احرارخبر: مديرکل دامپزشکي استان اردبيل گفت: نتايج اوليه آزمايشات و مطالعات ميداني نشان ميدهد افزايش دماي هوا و کاهش سطح آب درياچه موجب مرگ شماري از ماهيان درياچه شورابيل اردبيل شده است.
صادق صالحي در خصوص نتيجه آزمايشات علت مرگومير شمار قابلتوجهي از ماهيان درياچه شورابيل طي روزهاي اخير تصريح کرد: دليل اصلي کاهش سطح آب درياچه است.
وي افزود: به دليل اينکه با افزايش دما تبادلات هوايي بين درياچه و خشکي کاهش مييابد و از سوي لجنهاي کف درياچه به سمت بالا و ساحل جهت مييابند، ماهي در تغذيه از لجنها به ميکروب طبيعي موجود در آن گرفتار ميشود.
وي افزود: با ترکيبي از کاهش اکسيژن و اين ميکروب طبيعي ماهي جان خود را از دست ميدهد و در خصوص مرگومير ماهيان درياچه شورابيل نيز بررسيها اين علت را اثبات ميکند.
مديرکل دامپزشکي استان متذکر شد: سالانه به آب درياچه در اين فصل اضافه ميشد که به نظر ميرسد امسال انجام نشده و با کاهش سطح آب درياچه ماهيان دچار مرگ ناگهاني شدهاند.
صالحي با بيان اينکه علاوه بر اين زبالههاي ساحل درياچه نيز به تحريک اين ميکروب کمک ميکند، ادامه داد: متأسفانه اين امکان که زبالهها موجب مرگومير شدهاند نيز وجود دارد.
وي در پاسخ به اين سؤال که آيا فاضلاب انساني عامل ديگر مرگومير است، تصريح کرد: با مطالعاتي که داشتيم بعيد به نظر ميرسد فاضلاب دخيل بوده باشد و علت اصلي مرگ کاهش سطح آب درياچه است.
به گفته مديرکل دامپزشکي استان اظهاراتي در خصوص انتقال ويروس و آلودگي از سوي شيلات استان نيز صحيح بوده و احتمال انتقال ويروس از طريق پرندگان نيز وجود دارد.
صالحي با بيان اينکه سال گذشته نيز گزارشي از تلفات ماهي به دليل کاهش سطح آب درياچه مطرح شده بود، اضافه کرد: تنها راهکار جلوگيري از مرگ ماهيان تزريق آب و ممانعت از کاهش سطح آب درياچه است.
وي تأکيد کرد: در عين حال صيد ماهي و کاهش جمعيت آن نيز مؤثر خواهد بود؛ چرا که ماهي کاراس به سرعت افزايش جمعيت پيدا ميکند و با افزايش غير قابل کنترل جمعيت آلودگي نيز به سرعت ممکن است منتقل شود.
وي افزود: در عين حال جمعآوري زبالههاي ساحل درياچه و پاکسازي آن ضرورت ويژه دارد.
مديرکل دامپزشکي استان تأکيد کرد: نتايج قطعي آزمايش کشت ميکروبي طي روزهاي آينده به شهروندان اطلاعرساني ميشود.