احرار خبر: رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت: از آغاز ورود حجاج به استان، طبق بررسي ها و آزمايشاتي که توسط تيم پزشکي مستقر در فرودگاه انجام گرفته، هيچ مورد مشکوکي از ابتلاي حجاج آذربايجان شرقي به ويروس کرونا مشاهده نشده است.
به گزارش احرار خبر: محمدحسين صومي با اعلام اين خبر افزود: با اين حال مردم بايد در ديد و بازديدهاي خود با حجاج، جانب احتياط را رعايت کنند.
وي با بيان اينکه اين ويروس ممکن است دو روز تا دو هفته خود را نمايان نکند، به مردم هشدار داد که در دو هفته نخست بازگشت حجاج، کمترين برخورد را با آنها داشته باشند.
اين فوق تخصص بيماري هاي گوارشي با اشاره به اينکه اين بيماري از طريق تنفسي و بزاق منتشر مي شود، گفت: بايد در برخورد با اين افراد حدالامکان تا دو هفته در يک مکان مشترک کمتر حاضر شوند، روبوسي نکنند و بيش از 15 دقيقه با هم در ارتباط نباشند.
به گفته ي صومي، تب بالاي 38 درجه، سرفه، گلو درد، تنگي نفس، آب ريزش بيني، افت فشار خون، خلط خوني و کمبود مايعات بدن از علائم ابتلا به ويروس کرونا (مرس) است.
طبق اظهارات رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز، افراد بالاي 50 سال، ساکنان آسايشگاهها و کارکنان بيمارستان ها، کودکان شش تا 18 ماه خصوصا اگر تحت درمان آسپرين باشند، خانمهاي باردار بخصوص در سه ماهه دوم و سوم بارداري و افرادي که بيماري زمينه اي دارند بهعنوان گروههاي پر خطر شناخته شده اند.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز با يادآور اين مطلب که در موسم حج تمتع امسال، 30 درصد حجاج ايراني بالاي 80 سال سن دارند، تاکيد کرد: افراد در سنين بالا بيشتر مستعد ابتلا به اين ويروس هستند.
وي گفت: نزديک به 50 درصد مبتلايان به ويروس کرونا (مرس) در معرض مرگ و مير هستند؛ اين ويروس درمان دارويي و واکسن ندارد؛ اما با رعايت موارد بهداشتي نظير استفاده از ماسک، شست و شوي مداوم دست، قابل پيشگيري است.
وي با بيان اينکه تيم هاي پزشکي و اورژانس 115 تمامي حجاج را آزمايش مي کنند، از آمادگي بيمارستان هاي سينا و امام رضا براي پذيرش هرگونه بيمار با علائم مشکوک خبر داد.