احرارنيوز:مصرف سرانه گوشت قرمز پولدارها همواره چندين برابر بيپولهاست اما اين موضوع اصلا به نفع پولدارها نيست.
به گزارش احرارنيوز به نقل از مهر، دانشمندان دانشگاه کاليفرنيا دريافتهاند که بدن انسان گوشت قرمز را به عنوان عامل مهاجم تلقي کرده و به آن پاسخ ايمني ميدهد. دهها سال است که گوشت قرمز با سرطان مرتبط دانسته ميشود و پژوهشها نشان ميدهند مصرف مقادير زياد گوشت گاو يا گوسفند ريسک تومورهاي مرگآور را افزايش ميدهد.
براي نخستين بار دانشمندان دليل اين اتفاق را دريافتهاند. پژوهشگران همواره در تعجب بودهاند که چرا ساير پستانداران با وجود رژيم غذايي سرشار از گوشت قرمز دچار تومور نميشوند؛ اکنون کشف شده که گوشت گاو و گوسفند حاوي قندي است که توسط گوشتخواراني جز انسان توليد ميشود. اين بدان معناست که وقتي انسان گوشت قرمز مصرف ميکند، بدنش عليه قند مذکور واکنش ايمني ترتيب داده و پادتنهاي توليد شده سبب التهاب و نهايتاً سرطان ميشوند. در ساير گوشتخواران سيستم ايمني تداخل نميکند، چرا که اين قند ((Neu5Gc از آغاز در بدنشان بوده است.
دانشمندان دانشگاه کاليفرنيا ثابت کردهاند که موشهاي دستکاري شده با مهندسي ژنتيک که اين قند را توليد نميکردند، پس از تغذيه با آن دچار تومور گشتهاند. دکتر اجيت آرکي، استاد پزشکي سلولي مولکولي دانشگاه کاليفرنيا ميگويد: "اين نخستين بار است که مستقيماً نشان دادهايم تقليد شرايط بدن انسان، سرطانهاي خودبخودي را در موش افزايش ميدهد."
گوشت قرمز منبع خوبي از پروتئين، ويتامين و مواد معدني است؛ اما پژوهشهاي متعددي مشخص کردهاند که مصرف طولاني مدت و روزانه بيش از حد آن براي سلامت بدن مضر است. متخصصان سلامت مصرف کمتر از 70 گرم در روز گوشت قرمز را پيشنهاد ميدهند که برابر است با 3 برش ژامبون يا يک تکه گوشت گوسفند يا دو برش گوشت برشته گاو در روز.
طي مقالهاي از دانشگاه هاروارد در ماه ژوئن، بيان شد که رژيم غذايي حاوي مقدار زياد گوشت قرمز ريسک سرطان سينه را در خانم ها 22% افزايش ميدهد. در مقاله اي در سال 2005 نيز مشخص شد افرادي که بطور مرتب روزانه تا 160 گرم گوشت قرمز مصرف ميکنند، يک سوم بيشتر از سايرين به سرطان روده مبتلا ميشوند.