احرار: استاندار آذربايجان شرقي گفت: از سال 59تا 65به عنوان گوينده، خبرنگار، مسئول توليد راديو و تلويزيون و... فعاليت داشتهام، به اهميت کار خبر واقفم و خودم را عضوي از جامعه خبري ميدانم.
محمدرضا پورمحمدي در مراسم روز خبرنگار توسعه جامعه را نيازمند همراهي اصحاب رسانه دانست و ادامه داد: افزايش شفافيت يکي از ضروريتهاي فعلي جامعه است که اصحاب رسانه در اين زمينه نقش بسيار مهمي عهدهدار هستند.
وي تلاش براي توسعه نظارت عمومي را يکي ديگر از انتظارات خود از خبرنگاران دانست و ابراز کرد: انتظار داريم جامعه ما نيز به سمتي حرکت کند که هر فرد، يک رسانه باشد و با تبديل اين مهم به يک گفتمان عمومي، در راستاي رفع مشکلات جامعه تلاش شود.
وي با انتقاد از کاهش احساس مسئوليت در جامعه، گفت: بر اساس آموزههاي ديني، همه ما در برابر تخلفات مسئول هستيم که براي ارتقاي نظارت همگاني نياز به رسانه داريم.
وي با تاکيد بر اينکه نه تنها مطبوعات ن، بلکه همه بخشهاي جامعه و دستگاهها احساس مسئوليت کنند، افزود: اما توسعه جامعه مدني و سازمانهاي مردم نهاد راهکار حل مشکلات و توسعه جامعه است.
پورمحمدي تقويت جامعه مدني را لازم و ضروري دانست و تصريح کرد: جامعه مدني جامعهاي است که مردم در آن در ارتباط با مسايل مربوط به سرنوشت خود، تاثيرگذار باشند. چون همه نمي توانند در همه مسايل مشارکت کنند، نماينده يا خبرنگاران اين مسئوليت را بر عهده دارند و بخشي از اين مسئوليت را نيز NGO ها بايد ايفا کنند.
وي با اشاره به سابقه خود گفت: در دوره مديرت من رسانهها بايد پيشرفت و رشد کنند، زيرا من 30 سال در دانشگاه و پنج سال در صداوسيما فعاليت داشتم، همواره اين عرصه بال و پر داشته است.
پورمحمدي با انتقاد از اينکه رسانهها مرجعيت جمعي خود را از دست دادهاند، افزود: مرجع يعني، مردم وقتي نگران هستند به دنبال اين مرجع باشند ولي برخي رسانههاي بيگانه به دنبال جاي پا هستند که بايد در رسانههاي داخلي اعتمادسازي کرد.
استاندار آذربايجان شرقي حل مشکلات معيشتي، دسترسي آزاد به اطلاعات، حمايت قضايي و... را لازمه حمايت از رسانهها دانست و افزود: در جامعه توسعه يافته بايد رسانه بتواند حرف خود را بدون دغدغه بزند.
وي با بيان اينکه متاسفانه از جمله خودماني من برخي سوء تعبير داشتند، گفت: حرف اصلي من اين است که به جز قانون اساسي، آرمانهاي شهدا و تماميت ارضي و امام و رهبري خط قرمزي نداريم و خبرنگار توسري خور نميخواهيم، حافظ خبرنگاران اصلي هستيم و برخي که ميخواستند از سخن من سوء استفاده کرده و بين ما و خبرنگاران فاصله بياندازند، کار خوبي نبود.
پورمحمدي خواستار تشکيل ستاد رسانهاي استان شد و افزود: خانه مطبوعات بايد در اين راستا کمک کند، بايد در شوراي اداري تاکيد کنيم که از ظرفيت رسانهها استفاده کنند و با انتشار خبرهاي دستاوردهاي دولت، اميد را در جامعه گسترش دهند.
وي با تاکيد بر اينکه باد بين واقع گرايي و سياه نمايي مرز بگذاريم، اظهار کرد: واقعيتها و مشکلات بايد بدون بزرگنمايي تبيين شود، اما بايد اين را هم در نظر داشت که مسئولان هم از جنس مردم هستند و نبايد مسئولان را با ديد غير خودي ببينيم.
ايسنا