احرار:ديدار سرکنسول کشورمان در جمهوري خودمختار نخجوان با مديرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، سرآغاز فصل تازهاي از همکاريهاي اقتصادي سهجانبه ميان ايران، جمهوري آذربايجان و جمهوري خودمختار نخجوان است؛ ديداري که در آن دو طرف بر نقش محوري ارس به عنوان پايگاه اصلي توسعه اين همکاريها تأکيد کردند
در اين ديدار که امروز يکشنبه در محل سازمان منطقه آزاد ارس برگزار شد، عزيز منصوري، سرکنسول جمهوري اسلامي ايران در جمهوري خودمختار نخجوان با هادي مقدمزاده رئيس هيأت مديره و مديرعامل سازمان منطقه آزاد ارس گفتوگو کرد.
مقدمزاده در اين نشست با اشاره به ظرفيتهاي منحصربهفرد اقتصادي، صنعتي و جغرافيايي منطقه آزاد ارس گفت: پتانسيلهاي سرمايهگذاري در ارس بالا بوده و از سرمايهگذاران خارجي بهويژه از کشورهاي دوست و همسايه که اشتراکات فرهنگي و تاريخي با ما دارند، دعوت ميکنيم تا از فرصتهاي موجود در اين منطقه بازديد کنند.
وي افزود: زيرساختهاي مورد نياز براي حضور سرمايهگذاران خارجي در ارس فراهم شده و سازمان منطقه آزاد ارس آماده حمايت کامل از فعالان اقتصادي آذربايجان و جمهوري خودمختار نخجوان است.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با اشاره به جايگاه برجسته ارس در حوزه صنعت، انرژيهاي پاک و صنايع تبديلي تأکيد کرد: از ظرفيت کنسولگري جمهوري اسلامي ايران در نخجوان براي تسهيل ارتباطات و توسعه همکاريهاي اقتصادي استفاده خواهيم کرد.
مقدمزاده با بيان اينکه ارس به دليل دسترسي مستقيم به کريدورهاي بينالمللي، وجود شهرکهاي تخصصي صنعتي و پهنه وسيع اراضي مستعد اجراي پروژههاي کلان موقعيتي بيبديل در کشور دارد، افزود: ارس ميتواند به پايگاه اصلي توسعه همکاريهاي اقتصادي ايران با همسايگان شمالي تبديل شود.
تجارت 13/5 ميليون دلاري ايران با جمهوري مختار نخجوان
در ادامه اين ديدار، عزيز منصوري سرکنسول ايران در نخجوان با تأکيد بر نقش راهبردي اين جمهوري خودمختار در اتصال ايران به قفقاز و اروپا گفت: نخجوان امروز به يکي از امنترين و سريعترين مسيرهاي ترانزيتي براي رانندگان و بازرگانان ايراني بدل شده و حجم تردد در اين مسير نسبت به ساير گذرگاههاي مرزي رشد قابل توجهي داشته است.
وي با اشاره به رشد مبادلات تجاري ميان جمهوري خودمختار نخجوان و ايران در سال 2024افزود: ارزش تجارت دوجانبه در اين دوره به 13.5ميليون دلار رسيده که سهم صادرات ايران از اين ميزان بيش از 12 ميليون دلار است؛ اين آمار نشاندهنده ظرفيت بالاي همکاري اقتصادي ميان دو منطقه است.
کارشناسان اقتصادي نيز معتقدند، با فعالسازي مسيرهاي ترانزيتي، تقويت زيرساختهاي صنعتي و بهرهگيري از موقعيت ژئواکونوميک ارس، ميتوان زمينه شکلگيري يک قطب همکاري سهجانبه پايدار ميان ايران، نخجوان و جمهوري آذربايجان را فراهم کرد.