احرارخبر:حدودا شصت سال پيش بود که در منچستر و در يک آزمايشگاه اولين کامپيوتر مدرن ساخته شد.
اين کامپيوتر که بيبي نام داشت يک ماشين آزمايشي کوچک مجهز به حافظه براي ذخيره کردن يک برنامه بود.
اين کامپيوتر در ابعاد بسيار بزرگي مانند يک اتاق ساخته شده بود و اين امکان را داشت تا بدون دستکاري در سخت افزار آن دستورات مختلفي را اجرا کند.بعد از ساختن اين دستگاه راه براي ساخت اولين کامپيوتر هاي شخصي مدرن باز شد.
اولين برنامه اين کامپيوتر در تاريخ 21 جولاي سال 1984 اجرا شد.«جف توتيل» يکي از سازندگان بيبي به بي بي س گفت: گروه پس از اجراي برنامه بسيار هيجان زده بودند و بعد از تبريک براي اجراي موفقيت آميز اين برنامه، براي غذا خوردن به نهار خوري رفتند.
بيبي جانشيني براي ماشين هايي نظير«انياک» ساخته آمريکايي ها و «کلوسوس» ساخته دانشمندان بريتانيايي بود. انياک براي اين ساخته شده بود تا بتواند مسير موشک هاي آمريکايي را محاسبه کند و وظيفه کلوسوس اين بود که پيام هاي مرکز فرماندهي ارتش آلمان را در طول جنگ جهاني دوم براي بريتانيايي ها رمز گشايي کند.
ولي هر دوي اين کامپيوتر ها امکان برنامه ريزي براي کامپيوتر هاي ديگر را هم داشتند، اما اين کار نيازمند ايجاد تغييرات سخت افزاري در شبکه سيم کشي آنها بود. طراحي و ساخت بيبي با هدف رفع اين محدوديت انجام شد.
«کريس برتون» از انجمن حفاظت از کامپيوتر مي گويد: بيبي بر اساس برداشتي که ما از کامپيوتر امروز داريم اولين کامپيوتر جهان نام گذاري مي شود. اين دستگاه يک نوع سخت افزار بود که اين امکان را داشت تا برنامه هاي مختلفي را که به آن داده مي شد اجرا کند. نکته کليدي که اين امکان را به اين کامپيوتر ميداد، حافظهاي بود که از "لامپ پرتوهاي کاتدي" يا CRT ساخته شده بود و ميتوانست يک برنامه را در خود ذخيره کند.
با اين حال حجم کم حافظه در اولين کامپيوتر مدرن جهان نتوانست مانعي براي دانشمندان دانشگاه منچستر باشد و آنها توانستند با در اختيار داشتن همين ميزان حافظه، برنامههاي بسيار پيچيدهاي بنويسند. آقاي برتون ميگويد حتي با چنين محدوديتي هنوز ميشود برنامه هاي جالب و پيچيده نوشت.
به گفته آقاي برتون اگرچه اين برنامه ها کارايي چنداني نداشتند، اما آن زمان کسي به کارايي اين برنامهها توجه نمي کرد بلکه اين عملي بودن و اجرا شدن برنامهها بود که مهم بود. گروه در نهايت مهارت بيشتري پيدا کرد و به حجم حافظه کامپيوتر اضافه کرد. بعد از "بيبي" کامپيوتري به نام "منچستر مارک يک" (Manchester Mark I) و بعد از آن اولين کامپيوتر چند منظوره تجاري به نام "فرانتي مارک يک" ( Ferranti Mark I) ساخته شد. آقاي برتون اين دوران را هيجانانگيز، خارقالعاده و پرشور ميداند.
نمونهاي واقعي از اولين کامپيوتر مدرن جهان (که نام اصلي آن SSEM است) در موزه علوم و صنايع در منچستر به نمايش گذاشته شده است. همچنين بد نيست بدانيد"ليزا يک" نام اولين سري از کامپيوترهاي شخصي موسوم به پي سي اپل است.