احرار خبر: رئيس شوراي اسلامي شهر بناب گفت: مسجد کبود قسمتي از تاريخ فرهنگ شهرستان بناب است که به دليل عدم توجه لازم از سوي مسئولان ميراث فرهنگي سقف آن مدتي است در زمان بارندگي چکه ميکند.
به گزارش احرار خبر، علياصغر رحيمزاده در در اولين نشست تشکيل انجمن ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بناب، با بيان اينکه اين شهرستان ظرفيت لازم براي جذب توريسم و گردشگر و راهاندازي صنعت توريسم را دارد؛ اظهار داشت: شهرستان بناب از لحاظ آثار تاريخي بسيار غني است.
وي با اشاره به نقش انجمن ميراث فرهنگي در حفاظت از آثار تاريخي بيان کرد: حفاظت تنها بخشي از نقش انجمنهاي ميراث فرهنگي است و از ديگر نقشهاي آن ميتوان به مالکيت، مرمت و معرفي آنها نام برد که از اين ميان آثار تاريخي از جمله نقش حساس و عمده اين انجمن است.
وي ثبت کباب بناب را در فهرست آثار ناملموس ميراث فرهنگي يکي از اقدامات مؤثر در جذب گردشگر براي شهرستان بناب اعلام کرد و افزود: برگزاري آداب و رسوم محلي يکي از ظرفيتهاي مهم در ميراث فرهنگي اين شهرستان است.
اين عضو شوراي اسلامي شهر بناب ادامه داد: مسجد کبود قسمتي از تاريخ فرهنگ شهرستان بناب است که به دليل عدم توجه لازم از سوي مسئولان ميراث فرهنگي سقف آن مدتي است در زمان بارندگي چکه ميکند.
رحيمزاده با انتقاد از عدم انجام تعميرات مناسب مسجد مهرآباد بناب به عنوان يکي از آثار تاريخي اين شهرستان اظهار اميدواري کرد که براي حفظ و نگهداري آثار تاريخي بناب به عنوان قطب گردشگري اين قابليتها حفظ شود.
رئيس شوراي اسلامي شهر بناب ضمن استقبال از تشکيل و راهاندازي انجمن ميراث فرهنگي شهرستان به همکاري تنگاتنگ شوراي اسلامي شهر با اين انجمن تأکيد کرد.
براساس اين گزارش، مسجد کبود بناب متعلق به دوره صفويه است که بر يازده ستون چوبي با سر ستونهاي مقرنس کاري استوار شده است. اين مسجد در محله گزاوشت و در کوچه سيف العلماء قرار دارد.
با اينکه نامي از کبود (گوي) گرفته و بدان مشهور شده است، ولي با وجود ابنيه منسوب بدين نام (مسجد کبود تبريز و گنبد مراغه) که اغلب از پوشش و تزئينات کاشي هاي فيروزه اي و مينايي برخوردار هستند، اين بنا فاقد چنين بنا و تزئينات است.
اينکه چرا به اين نام معروف شده به درستي روشن نيست و اين احتمال وجود دارد که تزئينات کاشي کاري و رنگ آميزي نماي آن به مرور زمان در اثر عوامل فرسايش و ديگر حوادث از بين رفته و تا آنجا که چهره ساده و زمينه آجري به خود گرفته است.
در اين اثر کتيبه با سنگ نوشتهاي که حاوي نام باني بنا و تاريخ اوليه باشد، وجود ندارد، اما اين گمان را نميتوان ناديده گرفت که بناي آن متعلق به دوره ايلخاني بوده که در ادوار بعدي ضمن تعميرات، الحاقاتي نيز در آن بعمل آمده است.
با توجه به بعضي روايتها و علت نامگذاري ميتوان گفت که اين بنا در کنار مسجد کبود تبريز و گنبد کبود مراغه يکي از سه کانون اماکن مقدسه فيروزه فام عصر ايلخاني را تشکيل ميداده که در اين نقطه از آذربايجان احداث شده است.