1399/02/23 - 20 : 42
کد خبر: 20281
سيب زميني و سوسيس را با هم نخوريد
احرار: مطالعه جديد نشان مي دهد اگر رژيم غذايي مملو از گوشت هاي فراوري شده، نشاسته و ميان وعده هاي شيرين باشد، احتمال ابتلا به زوال عقل بسيار بالا خواهد بود.
به گزارش احرار به نقل از مهر، «سيسيليا سميري»، سرپرست تيم تحقيق از دانشگاه بوردکس فرانسه، در اين باره ميگويد: «مطالعه ما نشان مي هد که ترکيب مواد غذايي مصرفي در پيشگيري از زوال عقل بسيار مهم است.»
زوال عقل بسيار در بين افرادي که عمدتاً گوشتهاي فراوري شده نظير همبرگر و سوسيس، نشاسته نظير سيب زميني، و ميان وعدههاي همچون کيک و کلوچه مصرف ميکنند، شايعتر است.
يافتهها نشان ميدهد معمولاً در افراد فاقد زوال عقل رژيم غذايي سرشار از ميوه، سبزيجات، غذاهاي دريايي و مرغ است.
به گفته محققان، زوال عقل از جمله بيماري آلزايمر ميتواند از دههها قبل از ظهور علائم آغاز شود و رژيم غذايي طولاني مدت نقش مهمي در اين زمينه دارند.
سميري در ادامه ميافزايد: «عادتهاي بد غذا خوردن به سمت گوشتهاي پخته سرد و ميان وعدهها سالها قبل از تشخيص زوال عقل در گروه ما مشهود بود. در مقابل، رژيمهاي غذايي متنوع و سالم خطر ابتلاء به زوال عقل را کاهش ميدهد.»
براي اين مطالعه، 209 فرد مبتلا به زوال عقل و 418 فرد فاقد اين بيماري در فرانسه مورد بررسي قرار گرفتند. ميانگين سني افراد 78 سال بود و به مدت 12 سال تحت نظر بودند. اين افراد 5 سال زودتر پرسشنامهاي در مورد تغذيه شأن تکميل کرده بودند.
محققان مشاهده کردند سالها قبل از ابتلاء به زوال عقل، رژيم غذايي افراد مبتلا به اين بيماري بسيار متفاوت از افرادي بود که مبتلا به زوال عقل نبودند.
به گفته سميري، «ما همچنين دريافتيم رژيم غذايي سرشار از سبزيجات پهن برگ، انواع توتها، مغزيجات آجيلي، غلات کامل، و ماهي ريسک زوال عقل را کاهش ميدهد.»
وي در ادامه تاکيد ميکند: «دفعات مصرف اين نوع مواد خوراکي ناسالم، بيش از مقدار آنها، در ريسک ابتلاء به زوال عقل مهم است.»
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: