احرار نيوز: استاد و پژوهشگر دانشگاههاي کشور گفت: در حال حاضر به ازاي هر پنج ايراني يک مدير در کشورمان وجود دارد که اين تعداد بيشتر از کارمندان کشور ژاپن است.
به گزارش احرار نيوز، محمدعلي علايي شامگاه سهشنبه در همايش «بايدها و نبايدهاي سياستهاي ايران پس از توافق هستهاي» که در مجتمع فدک اردبيل برگزار شد، اظهار کرد: ما امروز به جاي آنکه مسير رو به جلويي را تجربه کنيم، در بحث هستهاي به عنوان يک اقدام غيرضروري در اين کشور گرفتار شدهايم و توان پيشرفت و توسعه را نداريم.
وي گفت: ما در دهه 60 و دوران سازندگي در سدسازيها راه خطا رفتهايم در حالي که آمريکاييها اين تجربه اشتباه را کنار گذشته بودند اما ما در دولت هاشمي اين خطا و اشتباه را تکرار کرديم.
علايي بيان کرد: ما امروز بعد از گذشت 20 سال از دوران سدسازي ميبينيم که کشورمان با بحران محيط زيست و کمبود منابع روبهرو است که حل اين مشکل سخت و دشوار به نظر ميرسد.
استاد و پژوهشگر دانشگاههاي کشور با بيان اينکه در مقابل هزينه بسيار گزاف دستيابي به انرژي هستهاي، از دست يافتن به ساير علوم و تکنولوژيها عقب ماندهايم، گفت: ما در اين 12 سال به جاي آنکه به انرژي هستهاي متمرکز ميشديم بهتر بود روي تکنولوژيهاي و علوم مختلف و حتي واردات آن فکر کرده و هزينه ميداديم، چراکه تاخير 12 ساله در مشغول شدن به بوميسازي انرژي هستهاي بيش از يکهزار ميليارد دلار به اين کشور ضربه زده است.
علايي با بيان اينکه در آستانه انتخابات مجلس و سال آينده رياست جمهوري آمريکا بحث توافق هستهاي بحث مهمي است که قطعا دموکراتهاي آمريکا از آن استفاده خواهند کرد، افزود: در آمريکا حزب دموکرات و جمهوريخواه روي اين موضوع سخت در تقابل هستند به طوري که اگر توافق به نتيجه برسد آمريکاييها بيشترين بهرهبرداري سياسي را از آن خواهند کرد.
ساختار دولت در ايران سنگين و فربه است
وي به ساختار سنگين و فربه دولت ايران اشاره کرد و گفت: تا اين ساختار تغيير پيدا نکند موفقيتي را شاهد نخواهيم بود.
استاد و پژوهشگر دانشگاههاي کشور عنوان کرد: در حال حاضر به ازاي هر پنج ايراني يک مدير در کشورمان وجود دارد که اين تعداد بيشتر از کارمندان کشور ژاپن است.
علايي ضرورت منحل شدن و حذف برخي از نهادهاي موازي همچون بنياد شهيد و امور ايثارگران، سازمانهاي و نهادهاي مرتبط با استانداريها را ضروري خواند و گفت: دستگاههاي انتصابي بايد تغيير ساختار دهند.
وي اظهار کرد: رئيس جمهور آمريکا به ويژه در دوران بوش حمله به ايران را در دستور کار قرار داده بودند اما با تلاش دولت يازدهم ما از اين برزخ خارج شده و با مذاکره و گفتوگو سعي داريم تا مشکلاتتمان را برطرف کنيم.
استاد و پژوهشگر دانشگاههاي کشور اهميت منطقه خاورميانه را با توجه به منابع غني انرژي نظير نفت، گاز و معادن براي همه کشورهاي يادآور شد و گفت: اين منابع سبب شده است تا منطقه خاورميانه مورد طمع قدرتها قرار گيرد به طوري که بازيگران اين منطقه به ويژه آمريکا دوست ندارند خاورميانه را به ايران واگذار کنند هر چند که جمهوري اسلامي ايران علاقمند است تا اين منطقه را به حياط خلوت خود تبديل کند.
علايي رقباي منطقهاي ايران را عربستان و برخي از کشورهاي همسايه توصيف کرد.
وي سياست دولت روحاني را سياست تعامل و مديريت منطقي با همه کشورها و کم کردن تنشهاي منطقهاي اعلام کرد و ادامه داد: ايران در جهت حفظ قدرت منطقهاي خود بايد با ترکيه، عربستان و مصر وارد تعامل و ارتباط شود تا در کنار ايجاد ارتباط با آمريکا بتواند روز به روز در اين عرصه موفق عمل کند.
علايي در پايان سخنان خود عنوان کرد: ديگر دوران تهديد و فشار و برخي رفتارهاي قلدرمابانه پايان يافته است و ما اگر ميخواهيم در منطقه حضور داشته باشيم بايد اصل تعامل و ارتباط سازنده را مدنظر قرار داده و به يک اصل برد برد در روابط بينالمللي اعتقاد داشته باشيم.