1394/07/26 - 15 : 27
کد خبر: 7121
گزارش:
تشييع ماهي‌هاي ارس روي فاضلاب معادن طلاي ارمنستان
احرار خبر: موج‌هاي رودخانه ارس ماه‌هاست جنازه ماهي‌هاي اين رود را تشييع مي‌کنند به اين اميد که زنگ خطر بحران آلودگي در ارس به صدا درآيد و مسئولان براي جلوگيري از آلوده‌شدن آب اين رودخانه چاره‌اي بينديشند.

رودخانه ارس

 

 

 

 

 

 

 

 

 

چند ماهي است که مهمان‌هاي ناخوانده‌اي از طريق راه‌هاي آبي وارد کشورمان شده‌اند و حتي خود را تا خانه‌هاي مردم هم رسانده‌اند، اين مهمان‌هاي ناخوانده پساب‌هاي صنعتي و ميکروبي خطرناکي هستند که از طريق کشور ارمنستان وارد رودخانه ارس و از طريق آب اين رود وارد مزارع کشاورزي و نيز داخل سدها شده‌اند.

رودخانه ارس به عنوان مهم‌ترين و پرآب‌ترين رودخانه شمالي کشورمان اين روزها حال و روز خوشي ندارد و گرماي هوا و کاهش سطح آب از يک طرف و تخليه فاضلاب هاي خطرناک معدني و خانگي از طرف ديگر باعث شده نگراني‌ها براي به خطر افتادن آينده اين رودخانه مرزي افزايش يابد.

اين احتمال هم وجود دارد که تا چند وقت ديگر با افزايش ورود فاضلاب‌هاي کارخانجات و معادن ارمنستان به ارس، اين رودخانه به دومين چالش بزرگ زيست محيطي شمال غرب کشورمان بعد از درياچه اروميه تبديل شود.

ارس يک رود دائمي و رودخانه مرزي ايران و جمهوري آذربايجان و ارمنستان است که اگر مسئولان کشورمان براي جلوگيري از ورود فاضلاب‌هاي ساير کشورها به اين رودخانه کاري نکنند ممکن است زمان سپري شود و فرصت جبران براي اين خطر زيست محيطي به پايان رسد.

البته در اين بين نکته قابل تاملي هم که وجود دارد و به اصلي‌ترين نگراني مردم اطراف رودخانه ارس تبديل شده اين است که اهالي از سرازير شدن فاضلاب‌هاي خانگي و شهري ارمنستان به اين رودخانه خبر مي‌دهند.

ضرورت ورود جدي سازمان محيط زيست به موضوع آلودگي ارس

نماينده مردم مرند و جلفا در مجلس شوراي اسلامي در خصوص آلودگي رودخانه ارس مي‌گويد: پساب‌هاي صنعتي معادن مس ارمنستان وارد رودخانه ارس مي‌شود و اين رودخانه را آلوده مي‌کند.

محمد حسن نژاد با اشاره به اينکه پساب‌هاي صنعتي کشور ارمنستان چند سالي است که وارد رودخانه ارس شده است، مي‌افزايد: اين رودخانه يک هزار متري سهم قابل توجهي در تامين آب مورد نياز کشاورزي و خانگي مردم شمال غرب کشورمان دارد و بايد هرچه سريعتر نسبت به پاکسازي آلودگي‌هاي اين رود اقدام کرد.

وي با تاکيد بر ضرورت ورود جدي سازمان محيط زيست به موضوع آلودگي ارس ادامه مي‌دهد: رودخانه ارس شريان حياتي شهرستان جلفا است که شهر زيباي جلفا را با طبيعتش زنده نگه داشته است.

حسن نژاد با بيان اينکه ورود پساب‌هاي ميکروبي و صنعتي از کشور ارمنستان جان ارس را مي‌گيرد، مي گويد: اين آلودگي بدون شک مي تواند اکوسيستم منطقه را تغيير دهد و آثار زيان‌باري براي اراضي کشاورزي منطقه برجاي بگذارد.

تا سه سال آينده رودخانه ارس از آلودگي‌ها پاکسازي مي‌شود

مديرعامل آب منطقه‌اي آذربايجان‌شرقي نيز به آلودگي ارس از طريق ورود پساب‌هاي معادن مس و طلاي ارمنستان به اين رود اشاره مي‌کند و مي‌گويد: طبق توافق نامه‌هايي که امضا کرده‌ايم و کارهايي که طرف مقابل درحال انجام است تا سه سال آينده رودخانه ارس از آلودگي‌ها پاکسازي مي‌شود.

غلامرضا هاشمي با بيان اينکه در ابتدا جمهوري ارمنستان ورود فاضلاب‌هاي صنعتي خود را به اين رود انکار مي‌کرد، ادامه مي‌دهد: ولي ما شواهدي آورديم که نشان داد اين رودخانه توسط پساب‌هاي صنعتي ارمنستان آلوده شده و بايد خود آنها اين آلودگي‌ها را رفع کنند و جلوي ورود فاضلاب‌ها به اين رود را بگيرند.

