1403/05/11 - 20 : 54
کد خبر: 50283
مدير کل پدافند غيرعامل استانداري آذربايجان شرقي؛
پدافند زيستي استان تب دنگي را رصد مي‌کند
احرار: مدير کل پدافند غيرعامل استانداري آذربايجان شرقي گفت: پدافند زيستي استان شيوع و گسترش بيماري تب دنگي را با دقت و با رعايت موازين بهداشتي با همکاري دانشگاه علوم پزشکي تبريز رصد مي‌کند.

محمد بيگ در همايش اقدامات پيشگيرانه و مراقبت هاي بهداشتي تب دنگي از منظر پدافند غير عامل، با تاکيد بر اقدامات پيشگيرانه براي مقابله با تب دنگي، افزود: طبق تجربه اي که از ايام کرونا به دست آمده است، همراهي و هماهنگي فرمانداران، شهرداران مناطق، سپاه، بسيح و مديران اطلاعات کليه شهرستانها در کنترل اين بيماري ضروري است.
وي ادامه داد: بايد در اجراي دستورالعمل هاي ابلاغي از سوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي از منظر پدافند غيرعامل جدي باشيم تا بتوانيم اين بيماري را مديريت و کنترل کنيم.
بيگ با اشاره به اينکه مستندات اين همايش بعد از بحث و بررسي هاي لازم به عنوان سند عملياتي به شهرستانهاي استان ابلاغ خواهد شد، بر همکاري و تعامل فرمانداران و شهرداران شهرها و بخش هاي مختلف استان در کنترل تب دنگي تاکيد کرد.
وي اهميت پيشگيري در مقابله با تب دنگي را بسيار مهم و محوري دانست و افزود: با اطلاعات و آگاهي هايي که در اين همايش مطرح شد، تشکيل سريع قرارگاه پدافند زيستي در شهرستان ها امري ضروري است و بايد دستورالعمل ها در شهرستان ها نيز توسط فرمانداران، شهرداران و ساير عوامل نيز به طور جدي پيگيري و اجرايي شود.
بيگ اظهار کرد: طبق اطلاعات و آمارها بيماري تب دنگي در کشور به طور کامل انتشار نيافته است و اگر عوامل پيشگيرانه سريع تر اجرايي و عملياتي شود، نتيجه بهتري خواهيم گرفت و با اين آمادگي و راهکار مي توانيم پيامدهاي بيماري را کاهش دهيم.

پشه آئدس از سال هاي قبل وجود داشته است
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي تبريز نيز در اين همايش با بيان اينکه طبق شواهد عيني، تغييرات اقليمي و گذر جمعيتي در آذبايجان شرقي بروز بيماري هاي نوپديد قابل پيش بيني است، اعلام کرد: در اين راستا پشه آئدس در کشورهاي ديگر از سال هاي قبل وجود داشته است و به صورت وارداتي و از طريق مسافران خارجي وارد کشور ما شده است.
حسين حقايي گفت: تاکنون تعداد ??? مورد بيماري تب دنگي در ايران شناسايي شده است که از اين تعداد ??? مورد وارداتي و ?? مورد در کشور ما اتفاق افتاده است که در استان هاي جنوبي و شمالي کشور مشاهده به ثبت رسديه است.
به گفته وي در دو هفته گذشته وجود پشه آئدس در شهرستان خداآفرين در شمال آذربايجان شرقي شناسايي شده است.
حقايي با بيان اينکه پيشگيري بهتر از درمان است، بر اثربخشي پيشگيري در کنترل بيماري هاي نوپديد تاکيد و اضافه کرد: تامين سلامت جامعه از طريق آگاهي بخشي، اطلاع رساني، هماهنگي و اقدامات پيشگيرانه با هماهنگي همه ارگان ها و سازمان هاي استاني امکان پذير است.
به گزارش ايرنا در همايش اقدامات پيشگيرانه و مراقبت هاي بهداشتي تب دنگي از منظر پدافند غير عامل به منظور برنامه ريزي و هماهنگي هاي لازم براي پيشگيري و مقابله با تهديديات ناشي از مهاجم زيستي (پشه آئدس) فرمانداران، شهرداران، فرماندهان سپاه و مديران اطلاعات کليه شهرستانهاي استان حضور داشتند.
به گزارش ايرنا، تب دِنگي (Dengue fever) نام يک بيماري ويروسي است که به آن تب استخوان‌شکن هم گفته‌اند و بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهاني، اين بيماري در بيش از ??? کشور رايج است و سالانه ?? تا ??? ميليون نفر در سرتاسر جهان به آن مبتلا مي‌شوند.
هرچند ميزان مرگ ناشي از ابتلا به تب دنگ بسيار نادر است، اما مرگ سالانه حدود ?? هزار نفر تخمين زده مي شود که بيشتر کشورهاي عقب مانده و داراي مشکل در سامانه بهداشت و سلامت را شامل مي شود.

