احرار خبر: حجم کاري بالا همراه با وارد کردن فشار از سوي مديران، ضعف مديريتي و عملکرد ضعيف مديريت، تغييرات مديريتي و سازماني، اعمال خشونت، رفتار توهين آميز و برچسب زدن به کارکنان، تبعيض قايل شدن بين کارکنان و کاهش يافتن حقوق و مزايا از جمله عوامل موثر بر ايجاد استرس در محيط کار است.
به گزارش احرار خبر، وهاب اصل رحيمي، مديرگروه سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد مرکز بهداشت آذربايجانشرقي در اين همايش گفت: کارگران و کارمندان آذربايجانشرقي بخش بزرگي از جمعيت استان را شامل مي شود که در اين زمينه نياز است آموزشهاي لازم به رابطان سلامت ارايه شود.
وي حساس سازي جامعه استان در زمينه سلامت روان با تاکيد بر پيشگيري از اضطراب و افسردگي، مديريت استرس و خشم را هدف کلي اين کمپين دانست و اظهار کرد: اهميت توجه به سلامت روان، اهميت تشخيص و درمان به موقع اختلالات اعصاب و روان، افزايش دانش و عملکرد رفتاري مردم در زمينه بهبود روابط بين فردي و اجتماعي و مديريت استرس در زندگي، تمرکز سيستم سلامت استان به اضطراب، افسردگي و اجراي مداخلات مبتني بر شواهد از اهداف اختصاصي اين کمپين اعلام کرد.
مديرگروه سلامت رواني اجتماعي و اعتياد مرکز بهداشت آذربايجان شرقي گفت: سلامت روان به اين معنا است که هيچ يک از کارکنان به دليل عوامل موجود در محل کار گرفتار آسيب رواني نشوند؛ بطوري که همکاران نسبت به محيط کار خود احساس مثبتي داشته باشند و روابط مديران و کارکنان با ارباب رجوع تضمين کننده سلامت رواني آن ها و ارباب رجوع باشد.
به گفته اصل رحيمي، حجم کاري بالا همراه با وارد کردن فشار از سوي مديران، ضعف مديريتي و عملکرد ضعيف مديريت، تغييرات مديريتي و سازماني، اعمال خشونت، رفتار توهين آميز و برچسب زدن به کارکنان، تبعيض قايل شدن بين کارکنان و کاهش يافتن حقوق و مزايا از جمله عوامل موثر بر ايجاد استرس در محيط کار است.
وي خاطرنشان کرد: از سازمان ها و ادارات انتظار داريم در جهت شناسايي و کنترل زمينه هاي استرس و خشونت در محيط کار ، در جهت توانمندسازي پرسنل در راستاي افزايش سرمايه روان شناختي کارکنان و خانواده آنها، تهيه و تدوين منشور سلامت روان سازمانها و همکاري جهت اجراي کمپين برنامه ريزي کنند.
رييس سازمان نظام روان شناسي و مشاوره آذربايجانشرقي نيز در همايش گفت: گاهي استرس بر خارج کردن زندگي از يک نواختي نياز است.
جليل باباپور گفت: استرس در علم فيزيک به عنوان فشار معنا مي شود و در علم روانشاني به عنوان فشار رواني مطرح است.
وي با بيان اينکه ادراکهاي هر فرد از محيط اطرافش مي تواند منجر به ايجاد استرس شود، اظهار کرد: عوامل محتلفي از جمله شرايط کاري، شرايط روحي فرد، خلقيات فرد و .. و مي تواند منجر به ايجاد استرس شود.
به گفته باباپور، وجود دلهره، ترس، عرق سرد، کم خوابي و يا بيخوابي، رفتارهاي وسواسي، ضربان بالاي قلب، تهوع، اضطراب شديد و ... از جمله نشانه هاي وجود استرس است.
وي تأکيد کرد: برخي افراد هم کمال گرا هستند و مي خواهند کارها را به بهترين شکل انجام دهند که همين مسئله مي تواند منجر به به وجود آمدن استرس در فرد شود.