احرار : رئيس هيات مديره و مديرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، سوم شهريور را بخشي از هويت تاريخي اين منطقه دانست و گفت: روز ملي ارس، روايت پيوند مقاومت و جانفشاني شهداي مرزباني سال 1320 با مسير توسعه و ساختن آينده ارس است و امروز اين منطقه در کنار جايگاه تاريخي خود به يکي از پيشرانهاي اقتصادي شمالغرب کشور تبديل شده است.
مساوات به نقل از اداره کل روابط عمومي و امور بين الملل سازمان منطقه آزاد ارس، دکتر هادي مقدم زاده در جشن روز ملي ارس که با حضور پرشور مردم و ارسوندان برگزار شد گفت: سوم شهريور براي ارس فقط يک تاريخ در تقويم نيست؛ اين روز بخشي از هويت ماست و نام ارس را با دو روايت بزرگ در تاريخ ايران پيوند داده است؛ روايت مقاومت و جانفشاني فرزندان اين سرزمين در شهريور ???? و روايت شکل گيري منطقه اي که امروز به عنوان منطقه آزاد ارس، يکي از پيشران هاي اقتصادي شمال غرب کشور است.
وي افزود: شهداي سوم شهريور ???? به ما آموختند که مرز فقط يک خط روي نقشه نيست، بلکه جايي است که غيرت يک ملت به چشم مي آيد و امروز همان نقطه اي که روزي شاهد مقاومت فرزندان ايران بود به يکي از مهم ترين نقاط اقتصادي و ارتباطي کشور تبديل شده است.
مقدم زاده با اشاره به شرايط ويژه کشور و جنگ تحميلي اخير گفت: امروز اگر از ارس سخن مي گوييم، از منطقه اي در نقطه صفر مرزي سخن مي گوييم که همزمان پرچم امنيت، توليد، تجارت و اميد به آينده را برافراشته است. ارس در روزهاي سخت فقط يک تماشاگر نبود و در شرايط خاص و جنگي اخير در تأمين مواد اوليه و کالاهاي اساسي نقش شاخصي ايفا کرد.
رئيس هيات مديره و مديرعامل سازمان منطقه آزاد ارس تاکيد کرد: اين موضوع فقط يک دستاورد اقتصادي نيست، بلکه پيام روشني دارد و آن اينکه ارس فراتر از يک پهنه جغرافيايي، يک ظرفيت ملي براي تداوم توليد، افزايش تاب آوري و تقويت امنيت اقتصادي کشور است.
وي ادامه داد: امروز اقتصاد ارس ديگر فقط متعلق به ارس نيست؛ توليد يک واحد صنعتي، اشتغال يک جوان، صادرات يک محصول، ورود يک ماده اوليه و عبور يک محموله از اين مرز مي تواند بخشي از زنجيره بزرگ اقتصاد ملي را به حرکت درآورد و به همين دليل معتقديم رشد ارس، رشد شمال غرب کشور است.
مقدم زاده با اشاره به عملکرد اقتصادي منطقه در سال ???? اظهار کرد: در اين سال حدود ??? هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري داخلي در ارس جذب شد که نسبت به سال قبل ??? درصد رشد داشت. همچنين ??? ميليون دلار سرمايه گذاري خارجي جذب شد که رشد ???? درصدي را نشان مي دهد و ارزش توليدات منطقه نيز با رشد حدود ??? درصدي به ?? هزار ميليارد تومان رسيد
.مديرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با تاکيد بر مسئوليت اجتماعي اين سازمان گفت: باور داريم که توسعه و افزايش توليد و سرمايه گذاري بايد منجر به ارتقاي کيفيت زندگي مردم و توسعه فرصت هاي اجتماعي و فرهنگي براي جوانان و خانواده ها شود و از همين رو خود را مکلف مي دانيم در کنار وظايف اقتصادي و عمراني، در حوزه مسئوليت اجتماعي نيز از نشاط اجتماعي و برنامه هاي فرهنگي و ورزشي گرفته تا حمايت از خانواده ها، توجه به جوانان و کودکان، محيط زيست، هويت تاريخي و ظرفيت هاي فرهنگي منطقه برنامه هاي مشخص و اثرگذار داشته باشيم.
مقدم زاده سرمايه اصلي ارس را مردم اين منطقه عنوان کرد و گفت: سرمايه اصلي ارس فقط زمين، جاده، کارخانه و مرز نيست؛ سرمايه اصلي ارس مردم ارس اند، مردمي که در سخت ترين روزها کنار کشور ايستاده اند و امروز در کارخانه ها، واحدهاي توليدي، مرز، بازار، دانشگاه و مراکز خدماتي منطقه فعاليت مي کنند.
وي همچنين با قدرداني از سرمايه گذاران، صنعتگران، کارآفرينان، توليدکنندگان، کارگران و فعالان اقتصادي ارس اظهار کرد: آنچه امروز در ارس مي بينيم محصول کار يک مجموعه يا يک دستگاه نيست، بلکه حاصل همدلي و هم افزايي همه کساني است که دلشان براي اين منطقه و ايران مي تپد.
رئيس هيات مديره و مديرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در بخش ديگري از سخنان خود با قدرداني از نيروهاي مسلح، امنيتي، انتظامي و مرزباني کشور گفت: اگر امروز مردم در اين نقطه صفر مرزي با آرامش در کنار خانواده هاي خود جشن مي گيرند، اين آرامش اتفاقي نيست و حاصل مجاهدت و هوشياري نيروهاي مدافع امنيت کشور است.
مقدم زاده در پايان گفت: هدف ما اين است که ارس در کنار جايگاه صنعتي و اقتصادي خود به الگويي از توسعه متوازن، امنيت اقتصادي، گردشگري، فرهنگ، نشاط اجتماعي و کيفيت زندگي تبديل شود و نه فقط يک مقصد سرمايه گذاري، بلکه مقصد زندگي، گردشگري، توليد و اميد باشد.