احرار نيوز: مديرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربايجانشرقي گفت: به طور متوسط ميزان توليد آب در تبريز 4 هزار و 450 ليتر در ثانيه و در استان نيز 7 هزار و 670 ليتر در ثانيه و اين ميزان در زمان پيک مصرف 4 هزار و 750 ليتر در ثانيه در تبريز و 9 هزار ليتر در ثانيه در استان افزايش مييابد.
به گزارش احرار نيوز، عليرضا ايمانلو در يک نشست خبري با بيان اينکه شرکت آب و فاضلاب شرکت خدماتي محض است، اظهار داشت: اميدواريم در زمينه خدماترساني همراهي اصحاب رسانه را شاهد باشيم تا بتوانيم خدماتدهي خوبي انجام دهيم.
رئيس هيئت مديره شرکت آب و فاضلاب آذربايجانشرقي افزود: اين شرکت با محدوديتهاي بسياري مواجه است و تلاش داريم تا نقاط ضعف را به نقاط قوت تبديل کنيم.
وي با بيان اينکه شرکت آب و فاضلاب در زمينه آبرساني و جمعآوري فاضلاب نقش دارد و در 58 شهر انشعابات داريم، افزود: همچنين 9 تصفيهخانه در استان فعال است و 57 درصد استان را تحت پوشش قرار دادهايم.
ايمانلو اظهار داشت: در تبريز بزرگترين تصفيهخانه ايران و خاورميانه قرار دارد و در 5 شهر نيز تصفيهخانههاي جديد در حال احداث است که در دههفجر به بهرهبرداري ميرسد.
رئيس هيئت مديره شرکت آب و فاضلاب آذربايجانشرقي تاکيد کرد: با توجه به تغيير اقليم و کاهش منابع آبي نيازمند صرفهجويي در مصرف اين ماده حياتي هستيم ولي متاسفانه مصرف آب در تبريز بالاي استاندارد رسيده و به بيش از 200 ليتر در شبانه روز براي هر نفر رسيده است.
وي تاکيد کرد: مردم بايد در جريان واقعيت کم آبي و بحران آب قرار گيرند و حتي متاسفانه برخي مسئولان و فرمانداران نيز اين امر را جدي نگرفتهاند.
ايمانلو با اشاره به تامين آب شرب از منابع سه گانه در تبريز گفت: در حال حاضر شرايط مصرف آب در تبريز سر به سر و گاه بيش از ميزان توليد است و اگر بتوانيم 10 درصد صرفهجويي آب داشته باشيم از حفر 55 چاه آب بينياز خواهيم بود.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربايجانشرقي خاطرنشان کرد: بارش باران در ايران يک سوم ميانگين جهاني است اما ميزان مصرف در ايران بيش از متوسط جهاني است و اين در حالي است که ايران جزو فقيرترين کشورهاي جهان از نظر منابع آبي است.
وي گفت: 90 درصد مصرف آب در بخش کشاورزي بوده و 10 درصد متعلق به بخش صنعت و شرب است.
رئيس هيئت مديره شرکت آب و فاضلاب آذربايجانشرقي در ادامه با بيان اينکه متوسط سرانه آب تجديد شونده هر نفر در کشورمان يک هزار و 780 متر مکعب در سال است، خاطرنشان کرد: اين ميزان کمتر از متوسط جهاني بوده و قيمت آب نيز کمتر از قيمت تمام شده است.
وي عنوان کرد: ايران در زمينه مصرف سرانه آب خانگي در کشورهاي مختلف رتبه بالايي دارد و اين امر متناسب با ذخاير آبي نيست.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربايجانشرقي تاکيد کرد: تا زماني که مردم کمبود منابع آبي را احساس نکنند در زمينه کاهش مصرف آب موفق نخواهيم بود و نيازمند فرهنگسازي هستيم.
وي از برنامههاي شرکت آب و فاضلاب براي اصلاح الگوي مصرف آب خبر داد و افزود: نصب لوازم کاهنده با اولويت در مراکز عمومي و دولتي و مساجد را برنامهريزي کردهايم و در ادامه برنامهها جايگزيني پساب به جاي آب شرب در آبياري فضاي سبز را در برنامه داريم.
مدير عامل شرکت آبفاي آذربايجان شرقي در خصوص ميزان استحصال آب از منابع مختلف براي تامين نياز آبي کلانشهر تبريز گفت: آب شرب شهروندان کلانشهر تبريز از طريق 81 حلقه از چاههاي عميق، 11 رشته قنوات، سد نهند و از طريق خط زرينه رود که جمعا 4.49 متر مکعب در ثانيه است تامين ميشود و مصرف آب شرب شهروندان در زمان پيک مصرف تا 5 متر مکعب افزايش مييابد.
ايمانلو در ادامه به چالشهاي پيشرو جهت رسيدن به اهداف طرح آبرساني اشاره کرد و افزود: تعيين تکليف قطعي تخصيص آب از رودخانه ارس و يا منابع آب مطمئن ديگر براي کلانشهر تبريز براي جبران کسري نياز آب شرب و بهداشتي ميان مدت و بلندمدت کلانشهر تبريز و مناطق پيرامون، حفظ منابع آب زيرزميني منطقه به عنوان منبع استراتژيک در شرايط بحراني (به عنوان بخشي از پدافند غيرعامل)، تخصيص اعتبارات عمراني کافي براي توسعه به موقع سامانههاي آب تبريز با توجه به توسعه سريع مناطق شهري و اصلاح و نوسازي تاسيسات آبي موجود با توجه به قدمت زياد تاسيسات آب تبريز براي کاهش و کنترل حوادث و پرت آب چالشهاي پيشرو اين شرکت براي رسيدن به اهداف طرح محسوب ميشود.
ايمانلو پايين بودن قيمت آب شرب در کشور را از ديگر دلايل عدم مصرف بهينه آب خواند و اذعان داشت: در حال حاضر هر متر مکعب آب در استان يک هزار تومان هزينه بر ميدارد در حالي که مشترکان به ازاي هر متر مکعب 350 تومان پرداخت ميکند، اين فاصله قيمت منطقي نيست.
وي از برخورد با مشترکان پرمصرف در استان خبر داد و افزود: يک هزار مشترک پرمصرف در استان شناسايي شده است که اگر مصرفشان را کاهش ندهند قطعي آبشان حتمي است.
ايمانلو گفت: شرکت آب و فاضلاب در حال حاضر خدمات خود را در زمينه تامين و توزيع آب شرب بهداشتي در قالب يک ميليون و 76 هزار و 500 فقره انشعاب آب در 58 شهر استان آذربايجان شرقي با جمعيتي بالغ بر 2 ميليون و 880 هزار نفر تحت پوشش، ارائه ميکند.
وي خاطرنشان کرد: 100 درصد جمعيت مناطق شهرنشين استان از آب شرب بهداشتي بهرهمند هستند.
مدير شرکت آب و فاضلاب آذربايجانشرقي مصرف سرانه آب در استان براي هر نفر در شبانه روز را 190 ليتر دانست و گفت: ميانگين استاندارد مصرف سرانه 150 ليتر بوده و آذربايجانيها 40 ليتر در شبانه روز بيشتر مصرف ميکنند.