احرار: رئيس سازمان جهادکشاورزي استان آذربايجانشرقي با بيان اينکه در شوراي هماهنگي وزارت جهاد کشاورزي، کشت 25هزار هکتار کلزا در اين استان تعريف شده است، گفت: براي اجرايي کردن اين هدف، تنها به تلاش و کار مضاعف نياز داريم و عذر و بهانهاي قابل قبول نيست.
به گزارش احرار به نقل از ايرنا،اکبر فتحي در همايش يک روزه " توسعه کشت دانه روغني کلزا" در موسسه بيوتکنولوژي تبريز اظهار کرد: دولت مصمم به کاهش واردات روغن نباتي از خارج و توليد حداقل 30درصد روغن مورد نياز در داخل کشور است.
وي گفت: ميزان روغن نباتي مورد نياز کشور يک ميليون و 500هزار تن در سال است که در حال حاضر 10درصد آن در داخل توليد ميشود.
فتحي با اشاره به اين که واردات روغن نباتي 10ميليون دلار ارز بري بر کشور تحميل ميکند، افزود: اگر بتوانيم توليد 10درصدي فعلي روغن نباتي را به 30درصد افزايش دهيم، از خروج ارز جلوگيري کرده و ميزان اشتغالزايي در کارخانجات روغن کشي و تامين نهادههاي دامي نيز ارتقا مييابد.
وي ادامه داد: کنجاله کلزا به عنوان محصول جايگزين براي کنجاله سويا در تامين نهادههاي دامي نقش بسزايي دارد، علاوه بر افزايش توليد روغن نباتي در داخل از کنجاله کلزا در تامين نهادههاي دامي نيز استفاده ميشود.
رييس جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي با اشاره به اين که اختصاص ??درصد از اراضي سطح زيرکشت گندم به کاشت کلزا کافي است، اظهار کرد: لازمه اين مهم توجيه علمي و صحيح کشاورزان گندمکار است.
وي با ابراز خرسندي از انعقاد تفاهمنامه همکاري بين معاونت بهبود توليدات گياهي سازمان با مديريت جهادکشاورزي شهرستانها مبني بر همکاري و ايجاد هماهنگيهاي لازم در راستاي توسعه کشت دانه روغني کلزا در آذربايجان شرقي، بر لزوم حل و فصل به موقع مسائل و مشکلات موجود در اين زمينه تاکيد کرد.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي افزود: تقويم و تاريخ کشت به موقع کلزا در افزايش توليد آن در واحد سطح تاثير بسزايي دارد و از سرمازدگيهاي احتمالي در صورت کاشت دير هنگام اين محصول جلوگيري ميکند.
وي با تاکيد بر آسيب شناسي موارد و مشکلات کشت کلزا در سال زراعي گذشته، گفت: بايد در سال جاري، نقاط قوت خود را افزايش و نقاط ضعف مان را برطرف کنيم، در حوزه تامين تسهيلات نيز با بانک کشاورزي توافق شده است تا تسهيلات مورد نياز براي همه کشاورزاني که از استان و مديريت شهرستانها معرفي مي شوند، تامين شود.