عوامل ابتلا به تب دنگي را بشناسيم
?. پشه‌هاي حامل ويروس: پشه‌هاي انواع مختلف از جمله پشه‌هاي آئدس به عنوان پشه‌هاي حامل و منتقل ويروس دنگي شناخته شده‌اند. وقتي يک پشه حامل ويروس دنگي، يک فرد را نيش مي‌زند، ويروس به بدن فرد منتقل مي‌شود.
?. محل زندگي و شرايط محلي: شانس ابتلا به تب دنگي در مناطق با شرايط زندگي مساعد براي پشه‌ها از جمله رطوبت بالا، آب هاي راکد، نامناسب بودن سيستم آب و فاضلاب و نبود پوشش ضد پشه افزايش ميابد.
?. فاکتورهاي فردي: عوامل فردي نظير سابقه ابتلا به تب دنگي، سابقه سفر به مناطق با ريسک بالاي تب دنگي، وضعيت سلامت عمومي فرد، سن، جنس، وضعيت ايمني و ...
?. محافظت شخصي: استفاده از روش‌هاي محافظتي نظير استفاده از اسپري ضد پشه، پوشيدن لباس‌هاي مناسب، استفاده از توري براي پنجره و درها
ابتلا به تب دنگي به عوامل چندگانه بستگي دارد که شامل پشه‌هاي حامل و محل زندگي، فاکتورهاي فردي و محافظت شخصي است. آگاهي از اين عوامل و اقدامات پيشگيرانه موثر مي‌تواند کمک کننده در کاهش خطر ابتلا به تب دنگي باشد.
انتهاي پيام/

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام: 
پست الکترونیک:
نظر : 
سوال امنیتی : 
? 7 + 7

  آخرین اخبار
بررسي مسائل ايثارگران در جلسه شوراي هماهنگي مديران کل راه و شهرسازي آذربايجان شرقي
تراکتور با شکار قو جشن پيروزي گرفت؛ تبريزي‌ها نزديک‌تر از هميشه به جام
هياهو براي هيچ/ علت تاخير در سفر وزير کار به شهرستان سراب چه بود؟
سرويس دهي ناوگان اتوبوسراني تبريز به ورزشگاه يادگار امام (ره) براي تماشاگران بازي تراکتور – ملوان
؛ديدار فرماندهان ارشد سپاه در استان با فرماندهان ارشد ارتش در آذربايجان شرقي
ورود وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي به تبريز*
فضاسازي شهري به مناسبت ديدار تيم‌هاي تراکتور و ملوان انزلي
فاز 2 پروژه اتوبان ولايت شهريور امسال افتتاح مي شود/ دسترسي شهرک هاي نصر و مرزداران به بزرگراه جديد
تحول در اقتصاد روستاهاي خداآفرين با اجراي طرح‌هاي ملي اشتغال و عمران
آذرشهر قطب توليد لپه در سطح خاورميانه و جهان
  پربازدیدترین اخبار
ورود وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي به تبريز*
مازوت‌سوزي نيروگاه حرارتي تبريز در زمستان قطع خواهد شد
؛ديدار فرماندهان ارشد سپاه در استان با فرماندهان ارشد ارتش در آذربايجان شرقي
سرويس دهي ناوگان اتوبوسراني تبريز به ورزشگاه يادگار امام (ره) براي تماشاگران بازي تراکتور – ملوان
هياهو براي هيچ/ علت تاخير در سفر وزير کار به شهرستان سراب چه بود؟
تراکتور با شکار قو جشن پيروزي گرفت؛ تبريزي‌ها نزديک‌تر از هميشه به جام
هديه تراکتور به ملوانان 
پيش‌بيني بارش‌هاي رگباري و افزايش دما در آذربايجان‌شرقي
بررسي مسائل ايثارگران در جلسه شوراي هماهنگي مديران کل راه و شهرسازي آذربايجان شرقي
بررسي مسائل ايثارگران در جلسه شوراي هماهنگي مديران کل راه و شهرسازي آذربايجان شرقي
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.