احرارنيوز:فرماندار شهرستان تبريز گفت: تبريز براي انتخاب به عنوان پايتخت جهاني کتاب شايسته است.
به گزارش احرارنيوز، رحيم شهرتي فر ظهر پنج شنبه در نشست مطبوعاتي با خبرنگاران در تبريز با بيان اينکه اصحاب رسانه بهترين حلقه ارتباط مسئولان و مردم هستند، اظهار داشت: همه ساله به مناسبت روز جهاني کتاب، سازمان جهاني يونسکو با همکاري انجمن ناشران بين المللي، اتحاديه بين المللي فروشندگان کتاب و اتحاديه بين المللي کتابخانه هاي عمومي پايتخت کتاب دنيا را معرفي مي کند.
وي با بيان اينکه ?? سال است اين انتخاب بين المللي صورت مي گيرد، ادامه داد: در دو سال گذشته بندر هارکوت در کشور نيجريه و بعد از آن شهر بانکوک در کشور تايلند به عنوان پايتخت جهاني کتاب انتخاب شده است.
فرماندار شهرستان تبريز در همين راستا اظهار داشت: در سال هاي ???? و ???? ، شهر تهران به عنوان نامزد کسب اين عنوان در اين انتخاب جهاني شرکت کرد ولي متاسفانه نتوانست به عنوان پايتخت جهاني کتاب معرفي شود.
شهرتي فر گفت: امسال در مرحله اول، انتخاب پايتخت کتاب با توجه به شاخص هاي اين حوزه به صورت ملي در کشور برگزار مي شود و شهري که بتواند به عنوان پايتخت ملي کتاب انتخاب شود براي حضور در رقابت جهاني انتخاب پايتخت کتاب معرفي مي شود.
وي با بيان اينکه اين برنامه به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و همکاري سازمان هايي همچون شهرداري، نهاد کتابخانه هاي عمومي و ساير ارگان ها برگزار مي شود، ادامه داد: در شهر تبريز اقدامات و فعاليت هاي بسيار خوبي در زمينه ارتقاي فرهنگ کتاب و کتابخواني صورت گرفته است و اميدواريم تبريز هم در عرصه ملي و هم در عرصه جهاني بتواند به عنوان پايتخت کتاب معرفي شود.
وي در بخشي از سخنان خود از اصحاب رسانه خواست که مسئولان مربوطه براي اجراي طرح انتخاب يکي از شهرهاي ايران به عنوان پايتخت جهاني کتاب را ياري کنند.
شهرتي فر به بيان مهم ترين ويژگي هاي طرح هاي ارائه شده براي حضور در اين رقابت جهاني اشاره کرد و گفت: طرح هاي ارائه شده در عين حالي که بايد نشانگر هويت بومي و فرهنگي باشند بايد قابليت الگوبرداري توسط ساير کشورها را نيز دارا باشند.
وي در همين راستا ادامه داد: همچنين طرح هاي ارائه شده بايد مشارکت همه سطوح از شهري تا بين المللي را پوشش داده ، از ظرفيت بخش خصوصي بيش از پيش استفاده کرده و مهم تر از همه با توجه به آزادي بيان و منشور حقوق بشر در کشورها ارائه شود.
فرماندار شهرستان تبريز گفت: آذربايجان شرقي و بخصوص تبريز، خود را براي کسب اين رتبه جهاني محق مي داند چرا که قدمت اقدامات فرهنگي تبريز در حوزه کتاب و کتابخواني به چندين صدسال پيش باز مي گردد و مثلا صنعت چاپ براي اولين بار در تبريز مورد استفاده قرار گرفته است .
وي افزود: در حال حاضر، شايد از نظر سرانه کتابخواني، وضعيت قابل قبولي نداشته باشيم ولي سعي مي کنيم که بيش از پيش تبريز را به جايگاه واقعي خود در حوزه کتاب و کتابخواني مطالعه برسانيم.
فرماندار شهرستان تبريز ادامه داد: بايد پنج طرح در زمينه افزايش کتاب و کتابخواني ارائه کنيم تا در مرحله اول، تبريز بتواند به عنوان پايتخت ملي کتاب انتخاب شود و پس از آن نيز خود را براي حضور در رقابت جهاني آماده کنيم.
رييس انجمن کتابخانه هاي عمومي شهرستان تبريز با تاکيد بر لزوم استفاده از ظرفيت دانشگاه ها و بخش خصوصي در معرفي طرح هايي با محوريت کتاب و کتابخواني گفت: سه ارديبهشت ماه سال آينده (?? آوريل) اين طرح جهاني برگزار خواهد شد و بايد سعي کنيم که طرح هاي خود را بدون اتلاف وقت براي حضور قوي در اين رقابت آماده کنيم.
وي در همين راستا ادامه داد: از طرح هاي برگزيده شهرستاني نيز با اهداي جوايز نفيسي تجليل مي کنيم.
فرماندار شهرستان تبريز در بخش پاياني جلسه در پاسخ به يکي از سوالات خبرنگار مهر با اين مضمون که بالاخره ?? کتابخانه وعده داده شده توسط شهرداري چه زماني احداث مي شود، گفت: اميدواريم شهرداري در بودجه سال ??، اعتبار لازم براي احداث و آغاز عمليات اجرايي حداقل چهار باب از اين کتابخانه ها را با اولويت مناطق محروم مشخص کند.