نخستين و مدرنترين مرکز دفن بهداشتي، فني و مهندسي زبالههاي شهري کشور و تصفيه خانه شيرابههاي زباله در تبريز به بهرهبرداري رسيد.
زبالهگاه مدرن و مکانيزه جديد تبريز به عنوان نخستين مرکز دفن بهداشتي و فني مهندسي کشور در فضايي به وسعت 34 هکتار احداث گرديده و قابل توسعه تا 50 هکتار در آينده است.
عليرضا اصغري مديرعامل سازمان مديريت بر پسماندهاي شهري شهرداري تبريز در آئين بهرهبرداري از اين دو پروژه بزرگ و مهم زيست محيطي کشور طي سخناني خاطرنشان کرد: براي اجراي اين طرح ، اعتباري بالغ بر 120 ميليارد ريال از سوي شهرداري تبريز هزينه شده است.
وي با اشاره به اهميت احداث اين مرکز تصريح کرد: توليد ميانگين روزانه 1200 تن زباله در سطح شهر تبريز، و لزوم مديريت، جمع آوري، دفن و حتي بازيافت به موقع اين حجم از مواد زايد شهري، بيشک اصليترين چالش و دغدغه هر روزه شهرداري به ويژه معاونت خدمات شهري اين مجموعه به شمار ميرود.
اصغري خاطرنشان کرد: احداث مرکز دفن بهداشتي زباله با توجه به مشکلات زيست محيطي مرکز دفن قديم که مشکلات زيست محيطي متعددي از جمله توليد شيرابههاي زباله و گازهاي متان حاصل از زباله را به دنبال داشته در دستور کار شهرداري تبريز قرار گرفته بود.
به گفته وي پيشبيني ميشود با بهرهبرداري از اين مرکز دفن جديد زبالههاي شهري تبريز، مشکلات زيست محيطي موجود به حداقل رسيده و در کنار آن با توجه به فعاليت کارخانه بازيافت و نيز اجراي کامل طرح تفکيک از مبدا زباله، حجم زبالههاي حمل شده براي دفن در اين مرکز تا سقف 25 درصد کاهش يابد.
مديرعامل سازمان مديريت بر پسماندهاي شهري شهرداري تبريز تصريح کرد: شهرداري تبريز با هدف کاهش و حذف اثرات تخريبي شيرابههاي حاصل از دفن زبالههاي شهري و نيز گازهاي استحصالي متان، اقدام به احداث کارخانه تصفيه شيرابه هاي مرکز دفن به روشهاي COD و BOD نموده که اين طرح با مشارکت قرار گاه خاتم الانبيا و در جوار مرکز دفن بهداشتي به مرحله اجرا در آمده است تا از اين طريق علاوه بر استحصال آب مورد نياز کشاورزي حاصل از تصفيه شيرابهها، نسبت به کاهش اثرات منفي زيست محيطي دفن زباله و نفوذ شيرابهها در آبهاي زيرزميني اقدام شود.