هاشمي با تاکيد بر اينکه بايد با نصب دستگاه‌هاي پايش و تصفيه آب اين رودخانه را از آلودگي ها پاکسازي کرد، مي افزايد: آلودگي رودخانه ارس بر حيات انسان‌هاي ساکن اين منطقه اثر بسيار منفي مي‌گذارد که مي‌توان با برنامه ريزي درست از اثرات منفي اين امر جلوگيري کرد.

نصب سيستم‌هاي بازچرخاني در رودخانه ارس توسط ارمنستان

مديرکل حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي نيز ابعاد ديگري از اين فاجعه عظيم زيست محيطي را بازگو کرد و با اشاره به اينکه ورود پساب‌هاي صنعتي از ارمنستان به بستر رودخانه ارس تهديد بسيار جدي براي محيط زيست و سلامت مردم است، مي‌گويد: بايد جلوي ورود اين پساب‌هاي صنعتي به ارس گرفته شود چراکه ممکن است خطرات جدي متوجه سلامت بخش کشاورزي، دامي و انساني شود.

حميد قاسمي به برگزاري جلسات مختلف با مسئولان ارمنستاني درخصوص موضوع آلودگي رودخانه ارس اشاره مي‌کند و مي‌افزايد: ارمنستان با قبول مسئوليت آلودگي‌هاي رودخانه ارس توسط معادن مس کشورشان موظف به نصب سيستم بازچرخاني با ايجاد سدهاي باطله شدند.

وي ادامه مي‌دهد: ورود پساب‌هاي صنعتي به آب رودخانه ارس که منبع تامين آب کشاورزي بسياري از شهرهاي استان است مي‌تواند سلامت محصولات کشاورزي را به خطر بياندازد.

قاسمي با تاکيد بر اينکه آب شرب تعداد زيادي از مردم استان‌هاي آذربايجان شرقي، غربي و اردبيل نيز از اين رود تامين مي‌شود، مي‌گويد: پس نياز است بيش از پيش به سلامت و رفع آلودگي اين رودخانه طويل توجه کنيم.

طبق اذعان مسئولان مربوطه و باتوجه به اينکه مردم استان‌هاي آذربايجان شرقي، غربي و اردبيل از آب اين رودخانه در مصارف خانگي و کشاورزي استفاده مي‌کنند، نياز است اقدامي فوري براي اين موضوع انجام شود چراکه با اين وضعيت آلودگي آب رودخانه ممکن است محصولات کشاورزي آلوده شود و از اين طريق جان مردم و سلامتي آنها به خطر بيفتد.

منبع: مهر

خبرنگار: محمدرضا علي اشرفي

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 6 + 1

  آخرین اخبار
تراکتور با شکار قو جشن پيروزي گرفت؛ تبريزي‌ها نزديک‌تر از هميشه به جام
هياهو براي هيچ/ علت تاخير در سفر وزير کار به شهرستان سراب چه بود؟
سرويس دهي ناوگان اتوبوسراني تبريز به ورزشگاه يادگار امام (ره) براي تماشاگران بازي تراکتور – ملوان
؛ديدار فرماندهان ارشد سپاه در استان با فرماندهان ارشد ارتش در آذربايجان شرقي
ورود وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي به تبريز*
فضاسازي شهري به مناسبت ديدار تيم‌هاي تراکتور و ملوان انزلي
فاز 2 پروژه اتوبان ولايت شهريور امسال افتتاح مي شود/ دسترسي شهرک هاي نصر و مرزداران به بزرگراه جديد
تحول در اقتصاد روستاهاي خداآفرين با اجراي طرح‌هاي ملي اشتغال و عمران
آذرشهر قطب توليد لپه در سطح خاورميانه و جهان
شتاب صنعت کشور با حرکت چرخ‌هاي تراکتورسازي
  پربازدیدترین اخبار
ورود وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي به تبريز*
مازوت‌سوزي نيروگاه حرارتي تبريز در زمستان قطع خواهد شد
فضاسازي شهري به مناسبت ديدار تيم‌هاي تراکتور و ملوان انزلي
فاز 2 پروژه اتوبان ولايت شهريور امسال افتتاح مي شود/ دسترسي شهرک هاي نصر و مرزداران به بزرگراه جديد
؛ديدار فرماندهان ارشد سپاه در استان با فرماندهان ارشد ارتش در آذربايجان شرقي
سرويس دهي ناوگان اتوبوسراني تبريز به ورزشگاه يادگار امام (ره) براي تماشاگران بازي تراکتور – ملوان
هياهو براي هيچ/ علت تاخير در سفر وزير کار به شهرستان سراب چه بود؟
هديه تراکتور به ملوانان 
تراکتور با شکار قو جشن پيروزي گرفت؛ تبريزي‌ها نزديک‌تر از هميشه به جام
پيش‌بيني بارش‌هاي رگباري و افزايش دما در آذربايجان‌شرقي
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.