احرار: کانديداي انتخابات چهاردهمين دوره رياست جمهوري گفت: شعارم در اين دوره «خدمت و پيشرفت »است.
محمدباقر قاليباف در برنامه «صف اول» با گراميداشت ياد و خاطره شهدا و رئيس جمهور شهيد، در توضيح مسئوليت هاي خود در سال هاي گذشته گفت: آغاز جواني ما با آغاز بهار انقلاب و مبارزات انقلاب اسلامي بود که فعاليت هاي اجتماعي و سياسي داشتيم؛ در سال ?? زلزله طبس شد که اولين کار جهادي ما در زلزله طبس بود.
وي با بيان اينکه در ? سال دفاع مقدس در جبهه بوديم، افزود: بعد از آن بخش عمده اي از کار در بسيج گذشت و در قرارگاه سازندگي خانم الانبيا مسئوليت داشتيم و بعد فرماندهي هوافضاي سپاه را بر عهده داشتيم که امروز از قدرت هاي موشکي دنيا هستيم و بعد هم توفيق خدمت در نيروي انتظامي را داشتيم.
قاليباف يادآور شد: ?? سال شهرداري تهران و همان زمان عضو حقيقي مجمع تشخيص مصلحت شدم و بعد دوره اي در مجلس افتخار نمايندگي مردم تهران را داشتم و اکنون هم نماينده مجلس دوازدهم هستم.
وي با اشاره به سوابق علمي خود گفت: تحصيلات دانشگاهي ام را بعد از دوران دفاع مقدس شروع کردم؛ دکتراي جغرافياي سياسي از دانشگاه تربيت مدرس گرفتم و اکنون عضو هيات علمي دانشگاه تهران هستم و اين مدت مشغله کاري اجازه نداد ارتباط دانشگاهي را قطع کنم. کشورداري موضوع درس و مطالعه من است و چندين تاليف در دانشگاه تهران در حوزه هاي جغرافياي سياسي و حکمراني دارم. همچنان مشغول تدريس هستم و دوشنبه هفته قبل پانزدهمين جلسه ترم زمستاني را داشتم.
اين کانديداي انتخابات رياست جمهوري درباره سطوح مختلف مسئوليت هاي خود بيان کرد: يکي از توفيقات در آغاز انقلاب اسلامي و جنگ تحميلي اين بود که همه در جبهه حضور داشتيم که قبل از آن آشنايي با آموزش دفاعي نظامي داشتيم. وقتي جبهه شکل گرفت به عنوان رزمنده عادي رفتيم. آن زمان سازماندهي در جبهه مثل شرايط امروز نبود و بسيجيها از نقاط مختلف مي آمدند و خودمان را به خطوط جبهه اول رسانديم. کار ما از رزمندگي عادي بود که بعد يگان ها و گردان ها و تيپ ها شکل گرفت.
قاليباف ادامه داد: فضاي جبهه معنوي و مديريتي و اعتماد کامل بود و رزمندکان دلبستگي خاص به هم داشتند و افراد براساس شايسته سالاري در جبهه انتخاب شده و خود رزمندگان از بين خودشان انتخاب مي کردند. اولين مسئوليتم در عمليات قبل از بيت المقدس در اوايل جنگ بود. در ?? سالگي فرمانده تيپ مستقل امام رضا شدم. بعد از دوران دفاع مقدس قائم مقام نيروي مقاومت بسيج و بعد فرمانده هوافضاي سپاه با حکم فرماندهي معظم کل قوا و بعد هم نيروي انتظامي و بعد شهردار شدم.
وي گفت: مردم شناخت نسبي از من دارند به خصوص از زمامي که خدمت را از جايي شروع کردم که با زندگي مردم سروکار داشتم يعني از نيروي انتظامي و شهرداري تهران که بيشترين طول خدمت را از تاريخ شکل گيري بلديه در تهران داشتم.
