رئيس منابع طبيعي و منابع آبخيزداري شهرستان نهاوند با بيان اينکه بيشترين ميزان مراتع استان همدان در شهرستان نهاوند قرار دارد، گفت: بيش از 93 هزار هکتار مرتع در نهاوند وجود دارد.
به گزارش احرارنيوز علي دهپهلوان در مراسم افتتاح اين پروژهها منابع طبيعي و انفال را سرمايههاي عمومي و متعلق به همه مردم خواند و بر ضرورت حفظ آنها تأکيد کرد.
وي با اشاره به وجود بيش از 93 هزار هکتار مرتع درجه يک، درجه دو و درجه سه در نهاوند خاطرنشان کرد: با توجه به اينکه بيشترين ميزان مراتع استان در نهاوند وجود دارد، وظيفه مسئولان منابع طبيعي و آبخيزداري اين شهرستان نيز بيشتر است.
رئيس منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان نهاوند با اشاره به وجود دو برابري دام از ظرفيت مراتع نهاوند بيان داشت: اين موضوع موجب شده تا ميزان ذخائر طبيعي و خدادادي اين شهرستان سال به سال کاهش يابد و هر ساله شاهد هجوم بيش از دو برابر ظرفيت دام در اين مراتع باشيم.
وي با بيان اينکه عرصههاي منابع طبيعي متعلق به همه نسلها است، عنوان کرد: در بخش جنگل نيز بالاترين ميزان سرانه جنگل استان به ازاي هر نفر متعلق به شهرستان نهاوند است، چراکه بزرگترين جنگل طبيعي با 220 هکتار وسعت در سراب گيان اين شهرستان وجود دارد.
دهپهلوان تصريح کرد: سرانه جنگل در نهاوند به ازاي هر نفر يک هزار و 240 متر مربع است، در حالي که اين ميزان در استان حدود 800 متر مربع به ازاي هر نفر است.
وي يادآور شد: براي حفاظت از عرصههاي جنگلي در شهرستان نهاوند با تجهيز گروههاي حفاظت از جنگلها و مراتع توانستهايم در حفظ اين سرمايههاي ملي، مقام برتر استان را کسب کنيم.
رئيس منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان نهاوند افزود: در نهاوند بيش از 15 هزار هکتار عرصههاي جنگلي دستکاشت و طبيعي وجود دارد که تاکنون هفت هزار و 500 هکتار از آن در دامنههاي کوههاي زاگرس در طرح صيانت از جنگلها قرار گرفته است.
وي به ايجاد بيش از 600 هکتار جنگل دستکاشت در مناطق روستايي در فارسبان، گيان، سياهدره و گاماسياب خبر داد و گفت: علاوه بر کاشت، حفاظت از جنگلهاي دستکاشت نيز از مهمترين وظيفه جنگلبانان منابع طبيعي محسوب ميشود.
دهپهلوان با اشاره به واگذاري اسناد عرصههاي مرتع به نمايندگان مرتعداران از اجراي دورههاي آموزشي براي مرتعداران با هدف جلوگيري از ورود بيرويه احشام و دامها به مراتع نهاوند خبر داد و ابراز داشت: هر ساله همزمان با آغاز بهار طرح حفاظت از مراتع در چند منطقه که محل ورود دام عشاير است، ايجاد ميشود که نقش قابل ملاحظهاي در جلوگيري از تخريب عرصههاي منابع طبيعي داشته است.
در ادامه نيز 15 طرح آبخيزداري و مرتعداري در روستاهاي ليلي يادگار، وهمان، برزول و سهران با 380 ميليون تومان افتتاح شد.