احرار خبر: استاندار آذربايجانشرقي بر صادرات کالاهاي توليدي استان با استانداردهاي لازم به خارج به ويژه جمهوري آذربايجان تاکيد کرد و گفت: صادرات کالاي بيکيفيت از تبريز ممنوع است و به عنوان استاندار با اين موضوع برخود ميکنم.
به گزارش احرار خبر، اسماعيل جبارزاده امشب در نشست تبيين دستاوردهاي سفر مقامات استان آذربايجانشرقي به جمهوري آذربايجان در اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تبريز، در جمع مسئولان و خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به ارتباطات تاريخي و قديمي که با کشور آذربايجان داشتهايم و نيز بنا به برخي سياستهاي گذشته روابط ما به سردي رفته بود و در اولين ديداري که با مسئول آذربايجاني در تبريز داشتيم، وي گفت که 6 سال است به تبريز سفر نکرده و مسئول ديگري نيز گفت که 7 سال است روابط ما با ايران سرد شده است.
استاندار آذربايجانشرقي گفت: بيشترين تعاملات و مشترکات را با جمهوري آذربايجان داريم و عقل و منطق نيز حکم ميکند که در گام اول ارتباطات کشوري باشد که اشتراکات زيادي با آن داريم و از سوي ديگر رئيس جمهور روحاني نيز در مدت دو سال 4 بار با رئيس جمهور اين کشور ديدار داشته که بيسابقه است و نشانگر تمايل براي توسعه ارتباطات فيمابين است.
وي يادآور شد: اراده کلان در راس دولت تدبير و اميد به سمت توسعه ارتباطات بيشتر با جمهوري آذربايجان است و ما نيز اظهار تمايل داريم که به کشور آذربايجان سفر کنيم.
وي افزود: فرصتي کم نظير نصيب استان شده و در حالت کلان کشوري نيز بهترين کار اين است که استانهاي همجوار مسئول روابط با کشورهاي همسايه باشد و بار سنگين توسعه روابط تجاري، اقتصادي و علمي بر عهده آذربايجانشرقي است و با توجه به ظرفيت خاص در استان ميتوانيم در زمينه تحقق اراده رياست جمهوري ايفاي نقش کنيم.
استاندار آذربايجانشرقي گفت: شخص رئيس جمهور آذربايجان در ملاقات شخصي ارادت قلبي به رئيس جمهور و مقام معظم رهبري را بيان کرد و علاقمندي خود به توسعه روابط با ايران را به صورت بيحد و مرز اعلام کرد.
وي يادآور شد: تمايل براي درمان بيماران و حضور در بازارهاي قفقاز و آسياي ميانه و همکاريهاي مشترک مورد تاکيد رئيس جمهور آذربايجان بود و تشکيل کميسيون مشترک ميان دو کشور مورد تاکيد قرار گرفت و تشکيل کميسيون مشترک در تبريز ميتواند تاثيرات اجرايي مطلوبي را داشته باشد.
جبارزاده خاطرنشان کرد: نشستهاي دورهاي مشترک ايران ترکيه و جمهوري آذربايجان برگزار ميشود که اين ديدارها ما بين وزراي امور خارجه است و پيشنهاد کرديم که يکي از اين نشستهاي مشترک در تبريز برگزار شود.
جبارزاده، روابط تبريز- باکو را سياست اقتصادي برد - برد براي طرفين دانست و گفت: دراين راستا هيچ کس و هيچ فعال اقتصادي حق ندارد از آذربايجان شرقي و به نام تبريز کالاهاي بي کيفيت و غير استاندارد به جمهوري آذربايجان صادرکند و اگر چنين موضوعي مشاهده شود مسئول گمرک به شدت مواخذه خواهد شد.
استاندار آذربايجانشرقي تصريح کرد: وزارت صنايع جمهوري آذربايجان نيز آماده است تا همراهيهاي لازم را داشته باشند و در اين ميان اعضاي اتاق بازرگاني تبريز بايد آمادگي خوبي براي تشکيل و حضور در کميسيونهاي مشترک را داشته باشند و اگر اين کميسيونها به خوبي برگزار شود ميتوانيم کميسيونهاي کشورهاي ديگر همجوار را در تبريز داشته باشيم.
استاندار آذربايجانشرقي با بيان اينکه طرفهاي جمهوري آذربايجان علاقهمند ايجاد بازار تبريز در باکو بودند، اظهار داشت: به دليل مشکلات به وجود آمده در روسيه هم اکنون تجار و فعالان اقتصادي حوزه قفقاز از جمله گرجستان و اوکراين نيازهاي خود را از بازارهاي آذربايجان تامين ميکنند که در اين بازار بايد آذربايجان شرقي نقش خود را ايفا کند.
وي با اشاره به ديدار با مسئولان حوادث غيرمترقبه در جمهوري آذربايجان گفت: ستاد حوادث غيرمترقبه در اين کشور داراي جايگاه برجسته است و در اين ستاد کل کشور آذربايجان به صورت آنلاين رصد ميشود و جنگلهايي که احتمال آتش سوزي هست دوربين نصب ميشود و تجربه خوبي است که در استان نيز ميتوانيم اين تجربه را به کار ببنديم.
استاندار آذربايجانشرقي گفت: شرايط فعلي فرصتي مهم براي کشور و استان است که نبايد از آن غفلت کنيم و اگر امروز از توسعه روابط و فرصت ايجاد شده استفاده نکنيم تنها توجيه ما ناتواني خواهد بود و در اين ميان بخش خصوصي وظيفه مهمي بر عهده دارند.