احرار: وزير کشور با بيان اينکه بايد مراقب باشيم تا نهاد دولت(نهاد دولت در دورههاي مختلف) مورد خدشه قرار نگيرد، افزود: اگر نهاد دولت تخريب شود، در دورههاي بعدي نيز از هر گروهي که دولت انتخاب شود، مردم به آن اعتماد نخواهند کرد؛ اگر مجلس و قوه قضاييه و... نيز تخريب شوند همين اتفاق رخ ميدهد.
بدالرضا رحمانيفضلي در آيين گراميداشت شهيدان رجايي و باهنر در مصلي امام خميني(ره) تبريز، با بيان اينکه هفتهي دولت، زماني براي شکرگزاري و قدرداني از امام راحل، شهدا و مردم است، افزود: با مطالعه و بررسي تاريخ ايران در سه مقطع "قبل از مشروطيت، مشروطيت و انقلاب اسلامي" درمييابيم که دولت به معنا و مفهوم واقعي در جمهوري اسلامي ايران اتفاق افتاده است.
وي با بيان اينکه پيش از مشروطيت دولتها مبتني بر زور، تجمع و کنترل قدرت در نقطه مرکزي بود که با به کار درآوردن ابزار قدرت بر کشور حکمراني ميکردند، گفت: پيش از مشروطيت، دولتها مقبوليت و مشروعيت نداشتند.
وي با بيان اينکه مقبوليت و مشروعيت از جمله اساسيترين ويژگيهايي است که دولتها بايد داشته باشند، خاطرنشان کرد: در دوران مشروطيت نيز پوستهاي از مقبوليت و مشروعيت وجود داشت اما خالي از محتوا و معنا بود؛ انتخابات نيز کاملا تشريفاتي و از قبل تعيين شده برگزار ميشد.
وزير کشور با بيان اينکه عقب افتادگي تاريخي ما به اين دليل است که تا قبل از انقلاب، دولت به معنا و مفهوم واقعي شکل نگرفته بود، افزود: از نظر تاريخي، مفهوم واقعي دولت در مقطع انقلاب به وجود ميآيد، از اينرو براي تداوم مقبوليت و مشروعيت و همچنين مشارکت و اعتماد مردمي بايد بتوانيم کارآمدي دولت و رضايتمندي مردم را محقق کنيم.
وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به تبليغات رسانههاي خارجي عليه نهادهاي جمهوري اسلامي ايران، گفت: وقتي اتفاقي در مجلس يا دولت رخ ميدهد، رسانههاي بيگانه و دشمن به جاي تمرکز بر عملکرد و فرد به نهاد مجلس يا دولت حمله ميکنند تا مقبوليت و مشروعيت نهاد را پايين بياروند. اين روند در تبليغات رسانهاي را در مورد قوه قضائيه، سپاه، شوراي نگهبان، ارتش و... نيز انجام ميدهند.
وي تشريح کرد: بر اين اساس در هفته دولت بايد بررسي عملکرد سالانه و ارائه گزارش به مردم و همچنين تجديد ميثاق با شهدا بر اين محور باشد که دولت چقدر براي تقويت مقبوليت و مشروعيت و همچنين افزايش سرمايه اجتماعي و مشارکت مردمي گام برداشته است.
رحمانيفضلي در بخش ديگري از سخنانش با تاکيد بر اينکه کارآمدي و رضايتمندي موضوعي است که همه بايد به دنبال آن باشيم، افزود: جنگ تحميلي، تحريمها، فشارهاي بينالمللي و... که طي چهل سال عليه ايران اسلامي به کار گرفته شد، هر کدام از اين فشارها توان ساقط کردن يک حکومت را داشتند اما ايران اسلامي به مدد صبر و مقاومت مردمش در مقابل اين توطئهها ايستاد و اکنون به جايي رسيدهايم که دعوايشان با ما بر سر برد موشکها بوده و ميگويند چرا وارد حوزه "هايتکنولوژي و تکنولوژي فضايي" شديد و در منطقه اثرگذار هستيد؟
وي در ادامه با بيان اينکه آذربايجان شرقي به عنوان استان موفق و پيشرو، طي تاريخ در تمامي عرصههاي کشور عملکرد خوبي داشته است، افزود: اين استان قطعا ميتواند در مسير الگوسازي پيشگام باشد. آذربايجان شرقي منشور بلورين و قطعهاي الماس گهربار است که بايد اين الگو به بقيه استانها تسري يابد.
وزير کشور در خاتمه با بيان اينکه ايدئولوژيهاي مطرح شده چون ليبراليسم، کمونيسم و... با توجه به اينکه از انديشه ناکامل انسان نشات گرفتهاند، نتوانسته مشکلات دنيا را حل کند، افزود: ايدئولوژي ما مبتني بر وحي بوده و معقتديم که جواب کامل براي پاسخگويي به نيازها و مطالبات بشري را در دنيا و آخرت داريم، پس براي تحقق چنين الگويي بايد تلاش کنيم.
ايسنا