احرار نيوز: رئيس پارک علم و فناوري آذربايجانشرقي از عقد تفاهمنامه همکاري علم و فناوري استان و پارک فناوري پيشرفته جمهوري آذربايجان خبر داد.
به گزارش احرار نيوز، محمدعلي حسينپورفيضي در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: پارک علم و فناوري استان آذربايجانشرقي به منظور گسترش روابط بينالملل و ايجاد زمينههاي توسعه صادرات کالا و خدمات دانشبنيان، اقدام به بازديد از پارک فناوري پيشرفته جمهوري آذربايجان و امضاي تفاهمنامه همکاري کرده است.
وي افزود: هيئت اعزامي در اين سفر از آکادمي ملي علوم آذربايجان، صندوق توسعه تکنولوژي اطلاعات آذربايجان و شرکتهاي مستقر در پارک فناوري پيشرفته آذربايجان بازديد به عمل آوردند.
حسينپورفيضي تصريح کرد: در نشست پاياني با روسا و معاونان پارک فناوري پيشرفته آذربايجان و با حضور رايزن محترم بازرگاني سفارت جمهوري اسلامي ايران در باکو، تفاهمنامه همکاري در زمينههاي بسترسازي توسعه مبادلات علمي و دانش فني، ايجاد زيرساختهاي بازار، حمايت از شرکتهاي تحت پوشش طرفين، اجراي پروژههاي مشترک علمي و فني و برگزاري مشترک نمايشگاهها، سمينارها و کارگاههاي آموزشي امضا و مبادله کرد.
رئيس پارک علم و فناوري آذربايجانشرقي تصريح کرد: پارک علم و فناوري در زمينه تخصصي فعاليتهاي اطلاعات و ارتباطات، برق و الکترونيک، مکانيک و مکاترونيک، شيمي و صنايع پليمري، مواد، عمران، خدمات فني و مهندسي، فناوريهاي نرم، بيوتکنولوژي و کشاورزي است.
وي تعداد کل موسسات حمايت شده از سال 1382 تاکنون را 278 شرکت فناوري حمايت شده در پارک (79 موسسه در حال حاضر مستقر هستند و 10 موسسه در حال عقد قرارداد و 189 موسسه از پارک خارج شدهاند).
حسينپورفيضي تعداد اختراعهاي ثبت شده در پارک علم و فناوري استان آذربايجانشرقي را 154 اختراع اعلام کرد و گفت: تعداد مقالههاي ارائه شده در نشريات داخلي و خارجي را 77 مقاله اعلام کرد.
وي در ادامه ميزان حمايتهاي مالي مرکز از شرکتهاي فناوري را 30 ميليارد ريال اعلام کرد و گفت: مجموع گردش مالي کل موسسات از ابتدا تاکنون 660 ميليارد ريال اعلام کرد.
حسينپورفيضي تفاهمنامههاي منعقده براي همکاري با سازمانها و دستگاههاي اجرايي را 64 مورد اعلام کرد و گفت: 104 مورد قراردادهاي منعقده براي همکاري با سازمانها و دستگاههاي اجرايي را 104 مورد اعلام کرد.
وي ارزش قراردادهاي منعقده را 37 ميليارد ريال اعلام کرد و افزود: ميزان اشتغالزايي مستقيم ايجاد شده را 3 هزار و 165 نفر اعلام کرد.
حسينپورفيضي با بيان اينکه ابتدا در سال 81، هشت پارک علم و فناوري در استانهاي بزرگ در کشور به وجود آمد، ادامه داد: امروزه تعداد اين پارکها به 32 رسيده و در هر استان يک پارک به صورت قانوني در حال فعاليت است و مراکز رشد موجود در شهرستانها از جمله ميانه، مرند و مراغه به صورت اقماري فعاليت ميکنند.
رئيس پارک علم و فناوري استان آذربايجانشرقي برخورداري از معافيتهاي مالياتي، حقوق گمرکي و عوارض صادراتي به مدت 15 سال، برخورداري از تسهيلات صندوق نوآوري و شکوفايي در راستاي تجاري سازي اختراعات و کاربردي کردن دانش فني، تامين تمام يا بخشي از هزينه توليد، عرضه يا بهکارگيري نوآوري و فناوري با اعطاي تسهيلات کمبهره يا بدون بهره بلندمدت يا کوتاهمدت، ايجاد پوشش بيمهاي مناسب براي کاهش خطرپذيري محصولات دستاوردهاي دانش، نوآوري و فناوري در تمام مراحل توليد عرضه و بکارگيري، حمايت از صادرات محصولات دانشبنيان و تسهيل شرايط حضور در مناقصات و بازار فرابورس را از مزاياي قانوني شرکتهايي که موفق به کسب عنوان شرکت دانش بنيان هستند، اعلام کرد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود اظهار کرد: پارک علم و فناوري استان توسط وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به عنوان مرجع منطقهاي مالکيت فکري انتخاب شده است و در اين زمينه اقدام به تشکيل دبيرخانه مرجع منطقهاي مالکيت فکري و شوراي تخصصي ارزيابي اختراعات در پارک کرده است.
ايجاد پرديسهاي تخصصي پارک در سطح استان
وي افزود: با توجه به مسئوليت محول شده به پارک علم و فناوري استان آذربايجانشرقي به عنوان مسئول اجرايي پروژه ايجاد پرديسهاي تخصصي پارک در استان (از پروژههاي هسته کليدي منطقه ويژه علم و فناوري سند تدبير توسعه استان) اين پارک اقدام به تدوين برنامه عملياتي و همکاري با دانشگاههاي استان براي تشکيل پرديسهاي تخصصي کرده است.
حسينپورفيضي خاطرنشان کرد: هدف از اين اقدام کمک به ايجاد و توسعه شرکتهاي دانشبنيان و تجاريسازي يافتههاي پژوهشي دانشگاهها است و ما اميدواريم با اجرايي شدن اين برنامه، استان آذربايجانشرقي را به يکي از بزرگترين کانونهاي توسعه نوآوري و تجاريسازي نتايج تحقيقات در کشور تبديل کنيم.
وي در پايان تصريح کرد: در حال حاضر برنامه پيشنهادي اين پارک براي تصويب و صدور دستور اجرا، به وزارت علوم و تحقيقات و فناوري ارسال شده است.