1403/12/20 - 18 : 36
کد خبر: 60832
در ديدار شهردار تبريز و سرکنسول ايران در نخجوان مطرح شد؛
توسعه همکاري‌هاي تبريز و نخجوان در حوزه‌هاي شهري، اقتصادي و فرهنگي
احرار: در ديدار يعقوب هوشيار، شهردار تبريز، با عزيز منصوري، سرکنسول جمهوري اسلامي ايران در جمهوري خودمختار نخجوان، زمينه‌هاي همکاري مشترک در حوزه‌هاي مديريت شهري، زيرساخت‌هاي اقتصادي و تعاملات فرهنگي مورد بررسي قرار گرفت. در اين نشست، بر لزوم بهره‌گيري از ظرفيت‌هاي شهرسازي تبريز در توسعه شهري نخجوان و همچنين گسترش مراودات اقتصادي تأکيد شد.

عزيز منصوري سرکنسول ايران در نخجوان، با اشاره به جايگاه تاريخي و نقش کليدي تبريز در منطقه، اظهار داشت: تبريز همواره به‌عنوان محور تحولات تاريخي آذربايجان مطرح بوده و ظرفيت‌هاي شهرسازي اين شهر مي‌تواند الگوي مناسبي براي توسعه شهري در نخجوان باشد.

 وي با اشاره به محدوديت‌هاي زيرساختي اين منطقه، بر لزوم همکاري‌هاي فني ميان دو شهر تأکيد کرد و گفت: نخجوان به‌دليل نزديکي جغرافيايي با تبريز مي‌تواند از مدل‌هاي موفق شهرسازي اين کلان‌شهر استفاده کند.

سرکنسول ايران در نخجوان در ادامه با اشاره به روند اجراي طرح توسعه 2023نخجوان، افزود: برنامه‌ريزي براي ايجاد منطقه آزاد تجاري و شهرک‌هاي صنعتي در شهر شرور آغاز شده است. اين اقدامات با هدف کاهش وابستگي اقتصادي نخجوان به باکو و افزايش ظرفيت‌هاي اشتغال‌زايي انجام مي‌شود. در اين راستا، استان آذربايجان شرقي مي‌تواند به‌عنوان يک شريک تجاري و اقتصادي نقش‌آفريني کند.

عزيز منصوري در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به احتمال بازگشايي مرزهاي نخجوان در آينده نزديک، تصريح کرد: گشايش مرزها مي‌تواند به افزايش مراودات اقتصادي و کاهش هزينه‌هاي تجاري منجر شود. مردم نخجوان براي تأمين نيازهاي خود به مراودات مرزي با ايران وابسته‌اند و بازگشايي مرزها، امکان توسعه تجارت چمداني و افزايش تعاملات تجاري را فراهم خواهد کرد.

 

وي همچنين با اشاره به نيازهاي درماني مردم نخجوان، اظهار داشت: بسياري از شهروندان اين منطقه براي دريافت خدمات درماني به ارزروم سفر مي‌کنند، درحالي‌که تمايل دارند به تبريز مراجعه کنند. حتي در حال حاضر، برخي از پزشکان تبريزي به‌صورت مجازي با بيماران نخجواني در ارتباط هستند و خدمات پزشکي ارائه مي دهند.

 

ديپلماسي شهري و نقش شهرداري‌ها در توسعه ارتباطات بين‌المللي

در اين نشست، يعقوب هوشيار، شهردار تبريز، با اشاره به اهميت ديپلماسي شهري، بر ضرورت افزايش نقش شهرداري‌ها در تعاملات بين‌المللي تأکيد کرد و گفت: مديريت شهري يک نهاد عمومي و غيردولتي است که مي‌تواند مستقل از محدوديت‌هاي تحريمي، زمينه‌ساز ارتباطات سازنده در حوزه‌هاي اقتصادي و فرهنگي باشد.

وي افزود: در بسياري از کشورها شهرداري‌ها به‌طور مستقل در ديپلماسي شهري ايفاي نقش مي‌کنند. اين الگو مي‌تواند در ايران نيز توسعه يابد.

