احرار: شهردار منطقه 8 تبريز از آمادهسازي و تکميل ? پروژه مهم عمراني، تاريخي و خدماتي اين منطقه خبر داد و گفت: خانه موزه استاد شهريار به عنوان شاخص ترين پروژه بافت تاريخي و فرهنگي تبريز، همزمان با 27شهريور، روز ملي شعر و ادب فارسي به بهره برداري مي رسد.
حميده درشته در جريان برگزاري دور جديد سلسله نشست هاي خبري تحريريه شهريارنيوز با مديران شهرداري تبريز، با اشاره به روند اجراي پروژههاي عمراني منطقه اظهار کرد: با برنامهريزي و پيگيريهاي انجامشده، شش پروژه شاخص در حوزههاي مرمت و احياي بناهاي تاريخي، توسعه فضاهاي فرهنگي و ارتقاي زيرساختهاي خدماتي در منطقه 8 در مراحل پاياني اجرا قرار دارند و تلاش ميکنيم اين پروژهها طي شهريورماه به بهرهبرداري برسند.
وي افزود: عمليات عمراني طرح خانه موزه استاد شهريار به اتمام رسيده و پس از تجهيز آن همزمان با سالروز درگذشت استاد شهريار به بهره برداري مي رسد.
شهردار منطقه 8 تبريز با اشاره به مرمت خانه کلکته چي افزود: مرمت خانه تاريخي کلکتهچي با هدف صيانت از ميراث ارزشمند تاريخي تبريز و احياي بناهاي واجد ارزش تاريخي در محدوده منطقه ? در آستانه تکميل است.
وي همچنين از تکميل بوستان هزار مترمربعي دانشسرا خبر داد و گفت: اين پروژه با هدف توسعه و افزايش سرانه فضاهاي سبز و ايجاد فضاي مناسب براي استفاده شهروندان در محدوده مرکزي شهر اجرا شده و در آستانه بهرهبرداري قرار دارد.
درشته با اشاره به پروژههاي مرمتي عمارت تاريخي ساعت نيز اظهار کرد: عمليات مرمت اين بناي شاخص تاريخي در حال اتمام است و در کنار آن، طرح احياي تالار تشريفات عمارت ساعت نيز دنبال شده است. در اين پروژه، ضمن مرمت و ساماندهي فضاي تالار و حذف زوايد بصري، فرشهاي قديمي و ارزشمند نهگانه پازلي تالار نيز پهن و در معرض ديد قرار خواهد گرفت تا بخشي از هويت تاريخي و زيباييهاي اين فضاي ارزشمند احيا شود.
وي چهارمين پروژه را توسعه موزه استاد شهريار عنوان کرد و افزود: در راستاي توسعه فعاليتهاي ادبي و فرهنگي مرتبط با استاد شهريار، ملک مجاور موزه تملک و به مجموعه الحاق شده و عمليات مرمت آن نيز در حال اتمام است. با تکميل اين پروژه، ظرفيتهاي فرهنگي و ادبي مجموعه افزايش يافته و فضاي مناسبتري براي برگزاري برنامههاي مرتبط با شعر، ادب و معرفي جايگاه استاد شهريار فراهم خواهد شد.
شهردار منطقه ? در ادامه به پنجمين پروژه در آستانه بهرهبرداري اشاره کرد و گفت: نوسازي پلهبرقيهاي عابرگذرهاي گرجيلر و دارايي در محدوده بازار تاريخي تبريز نيز از ديگر پروژههاي مهم منطقه است که با نصب ? دستگاه پلهبرقي جديد، در مراحل پاياني قرار دارد و با بهرهبرداري از آن، شرايط تردد شهروندان و بازاريان در اين محدوده پرتردد بهبود خواهد يافت.
وي تأکيد کرد: شهرداري منطقه ? در کنار اجراي پروژههاي عمراني، موضوع احياي بافت تاريخي و تبديل ظرفيتهاي تاريخي به فرصتهاي گردشگري را با جديت دنبال ميکند. هدف اين است که بناهاي تاريخي از حالت صرفاً ميراثي خارج شده و با تعريف کاربريهاي متناسب فرهنگي، هنري، گردشگري و اجتماعي، به فضاهايي زنده و قابل استفاده براي شهروندان و گردشگران تبديل شوند.
شهردار منطقه 8خاطرنشان کرد: تبريز از ظرفيت کمنظيري در حوزه ميراث تاريخي و فرهنگي برخوردار است و منطقه 8 بهعنوان قلب تاريخي شهر، ميتواند نقش مهمي در توسعه گردشگري شهري ايفا کند. بر همين اساس، صيانت از هويت تاريخي، احياي بناهاي ارزشمند، ساماندهي محورهاي تاريخي و ايجاد زيرساختهاي لازم براي حضور گردشگران در کنار ارتقاي کيفيت زندگي شهروندان، از مهمترين رويکردهاي مديريت شهري منطقه است.
وي در پايان گفت: اميدواريم با بهرهبرداري از اين پنج پروژه در شهريورماه، ضمن افزايش کيفيت فضاهاي شهري و خدماترساني، گام ديگري در مسير احياي هويت تاريخي تبريز، رونق گردشگري و بازگرداندن بناهاي تاريخي به چرخه حيات شهري برداشته شود.