احرارخبر:شهيد سردار سرتيپ حسين همداني از اعضا و بنيانگذاران سپاه همدان و کردستان است و از سال 1359 در جنگ ايران و عراق شرکت داشت.
شهيد سردار سرتيپ حسين همداني از اعضا و بنيانگذاران سپاه همدان و کردستان است و از سال 1359 در جنگ ايران و عراق شرکت داشت.
به گزارش تسنيم، سردار سرتيپ پاسدار حسين همداني، در عنفوان جواني با تفکرات حضرت امام (ره) آشنا شده و از محضر درس مکارم اخلاق و احکام شهيد محراب آيتالله مدني که در همدان تبعيد بودند، بهرهاي بسزا برده و پس از پيروزي انقلاب اسلامي ...پايهگذاري و تأسيس سپاه پاسدارن انقلاب اسلامي، استان همدان را آغاز و خود نيز به عنوان يکي از ارکان اصلي شوراي عالي فرماندهي سپاه استان همدان، فعاليتش را آغاز کرد و با کمک همرزمان و پاسداران آن خطه، به پاکسازي عناصر طاغوت و عوامل فساد و نفاق برآمده و از آنجايي که چندين بار به دست ساواک دستگير شده و مورد تعقيب بود، عوامل طاغوت را به خوبي ميشناخت.
سردار همداني به همراه شهيد صياد شيرازي و شهيد محمود خضرائي
با آغاز جنگ تحميلي، لحظهاي درنگ نکرده و راه کردستان را در پيش گرفت و از آنجا که پيش از جنگ نيز به کمک مردم محروم کردستان شتافته و با ديگر دوستان و همرزمان در آنجا نيز گروهکهاي ضدانقلاب را ميشناخت، ديري نپاييد که به صف دشمنستيزان پيوست و فرماندهي عملياتهاي مطلعالفجر را با پيروزي کامل تجربه کرد. فرماندهي جبهه مياني سرپل ذهاب هم از ديگر گامهايي بود که در راستاي مبارزه با دشمن بعثي برداشته و پس از مدتي کوتاه به همراه حاج احمد متوسليان و شهيد همت و شهيد شهبازي در تشکيل و سازماندهي لشکر 27 محمد رسول الله (ص) نقش بسزايي داشت. عمليات فتحالمبين و بيتالمقدس آن هم با مسئوليت فرماندهي محورهاي عملياتي، تجربهاي نو در قالب هدايت تيپ و لشکر بوده که از فاتحان خرمشهر، سهمي را از آن خود کرد و سپس از تشکيل يگانهاي رزم سپاه به عنوان باني و نخستين فرمانده لکشر 32 انصارالحسين (ع) استان همدان، وارد ميدان نبرد عليه دشمن بعثي شد.
سردار همداني در کنار شهيد محمود شهبازي و ديگر رزمندگان
ديري نپاييد که هدايت و فرماندهي لشکر 16 قدس گيلان را به او واگذار کردند و عملياتهاي مهم و حياتي همچون کربلاي 4 و کربلاي 5 را با شيرمردان گيلکي به سرانجام رساند. معاونت اطلاعات و عمليات قرارگاه عملياتي قدس که چندين لشکر و تيپ مستقل را تحت امر داشت، از فرماندهاي زبده همچون ديگر فرماندهان سپاه اسلام آماده ساخت و تا آخرين عمليات موفق سپاه اسلام با منافقين کوردل که با نام مرصاد به نتيجه رساند، لحظهاي آرام نگرفت و پس از دفاع مقدس به دانشگاه فرماندهي و ستاد رفته و تحصيل تئوريک و آکادميک هدايت يگانها را هم به تجربيات ارزندهاش افزود و با انتصاب به عنوان فرمانده قرارگاه نجف اشرف و لشکر 4 بعثت در غرب کشور، کارنامهاي موفق از خود به جاي گذاشت.
