احرار خبر: نماينده وليفقيه در آذربايجانشرقي با اشاره به اوضاع حجاب در برخي ادارات و نهادهاي مختلف گفت: تاکنون هيچ زن بيحجابي از ادارات اخراج و منفصل از خدمت نشده و اگر ادارهاي اقدام به انفصال کوتاه مدت کند بانوان کارمند حجاب را رعايت ميکنند.
به گزارش احرار خبر، آيتالله محسن مجتهدشبستري پيش از ظهر امروز در همايش حفظ نظام و فرهنگ اسلامي که با حضور مسئولان و دبيران شوراهاي امر به معروف و نهي از منکر ادارات و کارخانجات، سازمانها و نهادهاي آذربايجانشرقي در محل تالار جمهوري استانداري آذربايجانشرقي برگزار شد، به تبيين جايگاه قرآني و اجتماعي امر به معروف و نهي از منکر پرداخت.
وي با اشاره به جايگاه قرآني امر به معروف و نهي از منکر در قرآن کريم افزود: در آيات قرآني بر ضرورت اجراي معروفها در جامعه تاکيد شده و يکي از مختصات حکومت صالحان در جامعه اقامه نماز و حدود الهي است.
امام جمعه تبريز، با طرح سئوالي مبني بر چگونگي کمک رساني به دين خدا، گفت: نصرت زباني، مالي و جاني از جمله کمکها به دين خداست که بايد مورد توجه قرار گيرد.
نماينده وليفقيه در آذربايجانشرقي وضعيت اقامه نماز در جامعه را به نسبت قبل از انقلاب بهتر دانست و يادآور شد: هر چند نماز در دانشگاهها و ادارات اقامه ميشود اما اين وضعيت نيز قابل قبول نيست و بايد زمينه اقامه نماز پر شورتر در ادارات و استقبال دانشجويان را فراهم کرد.
امام جمعه تبريز در بخش ديگري از سخنان خود امر به معروف و نهي از منکر را زمينهساز اجراي ساير فرامين دانست و گفت: اقامه نماز و حجاب و ساير مسائل در جامعه به واسطه امر به معروف و نهي از منکر ترک خواهد شد.
وي عنوان کرد: تذکر لساني در جامعه رسالتي همگاني است و موجب ميشود تا بسياري از عاملان به منکر از کارهاي زشت خود شرمنده شوند و در قانون حمايت از امران به معروف و نهي از منکر نيز وظيفه همگاني در اين مورد بيان شده است.
آيتالله مجتهد شبستري تاکيد کرد: در زمينه اجراي عملي امر به معروف و نهي از منکر نيروي انتظامي و دستگاههاي مربوطه وظيفه دارند و مردم نبايد ضرب و جرح و مرافعه کنند و امام راحل نيز بر اين امر تاکيد داشتند.
وي تصريح کرد: برخي نواقص در زمينه مجازات عاملان منکر وجود داشته که مناسب بود در قانون حمايت از امران به معروف و نهي از منکر اين مجازاتها نيز پيشبيني و تشديد ميشد.
وي جريمههاي اندک براي بدحجابي را بازدارنده ندانست و گفت: ثروتمندان و اشراف به راحتي مبالغ اندک جريمه را داده و دهها بار مرتکب بدحجابي ميشوند و اين امر نقص در قوانين است.
امام جمعه تبريز اظهار داشت: پس از کارهاي فرهنگي، تذکر و برخورد و اعمال جريمه برخي افراد به بدحجابي خود ادامه ميدهند و اين جريمههاي اندک مناسب نيست.
وي همچنين در سخنان خود خطاب به مديران و مسئولان گفت: به عنوان مثال وضعيت حجاب در هواپيماها مناسب نيست و مهماندارهاي خانم با آرايش پذيرايي ميکنند و ادارات مربوطه بايد تذکرات لازم را بدهند.
وي يادآور شد: آرايش کردن به تعبير تمام فقها داراي مشکلات فقهي است که بايد توجه داشت و در برخي بيمارستانها و بانکها نيز مشکل حجاب داريم.
امام جمعه تبريز گفت: تاکنون هيچ زن بيحجابي از ادارات اخراج و منفصل از خدمت نشده و اگر ادارهاي اقدام به انفصال کوتاه مدت يک يا دو خانم بدحجاب کند ديگر بانوان کارمند نيز حجاب را رعايت ميکنند.
وي کم کاري در ادارات، سد معبر و عدم رعايت بهداشت را مصاديق منکر در جامعه دانست و گفت: بيتوجهي به ارباب رجوع و کم کاريهايي که صورت ميگيرد و حفظ نظام اوجب واجبات است.
وي خواستار فعال شدن ستاد احياي امر به معروف و نهي از منکر در آذربايجانشرقي شد و گفت: 17 مدير و مسئول استاني و نظامي و انتظامي در اين ستاد حضور دارند و بايد اين ستاد فعال شود.
امام جمعه تبريز تذکر داد: در ماه محرم قرار داريم و امام حسين(ع) در اين ماه به خاطر امر به معروف و نهي از منکر جان خود را فدا کرد اما برخي به خاطر يک کلمه تند از طرف مقابل اين سنت را فراموش ميکنند.
وي با بيان اينکه امر به معروف و نهي از منکر يک وظيفه همگاني است، گفت: اگر مردم ببينند که اگر به حرامي مرتکب شوند، مردم ميبينند و اعتراض ميکنند، ارتکاب به معصيت کاهش مييابد.
رئيس شوراي عالي مجمع جهاني اهل بيت(ع)، تاکيد کرد: اگر اين مهم متروک شود، زمينه ارتکاب ساير معاصي در جامعه فراهم خواهد شد.
وي افزود: حضرت امام خميني (ره) در شرايط امر به معروف و نهي از منکر ميفرمايند: امر به معروف و نهي از منکر عملي وظيفه دولت است.
نماينده ولي فقيه در آذربايجانشرقي، بيان کرد: متاسفانه حجاب در بيمارستانها، ادارات، دانشگاهها، مراکز و نهادهاي مختلف مورد بيتوجهي قرار ميگيرد. مديران و مسئولان، در اين مسئله جلوگيري از بدحجابي و بيحجابي هستند. حجاب يکي از ضروريات اسلام است، بايد برنامهريزي کرد و عمل کرد.
ايشان، اضافه کردند: بياعتنايي به ارباب رجوع يک منکر است که بايد متوقف شود. احترام مراجعه کنندگان ضروري و لازم است.
حضرت آيت الله مجتهد شبستري با بيان اينکه حضرت امام باقر(ع) مي فرمايند :اگر امر به معروف و نهي از منکر اجرا نشود، ضمانتي براي اجراي ساير احکام نخواهد بود، گفتند: امام حسين(ع) خودش را، اهل بيتش را، خانوادهاش را، اصحابش را و فرزند شيرخوارهاش را در راه امر به معروف و نهي از منکر فداي اسلام کرد.