نماينده مجري سدهاي خداآفرين و قيزقلعه سي با بيان اينکه سد قيزقلعه سي به دست مهندسان ايراني ساخته شده است، گفت: بهره برداري از آب و انرژي برق توليد شده در اين سد براي ايران و آذربايجان به صورت پنجاه پنجاه خواهد بود.
حميدرضا گلگون روز يکشنبه در گفت و گو با ايرنا، افزود: 2 واحد نيروگاهي 40 مگاواتي در 2 طرف سد طراحي شده که عمليات ساختماني آنها به طور کامل تمام شده است و برخي تجهيزات ناقص است که با تجهيز اين نيروگاه ها، توليد برق در اين سد آغاز خواهد شد.
گلگون ادامه داد: کار ساخت اين سد از سال 1385 آغاز و تمام مراحل ساخت آن از سوي مهندسان ايراني طراحي و اجرا شده است و نماد ديپلماسي آبي و ثبات منطقه اي است.
وي افزود: با بهره برداري از اين سد، آب 74 هکتار از پاياب اين سد در استان هاي آذربايجان شرقي، اردبيل و طرف آذربايجاني تامين مي شود که به طور قطع موجب شکوفايي منطقه و رونق اقتصادي خواهد شد.
وي گفت: سد ياد شده بر اساس تفاهمنامه سال 1394بين روساي جمهور 2 کشور و مصوبه سال 1395 مجلس عملياتي شد و کميسيون مشترکي در مورد هزينه هاي آن تشکيل شده است.
گلگون بيان کرد: با بهره برداري از اين سد، حقابه يک ميليارد مکعبي کشورمان از رودخانه ارس حفظ مي شود و 2 ميليارد متر مکعب آب تنظيمي در اين سد بين 2 کشور به طور مساوي تقسيم خواهد شد.
وي با بيان اينکه سد قيزقلعه سي بزرگ ترين پروژه مرزي کشور است، گفت: دبي طراحي شده براي اين سد، سه هزار و 440 مترمکعب در ثانيه است.