همداني به همراه شهيدان همت، خرازي و احمد کاظمي در کنار رهبر انقلاب
معاون هماهنگکننده نيروي زميني و جانشيني نيروي مقاومت بسيج در دو دوره و فرماندهي لشکر 27 محمد رسولالله و به همراه آن، جانشيني قرارگاه ثارالله، از ديگر مسئوليتهاي ايشان بود و معاون مرکز راهبردي سپاه و مشاور عالي فرمانده کل سپاه و جانشيني سازمان بسيج مستضعفان از او فرماندهاي کهنهکار با کولهباري تجربه و شناخت ساخته که سبب شده است تا حساسترين و مهمترين سپاه کشور که داراي ويژگيهاي خاص است، بر عهده ايشان گذاشته شود.
مسئوليتهاي سردار سرتيپ حسين همداني در هشت سال دفاع مقدس:
1 ـ فرمانده لشکر 32 انصارالحسين استان همدان
2 ـ فرمانده لشکر 16 قدس استان گيلان
3 ـ معاونت عمليات قرارگاه قدس
مسئوليتهاي پس از دفاع مقدس:
1 ـ فرمانده قرارگاه نجف اشرف و فرمانده لشکر 4 بعثت
2 ـ رئيس ستاد نيروي زميني سپاه پاسداران
3 ـ جانشيني فرمانده نيروي مقاومت بسيج سپاه (دو دوره)
4 ـ مشاور عالي فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي
5 ـ جانشين سازمان بسيج مستضعفان
6-فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) تهران
گفتني است، سردار سرتيپ همداني، مفتخر به دريافت دو نشان فتح از دست مقام معظم رهبري و فرمانده کل قواست که به خاطر هدايت و فرماندهي موفق لشکرهاي تحت امر در دوران دفاع مقدس بوده است.
سردار به نقل از رسانه هاي خارجي
باشگاه خبرنگاران به نقل از نشريه Foregn Policy درباره سردار همداني نوشت؛ او در اوايل 1979 براي مبارزه با شورشيان "کردستان" و سپس در جنگ ايران و عراق (دوران 8 سال دفاع مقدس) ايفاي نقش کرد.
روزنامه Wall Street Journal درباره سردار همداني نوشت: ژنرال همداني يکي از فرماندهان نخبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامي بوده و او به عنوان افسر سپاه پاسداران اعلام خدمت داشته است. همداني يک متخصص در نحوه رزم عمليات نيروهاي منظم با شبه نظاميان است.
سايت Iran Briefing با اشاره به سوابق سردار همداني در دوران جنگ تحميلي و مبارزه با ضدانقلاب، يادآور شد: ژنرال همداني 32 سال خدمت کرده و در جبهههاي غرب به ايفاي نقش پرداخته است.
سايت Wnd درباره سردار حسين همداني عنوان داشت: ژنرال حسين همداني يکي از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامي است. اين سايت به نقل از سردار همداني نوشت : "در طول اين نزاع (جنگ تروريستهاي تکفيري با ملت مظلوم سوريه) تجربيات آموزشي به ملت سوريه بدون هيچ انتظاري منتقل شد".
سرانجام امروز جمعه(17 مهرماه) سپاه پاسداران انقلاب اسلامي طي بيانيه اي خبر از شهادت اين سردار رشيد اسلام در سوريه داد.
در بخشي از اين اطلاعيه با تبريک و تسليت شهادت اين سردار شجاع و گرانقدر به محضر حضرت وليعصر (عج) و نائب برحقش امام خامنه اي عزيز ( مدظله العالي ) و ملت شريف ايران، آمده است:
سردار سرتيپ پاسدار حسين همداني از فرماندهان دوران دفاع مقدس و مستشاران ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و مدافعان حرم در طول سالهاي گذشته که نقش تعيين کنندهاي در حفظ و حراست حرم حضرت زينب (س) و کمک و تقويت جبهه مقاومت اسلامي در جنگ تروريستي سوريه داشت، عصر ديروز در حين انجام ماموريتهاي مستشاري در حومه شهر حلب به دست تروريستهاي داعشي به شهادت رسيد.