احرارخبر:وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به کاهش تيراژ کتاب با وجود افزايش عناوين کتب انتشار يافته در سالهاي گذشته گفت: بايد فضايي ايجاد شود کتاب به قيمت مناسب در اختيار مردم قرار گيرد.
، علي جنتي ظهر امروز در مراسم افتتاحيه سيزدهمين نمايشگاه بينالمللي کتاب تبريز اظهار داشت: اين سومين بار است که به تبريز سفر ميکنم؛ آذربايجان ديار اهالي فرهنگ، ادب، هنر،علم و فقه و سرزمين شهيدان و ايثارگران است و براي همه ملت ما افتخار است که در اين خطه شاهد درخشش ستارگان درخشاني در آسمان علم و ادب و هنر هستيم.
وي افزود: فرهنگ هر کشوري جزء هويت ملت آن کشور محسوب ميشود و يکي از پايههاي اساسي فرهنگ و تمدن کتاب است و ما مفتخريم معجزه بزرگ پيامبر مکرم اسلام، قرآن مجيد و از نوع کتاب است و برخلاف ساير پيامبران اولوالعزم خداوند به قلب پيامبر قرآن را نازل فرمود که درس زندگي براي همه مردم در همه دورانهاي تاريخ است.
جنتي اذعان داشت: تاريخ ملت ما مشحون از فرهنگ غني است که همه به آن اذعان داشتند و امروز همه دنيا به ايران بهعنوان مهد تمدن و علم و دانش مينگرند و شخصيتهاي بزرگي مثل بوعلي سينا و رازي و شاعراني مثل مولانا، سعدي و حافظ همه از اين سرزمين برخاستهاند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي يادآور شد: کتاب و کتابخواني نقش موثري در ارتقاء فرهنگ هر ملت دارد و خوشحاليم در طول سه دهه بعد از انقلاب مردم با کتاب آشنايي بيشتري يافتند و با گسترش مدارس و مراکز علمي و پژوهشي عناوين کتب منتشر شده هم گسترش يافت.
اين مسئول اضافه کرد: از افتخارات بزرگ ما کتابخانههاي بزرگي مثل کتابخانه ملي، کتابخانه مجلس شوراي اسلامي، کتابخانه آستان قدس رضوي و کتابخانه آيتالله مرعشي است که همه و همه براي ارتقاء فرهنگ و تمدن کشور تلاش ميکنند.
وي گفت: از آسياي مرکزي گرفته تا هند و عراق و خاورميانه، همه به نوعي تحت تاثير فرهنگ ايراني بودند و مجموع کتابهاي خطي فارسي که در پاکستان و هند استقرار يافته شگفتآور است و حتي در شهري مثل حيدرآباد هند کتابخانه بزرگي مزين به هزاران جلد کتاب به زبان فارسي است و دولتمردان هند افتخار داشتند که 600 سال به زبان فارسي سخن ميگفتند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي خاطرنشان کرد: فهرست کتابهاي خطي که در کتابخانههاي پاکستان مجموعه عظيمي شده و محفوظ است به عنوان سرمايه عظيم فرهنگي ما در آن کشورها به شمار ميرود.
اين مسئول تاکيد کرد: نمايشگاه کتاب تهران يکي از بزرگترين نمايشگاههاي خاورميانه است که همه ساله پربارتر و غنيتر از سالهاي گذشته برگزار ميشود و امسال روساي کتابخانههاي بزرگ دنيا در تهران شرکت کردند و متقابلا ايران در بسياري از نمايشگاههاي بزرگ دنيا حضور فعال داشته است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ابراز داشت: جمهوري اسلامي ايران اخيرا به عنوان ميهمان ويژه در نمايشگاه مسکو حضور يافت و بسياري از آثار ما در آن نمايشگاه عرضه شد و مورد استقبال مطلوب بازديدکنندگان قرار گرفت.
وي با بيان اينکه نمايشگاه کتاب تبريز بعد از تهران بزرگترين نمايشگاه کتاب کشور بهشمار ميرود و مورد استقبال اهالي دانش قرار گرفته است، افزود: ما به نمايشگاهها به عنوان باشگاههاي فرهنگي مينگريم و محلي براي برگزاري ميزگردها و بحث و تبادل نظر تا با طرح مسائل فرهنگي اهالي دانش و فرهنگ از فضاي بهوجود آمده استفاده کنند.
جنتي اعلام کرد: در سال گذشته 73 هزار عنوان کتاب در کشور چاپ شده که بسياري مشمول چاپ اول بودند اما مهمتر از برگزاري نمايشگاهها گسترش و توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخواني است که بايد مورد توجه اهالي رسانه قرار گيرد.
انتشار 8 هزار عنوان در سالجاري بيشتر از سال گذشته
اين مسئول گفت: آنچه به عهده ما به عنوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي قرار دارد اين است که اولا در چارچوب قانون فضا را بازکنيم تا اهالي فکر بتوانند کتابهاي خود را تاليف و ترجمه کرده و انتشار دهند که چنين فضايي پديد آمده و امروز حجم کتابهاي منتشر شده نسبت به سال قبل 8 هزار عنوان بيشتر شده که نشان دهنده ترغيب افراد براي انتشار ايدهها است.
کاهش تيراژ کتابها
وي با بيان اينکه فضايي بايد ايجاد شود کتاب به قيمت مناسب در اختيار مردم قرار گيرد، متذکر شد: تيراژ کتابها به نسبت کاهش يافته که نشاندهنده نامناسب بودن قيمت کتابها است و در براي اين تلاش ميکنيم با ايجاد معافيتها و دادن يارانه به مولفان و نويسندگان و خريد کتابهاي ايشان فضايي فراهم کنيم تا هر چه بيشتر کتاب در اختيار مردم قرار گيرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي خاطرنشان کرد: امروز بسياري از اهل نظر کتابها را در فضاي مجازي مطالعه ميکنند؛ در عين حال اين فضا نميتواند جايگزين کتاب باشد.