تيمي از محققان بينالمللي با از بين بردن سرطان خون در موشها معتقدند که موفق به کشف پاشنه آشيل اين بيماري شدهاند.
به گزارش احرار نيوز به نقل از خبرگزاري فارس، بر اساس نتايج منتشر شده در نشريه سلول سرطاني دانشمندان با استفاده از مولکول درماني روشي که در اين مقاله آن را توصيف کردهاند اين اميد را يافتهاند تا راههاي مستقيمي براي درمانهاي کنوني پيدا کنند.
اين تحقيق با مديريت محققان مرکز پزشکي بيمارستان کودکان سينسيناتي آمريکا و انستيتو تحقيقات آزمايشگاهي مونترال نشان داد که سلولهاي سرطان خون براي بقا نيازمند پروتئيني به نام Gfi 1 هستند. از بين بردن اين نوع پروتئين در موشها منجر به تضعيف و از بين رفتن سلولهاي سرطان خون شد.
به گفته دانشمندان اين روش ميتواند سلولهاي لوسمي را در برابر شيمي درماني و پرتو درماني آسيب پذير کند که درمان کنوني براي همه مبتلايان به اين بيماري است.
اين شيوه ميتواند کمک کند که از پرتوهاي کمتر آسيب رساني استفاده شود که نتايج بهتري در بيماران را ايجاد کند.
سرطاني که سلولهاي خوني و سيستم ايمني را تحت تأثير قرار ميدهد رايج ترين نوع لوسمي در کودکان از نوزادي تا 19 سالگي است. اين نوع سرطان اغلب در دهه نخست زندگي بروز پيدا ميکند اما در کهنسالي نيز شايع است. بر اساس آمار انستيتو ملي سرطان آمريکا ميزان زنده ماندن از اين بيماري در ميان همه گروههاي سني 66.4 درصد است که اين ميزان براي کودکان زير 5 سال 90.8 درصد است.
هنوز نياز به تحقيقات بيشتري است تا اثبات کند آيا استفاده از اين روش در سوژههاي انساني نيز موثر است. محققان با تزريق سلولهاي سرطان خون انساني به موشها اين آزمايشات را انجام داده اند.