه درصد بالايي از نمکي که روزانه مصرف ميکنيم، نمک پنهان است که در درون مواد غذايي گوناگون وجود دارد. نان، انواع گوشتهاي فرآوري شده مانند همبرگر، کالباس، گوشت و ماهي نمکسود شده و همچنين خيارشور، پنير، خشکبار بوداده نمک بالايي دارند، از همين حيث بهتر است به جاي نمک از ادويهها، گياهان معطر، سير و ليمو استفاده شود و ادويههايي مانند فلفل سياه، زنجبيل و گياهان معطري مثل ريحان و برگ بو به غذا طعم ميدهند.