احرار: مدير مجتمع مس سونگون از دو پروژه در حال اجراي مس سونگون به عنوان پروژه هاي بزرگ صنعتي و معدني حال حاضر کشور ياد کرد و افزود : يکي از اين پروژه ها ، پروژه تغليظ فاز 3 با خاک ورودي 21 ميليون تن است که جزو يکي از منحصر به فرد ترين پروژه ها در سطح جهان محسوب مي شود.
به گزارش احرار؛ محمد جعفر عظمايي در نشست خبري با اصحاب رسانه با بيان اينکه مجتمع مس سونگون قلب تپينده معدن و صنايع معدني در کشور است اظهار کرد: در حال حاضر به لحاظ حقوقي، استراتژيک بودن نوع توليد و حجم پروژه هاي اجرا شده در راستاي شعارهاي ملي مس براي توليد يک ميليون کاند مس عمده برنامه ريزي ها حول محورها و فعاليت هاي جاري مجتمع مس سونگون است.
عظمايي با بيان اينکه اکنون در مجتمع مس سونگون سه نوع محصول توليد مي شود اظهار کرد :توليد اول کنسانتره مس به ميزان 132 هزار تن بوده که نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل حدود هفت درصد افزايش يافته است که در حوزه صنايع معدني قابل توجه است .
وي ادامه داد : توليد دوم به کنسانتره موليبدن مربوط مي شود که يکي از مواد اوليه در صنايع فولاد است و ميزان توليد اين ماده نيز يک هزار و 277 تن است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 27 درصد افزايش توليد داشتيم که اين نيز رقم قابل توجهي به شمار مي آيد.
عظمايي همچنين به توليد مس کاتد در اين مجتمع اشاره و بيان کرد : توليد کاتد مس از سال قبل آغاز شد ولي با برخي مشکلات تکنيکال روبرو بود که اين مشکلات مرتفع گرديد و توليد به صورت پايدار صورت مي گيرد و تا امروز 860 تن مس کاتد با عيار ايده آل و به روش هيپ ليچينگ توليد مي شود.
وي از دو پروژه در حال اجراي مس سونگون به عنوان پروژه هاي بزرگ صنعتي و معدني حال حاضر کشور ياد کرد و افزود : پروژه تغليظ فاز 3 با خاک ورودي 21 ميليون تن جزو يکي از منحصر به فرد ترين پروژه ها در سطح جهان است .
وي از وجود 5 ميليارد تن ذخيره ماده معدني در مس سونگون خبر داد و گفت: به پشتوانه اين ذخيره معدني عظيم با توجه به طرح هاي تعريف شده از طرف شرکت ملي مس؛ طرح هاي مجتمع مس سونگون منحصر به فرد است.
عظمايي با بيان اينکه ميزان توليد کاتد مس در سي سال گذشته در کشور در حدود 280 هزار تن بوده افزود : با اجراي طرح هاي پيش بيني شده مس سونگون خواهد توانست به تنهايي 200 هزار تن کاتد مس توليد کند و 70 درصد توليد فعلي از طريق راه اندازي پروژه کاتد مس راه اندازي خواهد شد و در افزايش ارزش افزوده، اشتغال و ميزان ارز آوري تاثيرگذار خواه بود .
وي همچنين از هدفگذاري توليد 350 هزار تن کنسانتره در سال جاري در صورت نبود مشکل قطعي برق خبر داد و گفت : سال گذشته 325 هزار تن کنسانتره در مجتمع توليد شده بود .
مديرعامل مجتمع مس سونگون همچنين گفت: فاز چهار کنسانتره در مرحله مطالعات است و با راهاندازي آن 450هزار تن به ظرفيت توليد اضافه ميشود.
عظمايي با اشاره به اينکه سال گذشته شاهد 35ميليارد ريال عدم النفع توليد به خاطر قطعي 255 ساعته برق براي مس سونگون بوديم گفت : اين مسئله سبب شد نتوانيم پنج هزار و 400 تن کنسانتره توليد کنيم بنابراين بايستي به سمت ايجاد پروژههاي تامين برق حداقل در مواقع اضطراري و پيک مصرف برويم.
مدير مجتمع مس سونگون همچنين با بيان اينکه احداث نيروگاه هريس در مرحله مقدماتي قرار داد و در مرحله انتخاب پيمانکار است گفت : اين نيروگاه با مبلغي بالغ بر 250 ميليون يورو، 250 مگاوات برق توليد خواهد کرد.
وي همچنين از احداث نيروگاه گازي در داخل خود مجموعه خبر داد و گفت : اين نيروگاه به عنوان ژنراتور عمل مي کند، قرارداد 16 با 32 ميليون يورو بسته شده است که پس از 14 ماه قابل نصب و بهره برداري است.
وي همچنين در خصوص مسئوليت هاي اجتماعي مجتمع مس سونگون گفت : جاده خواجه-ورزقان از محل مسئوليتهاي اجتماعي مس سونگون اجرايي شده و در سالجاري چهار هزار ميليارد ريال براي تکميل نواقص آن هزينه شده است. مجوز دوبانده کردن راه ورزقان به معدن نيز دريافت شده و در حال مطالعات و انتخاب پيمانکار قرار دارد.
در اين راستا وي همچنين از اختصاص 400 ميليارد ريال براي تجهيز و توسعه بيمارستان ورزقان و شبکه بهداشت شهرستان ورزقان خبر داد.
عظمايي با اشاره به تنوع آب و هوايي منطقه ورزقان گفت : با توجه به اين مسئله ضرورت احداث کمپ ورزشي شهرستان احساس مي شد که گام اساسي در جهت رفع محروميت محسوب مي شود؛ تا کنون 350 ميليارد تومان براي اين پروژه هزينه شده است و که تجهيز و راه اندازي آن 35 درصد پيشرفت فيزيکي دارد و تا اخر 1404 بهره برداري خواهد شد .
عظمايي همچنين به موضوع استقلال مس آذربايجان اشاره کرد و گفت : استقلال شرکت مس سونگون موضوعيت ندارد بلکه تشکيل شرکت اقماري در زيرمجموعه شرکت ملي مس مطرح است زيرا کليه اموال شرکت ملي مس از جمله مس سونگون در قالب سهام در بورس عرضه شده است.
وي همچنين گفت : تشکيل شرکت اقماري مس سونگون با استقرار دولت جديد نيز تا زمان تحقق همچنان مطالبه جدي آذربايجان شرقي بوده و هدف عمده آن نيز بازگشت درآمدهاي مالياتي و ارزش افزوده به استان است.