1393/9/29 - 10 : 40
کد خبر: 1652
فرماندار تبريز:
45 درصد جمعيت آذربايجانشرقي در تبريز ساکن است
احرارنيوز: فرماندار تبريز ضريب شهرنشيني اين شهر را 91.17 درصد عنوان کرد و گفت: تبريز از نظر وسعت 4.76 درصد از کل مساحت و بيش از 45 درصد جمعيت استان را به خود اختصاص داده است.
به گزارش احرارنيوز به نقل از فارس، رحيم شهرتيفر ظهر امروز در جلسه شوراي برنامهريزي استان با بيان اينکه تبريز از نظر وسعت 4.76 درصد از کل مساحت و بيش از 45 درصد جمعيت استان را به خود اختصاص داده است؛ اظهار داشت: جمعيت شهري تبريز يک ميليون و 700 هزار نفر و جمعيت روستايي آن 150 هزار نفر است.
وي افزود: بر اساس آمار سال 92 شاخص باسوادي در افراد 6 سال به بالا در سطح استان 82.07 درصد و اين شاخص در تبريز 86.3 درصد است.
شهرتيفر اظهار داشت: تبريز از لحاظ تعداد صنوف رتبه اول، جمع توليدات محصولات دامي رتبه دوم، وضعيت مراتع رتبه يازدهم و تعداد کارگاههاي صنعتي، شهرک و ناحيه صنعتي و شاغلان رتبه اول استان را به خود اختصاص داده است.
فرماندار تبريز ضريب نفوذ تلفن ثابت در استان و تبريز را به ترتيب 40.5 و 44.72 درصد اعلام کرد و گفت: سهم تبريز از استان در اين رابطه 111.76 درصد است و رتبه چهارم استان را دارا است.
وي ادامه داد: از لحاظ تعداد و تخت بيمارستان، تعداد هيئت علمي و دانشجويان، تعداد کل پزشکان و متخصصان، سهم شهرستان از استان اول است و در مورد تعداد هتلها و بناهاي تاريخي رتبه دوم استان را داريم.
شهرتيفر با بيان اينکه درصد جمعيت روستايي تحت پوشش خانه بهداشت در استان و تبريز به ترتيب 92.7 و 99.5 است، افزود: رتبه 16 استان را در سرانه ورزشي استان دارا هستيم يعني سرانه فضاي ورزشي در استان و شهرستان تبريز به ترتيب 61 و 53 صدم است و سهم شهرستان از استان 86.88 درصد است.
ضريب شهرنشيني تبريز 91.17 درصد است
فرماندار تبريز ضريب شهرنشيني اين شهر را 91.17 درصد عنوان کرد و گفت: بر اساس سرشماري سال 90 ميزان 3.3 درصد شاغلان تبريز در کشاورزي، 43 درصد در صنعت و 52.7 درصد در بخش خدمات فعاليت ميکنند.
قابليتهاي خاص شهرستان تبريز
اين مسئول در ادامه دارا بودن سابقه تاريخي ارزشمند در امر بازرگاني، موقعيت استراتژيک فرودگاه بينالمللي تبريز، موقعيت ژئوپلتيک شهرستان به لحاظ مسير ارتباطي با کشورهاي اروپايي و جمهوريهاي حوزه قفقاز، وجود واحدهاي صنعتي بزرگ و صنايع دانشبنيان و وجود ورزشگاه يادگار امام با قابليت برگزاري مسابقات داخلي و خارجي را از جمله قابليتهاي تبريز عنوان کرد.
تنگناهاي موجود بر سر راه توسعه تبريز
وي از ناپايداري بخش عمده بافت کالبدي و آسيبپذيري آن در برابر حوادث و نفوذناپذيري و ضعف شديد دسترسي براي امدادرساني در مواقع بحراني، فرسودگي صنايع بزرگ و فرسوده بودن بخش وسيعي از ناوگان حمل و نقل درون شهري و برونشهري به عنوان تنگناهاي تبريز ياد کرد.
فرماندار تبريز هستههاي کليدي شهرستان را نيز بهسازي، ساماندهي و نوسازي ناکارآمد شهري تبريز، حمل و نقل تبريز، تکميل مجموعه ورزشي استاديوم يادگار امام، گردشگري سلامت و بازار بزرگ تبريز برشمرد.
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: