وزير جهاد کشاورزي تأکيد کرد: ممنوعيتي براي صادرات پسته ايران به کشورهاي اروپايي ايجاد نشده و تحريمي براي پسته ايران در کار نيست.
غلامرضا نوري قزلجه عصر امروز،26 آبان ماه در جمع خبرنگاران در رفسنجان در پاسخ به سوالي مبنيبر اينکه اخباري درباره ممنوعيت صادرات پسته ايران به کشورهاي اروپايي منتشر شده، اظهار کرد: ممنوعيتي ايجاد نشده، يک ابهامات فني بود که جواب داده شد.
وي افزود: اميدواريم اگر مسائل صرفاً فني باشد، با آنها حل ميشود و مشکلي هم پيش نميآيد. بهتر است پيش پيش به دنبال تحريم نرويم؛ تحريمي براي پسته ايران در کار نيست.
وزير جهاد کشاورزي با بيان اينکه مبدأ بعضي از پستهها اصلاً از ايران نبود و براي آنها نيز ثابت و روشن شد و جواب داديم، ادامه داد: بررسي همه محصولات مرسوم است و کشور مقصد شرايطي دارد و ميخواهند مشخصات را بدانند و باغات را بشناسند؛ يکسري مسائل فني است که در مورد بقيه محصولات هم هست و سوالات و ابهاماتي داشتند که جواب لازم داده شد.
نوري قزلجه گفت: واحدهايي مثل همين کارخانه فرآوري خشکبار با پلاسما(که امروز در رفسنجان افتتاح شد) ميتواند به عرضه محصولات بدون آلودگي براي مصرف داخلي و صادرات کمک کند؛ ضمن آنکه ماندگاري را افزايش ميدهد.
وزير جهاد کشاورزي درباره رفع تعهد ارزي در موضوع پسته نيز گفت: اين موضوع هماهنگي بين دستگاهي است و هماهنگ ميکنيم که براي سال بعد اين مسئله رفع شود.
وي از مجتمع مس سرچشمه رفسنجان خواست در راستاي مسئوليتهاي اجتماعي براي توسعه فعاليتهاي کشاورزي حمايت کند و افزود: هر چه براي بخش کشاورزي منطقه کمک کنند، به عمران و آباداني منطه کمک کردهاند.
وزير جهاد کشاورزي در پاسخ به سوالي مبني بر خسارت وارده به محصول پسته رفسنجان بر اثر قطعي برق در تابستان سال جاري و تلاش وزارتخانه متبوع براي جلوگيري از اين اتفاق، تصريح کرد: بخشي از پسته بهعلت قطعي برق متأثر شد و پيگيري کرديم و با وزارت نيرو به تفاهم رسيديم تا بخش کشاورزي در آخرين اولويت قرار بگيرد و حتيالمقدور برق کشاورزي قطع نشود.
نوري قزلجه با اشاره به اينکه رفسنجان مستعد استفاده از انرژي خورشيدي براي توليد برق است و به طور ويژه از کساني که بخواهند برق خورشيدي توليد کنند، حمايت ميکنيم؛ افزود: هم در مورد زمين حمايت ميکنيم و عموماً دولت در بحث سرمايهگذاري حمايت ميکند که مزارع برق خورشيدي ايجاد شود و بتوانيم ناترازي را از اين طريق حل کنيم.