احرار: استاندار آذربايجان شرقي گفت: احياي درياچه اروميه و اجراي طرح هاي آب و کشاورزي در حوضه آبريز به 12 هزار ميليارد ريال اعتبار نياز دارد.
مالک رحمتي روز دوشنبه در جلسه ستاد احياي درياچه اروميه که در تبريز برگزار شد، اظهار کرد: دولت سيزدهم اهتمام جدي به احياي اين درياچه دارد و بايد تمام دستگاه هاي اجرايي وارد ميدان شده و تعاملات بين استان هاي آذربايجان شرقي و غربي در اين راستا بيش از گذشته عينيت يابد.
وي احياي درياچه اروميه را براي کل کشور و به ويژه استان هاي آذربايجان شرقي و غربي مهم و حياتي دانست و گفت: اگر ميزان آب اين درياچه به حد استاندارد نرسد، با مشکلات عديده زيست محيطي و بهداشتي، اجتماعي و فرهنگي در منطقه مواجه خواهيم شد.
رحمتي با تاکيد بر اينکه شتاب دهي به احياي درياچه اروميه رويکرد اصلي و مهم ستاد احيا است، افزود: مشکل اصلي در اين رابطه نوع مديريت منابع آبي است و اگر همين منابع موجود را بهينه مديريت کنيم به راحتي احياي درياچه محقق مي شود، به شرطي که مجامع محلي نيز همراه و هميار باشند.
وي بر ضرورت جلوگيري از حفر چاه هاي غيرمجاز و انسداد آنها در هر 2 استان آذربايجان شرقي و غربي تاکيد و اضافه کرد: بر همين مبنا بايد اصلاح الگوي کشت و استفاده از شيوه هاي آبياري نوين، اصلاح بذرها و در نهايت به روز رساني و مدرن سازي کشاورزي بايد مد نظر باشد.
رحمتي احياي درياچه اروميه را يک کار دانش پايه تعريف کرد که اگر از خرد جمعي و دانش فني کشور و ساير کشورهاي پيشرفته و صاحب سبک در اين زمينه بهره بگيريم، اقدامات احيا سرعت و شتاب بيشتري خواهد گرفت.
وي با اعلام آمادگي کامل دستگاه هاي مختلف اجرايي آذربايجان شرقي در ارتباط با موضوع احياي درياچه اروميه، گفت: ما با تمام توان و ظرفيت هاي فني و دانشگاهي خود در خدمت کارگروه ملي و استاني ستاد احيا هستيم.
رحمتي احياي درياچه اروميه را دغدغه اصلي و مهم شخص رئيس جمهور و دولت سيزدهم دانست و با تاکيد بر اينکه ايشان اهتمام ويژهاي به احياي درياچه اروميه دارند، يادآور شد: در اين دولت انتقال آب از سد کاني سيب شتاب گرفت و حيات و سرزندگي خاصي به درياچه بخشيد که در روزهاي اخير نيز شاهد رهاسازي آب سدها به صورت واقعي بوده ايم.
وي نوع نگرش دولت مردمي و انقلابي به احياي درياچه اروميه را راهبردي اعلام و اظهار کرد: پيگيري هاي لازم و کافي در اين زمينه از سوي دولت در حال انجام است و منابعي نيز تخصيص داده شده است که البته کافي نبوده و بايد اعتبارات بيشتري به اجراي طرح هاي احيا داده شود.
به گزارش ايرنا، حوضه آبريز درياچه اروميه با مساحت 51 هزار و 876 کيلومترمربع يکي از 6 حوضه آبريز اصلي کشور است که روند خشکيدن و کاهش تراز آبي آن از اواخر دهه ?? آغاز شده و سالانه ارتفاع آن حدود 40 سانتي متر کاهش يافته است.
ارديبهشت امسال 9راهبرد جديد براي تسريع در نجات اين پهنه آبي و استمرار روند فعلي با 23 هزار ميليارد ريال اعتبار تصويب شد.
بر اساس آخرين آمارهاي موجود هم اکنون تراز آب درياچه اروميه 47 سانتي متر نسبت به اوايل امسال افزايش داشته است.
انتهاي پيام/