1394/12/06 - 7 : 50
کد خبر: 10946
سود برداشتي مس رفسنجان از منابع مس ورزقان بايد پس داده شود
احرار خبر: استاندار سابق آذربايجان شرقي توجه به حل و فصل مسائل مربوط به معدن مس سونگون و راه اندازي صنايع پايين دستي مرتبط را مهم‌ترين مسئله‌اي دانست و گفت: به طور جدي پيگير عودت سود برداشتي مس رفسنجان از منابع مس ورزقان بودم.

به گزارش احرار خبر، احمد عليرضا بيگي اظهار داشت: در دوران مسئوليت خود در استانداري آذربايجان‌شرقي به جد پيگير تاسيس کارخانه‌هاي فرآورده‌هاي مس مانند ذوب، مس کاتدي و ...بوديم تا ضمن اشتغال‌‌زايي به رونق اقتصادي منطقه کمک شود حتي در سفر استاني، هيأت دولت شرکت مس را مکلف به تاسيس اين کارخانه‌ها کرد ولي فضايي در مديريت شرکت مس حاکم بود که اجراي اين مصوبات در اولويت‌هاي کاريشان قرار نمي‌گرفت.

وي افزود: ناچار شدم طرح تفکيک شرکت مس سونگون از شرکت مس رفسنجان را به دولت ارائه دهم و اين دو شرکت با هويت مستقل حقوقي از يکديگر تشکيل شدند و زير مجموعه شرکت مس ايران قرار گرفتند؛ ولي موضوع مهم اين بود که شرکت مس ايران سرمايه شرکت مس سونگون را که از محل استخراج‌هاي مس سونگون در طول ساليان به حساب خود واريز کرده بود بايد پس مي‌داد.

بيگي خاطرنشان کرد: در آن مقطع ادعا کردند شرکت مس سونگون بايد خود سرمايه کارخانه‌هاي توليد فرآورده‌هاي مس را تامين و تاسيس کند در حالي که ما مي‌گفتيم اگر امروز شرکت رفسنجان داراي اين توانمندي است به دليل استفاده يک سويه از منابع مس سونگون است.

استاندار سابق آذربايجان‌شرقي اذعان داشت: به طور جدي  پيگير عودت سود برداشتي مس رفسنجان از منابع مس ورزقان بودم ولي متاسفانه آن زمان مواجه بوديم با تغيير دولت و جداشدن بنده از مجموعه دولت که موجب شد اين مسئله ابتر بماند.

تدوين سند راهبردي درياچه اروميه در سال 1387

وي در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس مبني بر بي‌اعتنايي دولت گذشته نسبت به مسئله خشکي درياچه اروميه تشريح کرد: در سال 1387 سند راهبردي درياچه اروميه تدوين و امضا شد و وزير وقت نيرو اعلام کرده بود اشتباهاتي در احداث سدها رخ داده و منابع تغذيه حيات درياچه از بين رفته است.

بيگي توضيح داد: از طرف ديگر، منابع آبي اين سدها در زندگي مردم جاي باز کرده بودند، عده‌اي با اين منابع آبي به کشت مشغول بودند و آب شرب برخي از شهرها نيز از ذخيره آبي اين سدها تامين مي‌شد؛ بنابراين  تصميم گرفتيم سهمي از آب سدها را براي درياچه‌ اروميه منظور کنيم و تکاليفي هم براي دستگاه‌هاي مختلف معين کرديم.

 استاندار سابق آذربايجان‌شرقي با بيان اينکه مقرر بود وزارت کشاورزي کشت بهينه و آبياري قطره‌اي را در اولويت‌هاي کاري خود قرار دهد و همچنين به ترويج کشت گونه‌هايي از محصولات زراعي بپردازد که به آب کمي نياز داشتند، افزود: قصد داشتيم با اين کار الگوي مصرف آب کشاورزان پيرامون درياچه را تغيير دهيم تا سهم آب درياچه افزايش يابد. وزارت نيرو نيز مکلف شد بخشي از ذخاير آب سدها را به درياچه برساند.

کانديداي دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي گفت: سازمان حفاظت محيط زيست نيز به عنوان ناظر اين سند راهبردي عهده‌دار نظارت بر اجراي آن شد و قرار بود کم‌کاري احتمالي دستگاه‌هاي دولتي را گزارش دهد تا برخورد لازم صورت گيرد.

بيگي ادامه داد: اعتبارات مورد نياز و آمادگي جامعه عمده‌ترين مشکل اجراي اين سند راهبردي بود؛ کشاورزان همراهي لازم را در اجراي اين طرح نداشتند و متاسفانه به جاي آبياري قطره‌اي ترجيح مي‌دادند همچنان از چاه‌هاي غيرمجاز برداشت کنند چرا که اين کار براي آنها توجيه اقتصادي نداشت آبياري قطره‌اي داراي هزينه‌هاي بود در حالي که بهره‌برداري از چاه‌ها به صورت رايگان صورت مي‌گرفت.

استاندار سابق آذربايجان‌شرقي ابراز داشت: ما همه ساله براي ترويج آبياري قطره‌اي کمک‌ هزينه‌هايي پرداخت مي‌کرديم ولي عملا اين هزينه‌ها براي احياي درياچه غيرموثر بود و حالا هم هست.

وي تاکيد کرد: ريشه مشکل درياچه اروميه به احداث سدهايي بر مي‌گردد که متاسفانه بدون مطالعه لازم  احداث شده است و اکنون خسارات زيست محيطي جبران ناپذيري را وارد کرده است؛ به ناچار ما در دولت گذشته برخي از اين سدها را همچون سد شهيد مدني آبگيري نکرديم تا حيات درياچه اروميه بيشتر به خطر نيفتد.

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 5 + 2

  آخرین اخبار
شروع بهره‌برداري از پروژه‌هاي ورزشي شهر از هفته آينده ورزشي
رشد 153 درصدي امانت کتاب در استان
جديت ايران و آذربايجان براي ساخت پايانه کلاله - آغبند
افتتاح مدرسه هوشمند در شهر جديد سهند
رتبه سوم تبريز از لحاظ نوسازي بافت فرسوده در سطح کشور
لايروبي 1200 کيلومتر از رودخانه‌هاي اولويت‌دار آذربايجان شرقي
اجراي 15 پروژه جديد بخش خصوصي با 1000 ميليارد تومان ارزش سرمايه گذاري در تبريز
اجراي 5آيتم عمراني و مطالعاتي براي تکميل پروژه تقاطع غير همسطح آذربايجان
مسير دسترسي به ورزشگاه يادگار امام (ره) تبريز اصلاح شود
تدوين برنامه جامع اصلاح و بهبود روشنايي معابر
  پربازدیدترین اخبار
لايروبي 1200 کيلومتر از رودخانه‌هاي اولويت‌دار آذربايجان شرقي
رتبه سوم تبريز از لحاظ نوسازي بافت فرسوده در سطح کشور
نرخ بيکاري استان به 7.4 درصد کاهش يافت
جديت ايران و آذربايجان براي ساخت پايانه کلاله - آغبند
گوارديولا هم به تراکتور بيايد،‌ مشکلات حل نمي‌شود/ گل‌محمدي منطقي‌ترين گزينه است
انتقاد امام جمعه تبريز از عوارضي آزادراه سهند-تبريز
رشد 153 درصدي امانت کتاب در استان
افتتاح مدرسه هوشمند در شهر جديد سهند
1200 ميليارد تومان اعتبار آسفالت‌ريزي شهرداري تبريز در سال جاري
شروع بهره‌برداري از پروژه‌هاي ورزشي شهر از هفته آينده ورزشي
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.