قاليباف بيان کرد: جزو مديرهايي محسوب مي شوم که دنبال تحول هستند. در نيروي هوايي به دنبال تحول بودم که يک تحول در هوافضاي سپاه در حوزه موشکي رخ داد.
وي توضيح داد: بايد پيشرفته ترين تکنولوژي ها را به کار مي گرفتيم. آن زمان پاي دانشگاه و نيروهاي جوان و خلاق را باز کردم و همکاري کردند که پايه هاي آن را مي بينيد که جزو ? قدرت اول جهان در حوزه تکنولوژي هستيم.
قاليباف گفت: آن زمان اتفاقات و تحولات عظيمي رخ داد و شهرک موشکي زيرزمين که بعد از سال ها پيدا شد يکي از شاهکارهاي فني، مهندسي و مديريتي بود که آن زمان رخ داد و پيچيدگي سختي دارد که از زيرزمين سنگين ترين موشک هاي بالستيک نگهداري شود و بحث هاي ايمني و فني آن بسيار پيچيده است.
وي ادامه داد: در وعده صادق جمهوري اسلامي اين توان را داشت که در قدرت جهاني ظهور کند يعني در طول هزار کيلومتر خط آتش بود که از شمالي ترين تا جنوبي ترين نقطه موشک شليک شد.
قاليباف با اشاره به عملکردش در نيروي انتظامي گفت: معتقدم بايد با روحيه تحول پيش رفت و اينکه حضرت علي مي فرمايد فرزند زمانه خويش باشيم. سعي کردم با فناوري روز و نيروهاي جوان و خلاق و روحيه تحول گرايي کار را دنبال کنم.
وي يادآور شد: در پليس در کمتر از ?? ماه سامانه ??? در کشور راه انداري شد و پليس همه جا در دسترس مردم بود. همچنين با راه اندازي 197، نظارت و دقت در پليس ايجاد شد و کاملا اين تحول را مردم حس کردند.
اين کانديدا با بيان اينکه سرمايه و بهره وري وزن مساوي در رشد اقتصادي دارند، افزود: هر کجا توفيق خدمت داشتيم بهره وري در اولويت قرار گرفت؛ بهره وري يعني چابک کردن سازمان، دقيق کردن فرايندها و تقسيم کار صحيح که اينها سيستم را کارآمد مي کند، وگرنه تحول رخ نميدهد.
وي با اشاره به عملکردش در شهرداري تهران گفت: آن زمان روشن بود که پروژه ها کي شروع و کي اجرا مي شود؛ بايد مديريت مکانيکي را به سمت دايناميکي برد و امروز مديريت سايبرنتيکي در کشور تحول آفرين خواهد بود. در مسائل اقتصادي هم بايد اين نگاه باشد.
قاليباف تاکيد کرد: امروز مهمترين نکته اين است که بايد مديريت دقيق و عميق و منطبق بر هوشمندسازي و شفاف سازي و مردمي سازي حاکم باشد.
وي درباره اينکه در دولت او چه طور مردمي سازي رخ ميدهد، گفت: در نيروي انتظامي، امنيت را مردمي کرديم؛ قبلا در پاسگاه و کلانتري سربازان و رزمندگان نيروي انتظامي در خيابان براي پيشگيري گشت مي دادند که کماثر و پرهزينه و آسيب زا بود. ما با استفاده از فناوري يک پلفترم تعريف کرديم و همه مردم فرصت گزارش خطا و جرم پيدا کردند و با کمترين نيرو، بيشترين بازدهي حاصل شد؛ اين مردمي سازي است.
قاليباف با يادآوري راه اندازي سامانه 137 در شهرداري تهران گفت: مردم اشکالات را ديده و شهرداري را براي رفع آن فرامي خواندند؛ اين همان مردمي سازي است.
اين کانديداي رياست جمهوري با تاکيد بر اينکه مردمي سازي شعار نيست و حقيقت و واقعيت است، گفت:حرف ما در مجلس اين بود که اقتصاد با رويکرد اقتصاد مردمي پويا و مقاوم مي شود.