احرار نيوز: مديرعامل شرکت انتقال گاز ايران گفت: آذربايجانشرقي دروازه صادرات گاز را در کشور به وجود آورده و در آينده نزديک ورود گاز سراسري به استان باعث افزايش صادرات شده و اين خطه را تبديل به يکي از قطبهاي بزرگ درآمدزايي کشور ميکند.
به گزارش احرار نيوز، محمدعلي امام در مراسم بهرهبرداري از فاز دو ايستگاه انتقال گاز تبريز، اظهار داشت: بهرهبرداري از اين پروژه گازرساني به دهها روستاي جديد را ميسر ساخته و يک انعطاف عملياني بزرگ و پايدار را در تبريز موجب شده است.
وي افزود: آذربايجانشرقي مفتخر است که دروازه صادرات گاز را در کشور به وجود آورده و در آينده نزديک ورود گاز سراسري به استان باعث افزايش صادرات اين استان به ساير کشورها شده و اين خطه را تبديل به يکي از قطبهاي بزرگ درآمدزايي کشور خواهد کرد و در رونق خود استان نيز نقش بزرگي خواهد داشت.
امام خاطرنشان کرد: استفاده از الکتروموتور به جاي توربين گاز يکي از اولين طرحهاي بزرگ شرکت ملي گاز ايران است که در تاسيسات تبريز اجرا شد و اين در حالي است که کاهش هزينههاي تعميراتي و حذف آلايندهها از مزاياي عمده استفاده از اين تکنولوژي به شمار ميرود.
مديرعامل شرکت انتقال گاز ايران با بيان اينکه دانش فني به ساير مهمتر از ادوات و تجهيزات است، تاکيد کرد: حسن بزرگ پروژه اين است که راهاندازي آن توسط نيروهاي بومي انجام گرفته و بسياري از خدمات جانبي توسط پيمانکاران بومي و داخلي ارائه ميشود.
اين مسئول يادآور شد: هزينه ارزي اين پروژه بالغ بر 20 ميليون يورو و هزينه ريالي آن بيش از 188 ميليارد ريال برآورد شده است.
وي راهاندازي سريع تجهيزات در مقايسه با توربوکمپروسورها، استهلاک کمتر تجهيزات، عدم نياز به تعميرات اساسي تا حداقل 8 سال و بالا بودن راندمان کل را از جمله مزاياي طرح خواند و گفت: مملکت ما در اين تکنولوژي به مرز خودکفايي رسيده است.
مديرعامل شرکت انتقال گاز ايران ابراز داشت: با توجه به مطالعات انجام گرفته هزينههاي تعميراتي الکتروکمپروسور 10 درصد توربوکمپروسور است.
امام تصريح کرد: اجراي اين پروژه علاوه بر افزايش پايداري انتقال گاز در شمال غرب کشور، ميتواند به افزايش ظرفيت صادرات گاز به کشورهاي ترکيه، ارمنستان و اجراي طرح معاوضه گاز بين جمهوري اسلامي ايران و جمهوري آذربايجان و صادرات گاز به جمهوري نخجوان نيز کمک ميکند.