احرار خبر: مدير امور باغباني سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي گفت: 60 درصد از کدوي تخم کاغذي کشور با مصارف داروسازي در اين استان توليد مي شود.
به گزارش احرار خبر به نقل از روابط عمومي سازمان جهاد کشاورزي استان، ' ابوالفضل شکوري ' افزود: کشت اين محصول دراستان از سال 1378 هجري شمسي در سطحي محدود آغاز شد و در سال جاري به 97 هکتار رسيد.
وي به کشت 180 هکتاري اين محصول در سطح کشور اشاره کرد و گفت: اين محصول در شهرستان هشترود در سطح 90 هکتار، شهرستان بستان آباد در سطح پنج هکتار و در شهرستان شبستر در سطح دو هکتار کشت شده است.
شکوري با بيان اينکه 60 هکتار از سطح زير کشت کاملاً مکانيزه و يکپارچه کشت و برداشت مي شود، افزود: پيش بيني مي شود که اين سطح در سال آينده 50درصد افزايش پيدا کند.
وي گفت: کاشت اين محصول به صورت مکانيزه با کارنده فنوماتيکي و مقدار بذر مصرفي براي هر هکتارهشت کيلوگرم بوده است.
وي عملکرد اين محصول را 657 کيلوگرم در هکتار عنوان کرد و گفت: در برداشت مکانيزه اين محصول ميوه ها توسط گردونه تيغ دار دستگاه به تيغه هاي آن متصل و پس از شکستن ميوه ها، دانه هاي داخل ميوه از پوست جدا مي شوند.
وي افزود: دراين دستگاه پوست ميوه ها پس از خرد شدن به عنوان کود سبز به زمين برگردانده شده و دانه ها در مخزن مخصوص که درکنار گردونه تيغ دار نصب شده، جمع آوري مي شود.
وي گفت: اين برداشت مکانيزه کاهش هزينه کارگري، صرفه جويي در وقت، برداشت سريع، جدا کردن همزمان پوست ميوه از دانه ها، جمع آوري دانه ها، خرد کردن پوست ميوه ها را در بر داشت.
وي با بيان اينکه در مزارع کدوي تخم کاغذي اشتغال زايي براي هرهکتار يک نفر است، افزود: خريد اين محصول به صورت تضميني توسط يک شرکت داروسازي انجام مي شود.