احرارخبر: ششمين نمايشگاه سراسري صنايع دستي با حضور 300هنرمند از سراسر کشور در تبريز گشايش يافت.
ششمين نمايشگاه سراسري صنايع دستي تبريز که با حضور نامورمطلق، معاون صنايع دستي، سازمان ميراث فرهنگي و سعيدي، رئيس فراکسيون صنايع دستي و گردشگري مجلس و تعدادي از مسئولين استاني افتتاح شد، بيش از 300 هنرمند از سراسر کشور حضور دارند.
ششمين نمايشگاه صنايع دستي تبريز که در سالن اميرکبير نمايشگاه بينالمللي تبريز برگزار ميشود، علاوه بر 17 شهرستان آذربايجان شرقي، تمام استانهاي کشور حضور دارند.
صنايع دستي کشور نيازمند برند سازي است
در اين همايش، بهمن نامور مطلق، معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، عدم برندسازي صنايع دستي کشور را يکي از نقاط ضعف اين صنعت در کشور دانست و افزود: امروزه اگر مثل فرش تبريز برند نداشته باشيم، نميتوانيم در دنيا براي صنايع دستي خود جايگاهي ايجاد کنيم.
وي نقش صنايع دستي در ايجاد اشتغال پايدار را يادآور شد و تصريح کرد: تمامي شهرها ميتوانند با توجه ويژه به صنايع دستي خود، در اشتغال زايي و توليد کشور اثر گذار باشند.
وي ثبت جهاني فرش تبريز را نشان از توان بالاي تبريز در اين حوزه دانست و گفت: بايد براي صادرات و فروش اين محصولات ارزشمند در خارج از کشور، روي تبليغات و برندسازي سرمايهگذاري شود.
آوازه جهاني فرش و کاشي تبريز
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجانشرقي نيز در اين آيين، کشور را در حوزه صنايع دستي بسيار غني دانست و افزود: تنوع اقليمي و فرهنگي باعث شده تا صنايع دستي از تنوع بسيار بالايي برخوردار باشد.
حقپرست با اشاره به ثبت جهاني فرش تبريز، گفت: آذربايجان شرقي نيز در صنايعدستي مثل قاليبافي، ورنيبافي، سفال و سراميک، از استانهاي شاخص و داراي برند محسوب ميشود که نشانههاي آن آوازه جهاني فرش تبريز و هريس و کاشيکاريهاي مسجد کبود تبريز است.
راه اندازي نمايشگاه دائمي صنايع دستي در تبريز
محمد اسماعيل سعيدي، نماينده تبريز، اسکو و آذرشهر در مجلس در اين مراسم، از راه اندازي نمايشگاه دائمي صنايع دستي در تبريز خبر داد و گفت: آذربايجان شرقي از لحاظ صنايع دستي يکي از استانهاي غني در اين حوزه محسوب ميشود و با 80 رشته توجه بيشتر مسئولين را براي بازاريابي توليدات ميطلبد که راه اندازي نمايشگاه دائمي صنايع دستي در تبريز اولين قدم ميتواند در اين مسير باشد.
رئيس فراکسيون صنايع دستي و گردشگري مجلس شوراي اسلامي، بر نقش صنايع دستي در افزايش ميزان اشتغال و توسعه اقتصادي منطقه تاکيد کرد و گفت: با توجه به اينکه تمام مواد اوليه صنايع دستي توليد داخل است، ميتواند در تحقق اقتصاد مقاومتي سهم بسزايي داشته باشد.
بيش از 10 درصد جمعيت آذربايجان شرقي از حوزه فرش امرار معاش ميکنند
محمدصادق پورمهدي، معاون عمراني استاندار آذربايجان شرقي هم در افتتاحيه نمايشگاه، توجه به صادرات صنايع دستي را مهم ارزيابي و تصريح کرد: اهميت دادن به صنايعدستي در کنار صنعت توريسم مي توانيم اقتصاد منطقه را فعالتر کند.
وي با اشاره به ثبت جهاني فرش تبريز، اين موضوع را فرصت بزرگي براي معرفي ساير صنايع دستي در کنار فرش در جهان دانست و گفت: صنعت فرش دستبافت در استان ريشه تاريخي دارد و اکنون با توجه به بيمه شدن 60 هزار نفر در زمينه فرش، بيش از 10 درصد جمعيت استان از اين حوزه امرار معاش ميکنند.