مديرعامل تراکتورسازي ايران با بيان اينکه دلالان تراکتور فعال شدهاند، گفت: دلالان تراکتور صادراتي 15 هزار دلاري را به مبلغ 7 هزار دلار از کشور به صورت غيراصولي خارج ميکنند.
به گزارش احرارنيوز ابوالفتح ابراهيمي در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: کارخانه تراکتورسازي يک ثروت ملي محسوب ميشود و مثل خودروسازها نيست که مسائل داخلي و خارجي را تحت شرايط خاصي دنبال ميکنند.
وي ادامه داد: قيمتهاي خارجي يا به عبارتي صادراتي تراکتور همواره بالاتر از قيمتهاي داخلي است.
مديرعامل گروه صنعتي تراکتورسازي ايران خاطرنشان کرد: هزينههاي توليدي تحميلي اين گروه صنعتي به صورت سرسامآور افزايش يافته، در حالي که افزايش قيمت متناسب با افزايش هزينهها نيست.
وي، خواستار افزايش حداقل 30 درصدي قيمت محصولات توليدي گروه صنعتي تراکتورسازي شد و تصريح کرد: در غير اين صورت با روند فعلي تراکتورسازي با مشکل مواجه خواهد شد.
قيمت تراکتور همانند خودروها در کشور شناور شود
ابراهيمي با بيان اينکه قيمت مواد اوليه قطعات تراکتور 60 درصد تا دو برابر افزايش يافته است، عنوان کرد: موضوع افزايش قيمت انواع تراکتور بيش از گذشته ضروري بوده تا اين کارخانه سرپا بماند.
مديرعامل تراکتورسازي اضافه کرد: انتظار داريم، سياستگذاري يکسان بين خودروسازان و تراکتورسازي در زمينه افزايش قيمت محصولات صورت گيرد و تراکتورسازي نيز همچون ديگر خودروسازان، قيمتهاي خود را براساس قيمت تمام شده تعيين و به بازار ارائه کند.
مديرعامل گروه صنعتي تراکتورسازي ايران افزود: در زماني که قيمت برخي خودروهاي غيراستراتژيک داخلي بيش از دو برابر افزايش يافته، چگونه انتظار ميرود تراکتوري که علاوه بر تأثيرگذاري بر صنعت کشور بر مکانيزه شده کشاورزي و در نهايت اقتصاد کشور تاثير مستقيم و غير مستقيم دارد، افزايش نيابد.
ابراهيمي تأکيد کرد: در صورت ادامه روند کنوني، ثبتنام براي فروش تراکتورهاي اين گروه صنعتي با مشکل مواجه و محدود ميشود.
وي بيان داشت: در حال حاضر تراکتور صادراتي که 15 هزار دلار ارزش دارد، توسط افراد سودجو به دليل به دست آوردن سود تراکتورهاي داخل کشور با ريال خريداري و از طريق کمرگات کشور به کشورهاي همسايه به مبلغ هفت هزار دلار به صورت غيراصولي صادر ميشود.
ابراهيمي با بيان اينکه دلالان تراکتور فعال شدهاند، گفت: امسال دو هزار دستگاه تراکتور از طريق گمرکات به صورت غيراصولي به کشور عراق توسط افراد سودجو صادر شده است.
وي افزود: خودکفاييهاي صورت گرفته در عرصه توليد و موفقيتهايي که محققان و متخصصان اين گروه صنعتي در عرصههاي مختلف به دست آوردهاند شاهدي بر اين مدعا است که اين مجموعه ميتواند بازوي توانمندي براي عرصه نه تنها صنعت، بلکه اقتصاد کشور باشد.
ابراهيمي توليد مجموعه اکسل، انواع قطعات مورد نياز، انواع تراکتورها با توانهاي متفاوت در اين گروه صنعتي را نمونهاي بارز در جهت مقابله با تحريمها عنوان کرد و ابراز داشت: اين خودکفاييها به خصوص در توليد اکسل تراکتور توانست پاسخگويي محکمي بر تحريمهاي اعمال شده باشد.
وي اذعان داشت: با وجود اين همه توفيقات در عرصه توليد و صنعت، هزينههاي مالي و مواد اوليه و قطعات توليدي افزايش يافته و توليد در اين گروه را با مشکل و مخاطره همراه کرده است.
اين فعال عرصه صنعت اظهار داشت: افزايش قيمت حاملهاي انرژي از جمله موارد مهم در افزايش هزينه تمام شده محصولات توليدي است که حاشيه سود توليدات را نيز با روند نزولي همراه ساخته است.
وي، خواستار درايت و دورانديشي مسئولان در حمايت از نگين صنعت کشاورزي ايران شد و گفت: حمايت و تدبر براي حل مشکلات قيمت محصولات گروه صنعتي تراکتورسازي ايران نه تنها اين مجموعه را متأثر خواهد کرد، بلکه تحول اقتصادي کشور و افزايش ضريب مکانيزاسيون کشاورزي و در نتيجه توسعه در عرصه توليدات کشاورزي را نيز بايد از نتايج اين حمايت محسوب کرد.
ابراهيمي اضافه کرد: در اين خصوص گروه صنعتي تراکتورسازي ايران مستندات افزايش قيمت خود را به سازمان حمايت از توليدکنندگان و مصرف کنندگان ارسال و مساعدت اين سازمان در حمايت از اين صنعت تأثيرگذار کشور را ميطلبد.
وي يادآور شد: گروه صنعتي تراکتورسازي ايران با بيش از شش هزار نفر اشتغال مستقيم و 200 هزار نفر اشتغال غيرمستقيم، به عنوان بزرگترين توليدکننده ادوات کشاورزي با 13 شرکت اقماري که هشت شرکت در تبريز و در خود تراکتورسازي مستقر بوده و دو شرکت در سنندج و اروميه و چهار خط توليد نيز در کشورهاي ونزوئلا، اوگاندا، زيمباوه و تاجيکستان فعال است.
اين مجموعه با پنج دهه فعاليت در عرصه توليد ادوات کشاورزي از جمله تأثيرگذارترين صنايع کشور حتي در بازارهاي جهان است.