هوشيار با اشاره به جايگاه راهبردي تبريز در اقتصاد کشور، اظهار داشت: تبريز به‌عنوان يک مرکز اقتصادي و ترانزيتي، ظرفيت‌هاي بالقوه‌اي براي توسعه همکاري‌هاي بين‌المللي دارد. اين شهر در طول تاريخ، نقش کليدي در مبادلات تجاري و اقتصادي کشور ايفا کرده و به‌واسطه موقعيت جغرافيايي خود، مي‌تواند به يکي از قطب‌هاي اصلي تجارت منطقه‌اي تبديل شود.

هوشيار با استقبال از پيشنهاد توسعه همکاري‌هاي دوجانبه، از برنامه‌ريزي براي سفر به نخجوان در آينده‌اي نزديک خبر داد و افزود: نخجوان از نظر فرهنگي، مذهبي و قومي قرابت زيادي با تبريز دارد و اين اشتراکات مي‌تواند زمينه‌ساز تعاملات سازنده در حوزه‌هاي مختلف باشد و توسعه روابط اقتصادي و فرهنگي بين دو شهر مي‌تواند به تحکيم روابط منطقه‌اي و تقويت زيرساخت‌هاي همکاري بين‌المللي منجر شود.

 

وي همچنين بر لزوم بهره‌گيري از ظرفيت‌هاي فرهنگي و گردشگري در تعاملات دو جانبه تأکيد کرد و با اشاره به برگزاري هفته فرهنگي تبريز در تهران، افزود: اين قبيل رويدادها بايد در سطح بين‌المللي گسترش يابد تا هويت فرهنگي و تاريخي تبريز به‌درستي معرفي شود.

 

در پايان اين ديدار، سرکنسول ايران در نخجوان از شهردار تبريز براي سفر به اين منطقه دعوت کرد و بر ضرورت برنامه‌ريزي مشترک براي توسعه همکاري‌هاي دوجانبه تأکيد شد. شهردار تبريز نيز ضمن استقبال از اين دعوت، بر آمادگي شهرداري براي گسترش تعاملات در حوزه‌هاي شهري، اقتصادي و فرهنگي تأکيد کرد.

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 8 + 7

  آخرین اخبار
29 کيلومتر آزادراه مراغه- هشترود فردا به بهره‌ برداري مي‌ رسد
ورود واکسن 6 گانه نوزادان به آذربايجان شرقي/ مشکل کمبود واکسن چندگانه نوزادان رفع شد
توسعه همکاري‌هاي تبريز و نخجوان در حوزه‌هاي شهري، اقتصادي و فرهنگي
مشارکت 6 هزار و 511 خانواده متوفيان در آزادي زنداني غيرعمد
دستگيري متهم به قتل در کمتر از نيم ساعت در شهرستان مرند
کشف 100قبضه سلاح جنگي و کمري در تبريز
اجراي پروژه‌هاي کلان زيست‌محيطي و توسعه‌اي در مسير پايداري و بهره‌وري معدن
نوين: نگذاريد هنرمندان ما از تبريز کوچ کنند
تساوي بدون گل تراکتور در تبريز به نفع التعاون
توانايي رفتن به مرحله بعدي را داريم
  پربازدیدترین اخبار
مشارکت 6 هزار و 511 خانواده متوفيان در آزادي زنداني غيرعمد
تساوي بدون گل تراکتور در تبريز به نفع التعاون
دستگيري متهم به قتل در کمتر از نيم ساعت در شهرستان مرند
نوين: نگذاريد هنرمندان ما از تبريز کوچ کنند
کشف 100قبضه سلاح جنگي و کمري در تبريز
اجراي پروژه‌هاي کلان زيست‌محيطي و توسعه‌اي در مسير پايداري و بهره‌وري معدن
توانايي رفتن به مرحله بعدي را داريم
ورود واکسن 6 گانه نوزادان به آذربايجان شرقي/ مشکل کمبود واکسن چندگانه نوزادان رفع شد
29 کيلومتر آزادراه مراغه- هشترود فردا به بهره‌ برداري مي‌ رسد
توسعه همکاري‌هاي تبريز و نخجوان در حوزه‌هاي شهري، اقتصادي و فرهنگي
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.