اولين سيستم حمل و نقل درون کارگاهي رباتيک طراحي و ساخت شده در کشور با حضور مقامات کشوري و استاني درخط مونتاژ گروه صنعتي تراکتورسازي ايران رونمايي و راه اندازي مي شود
براساس قراردادي که در کمتر از يکسال قبل بين تراکتورسازي و دانشگاه آزاد منعقد شد مقرر گرديد دانشگاه آزاد دانش طراحي سيستم هوشمند هدايت پذير خودران يا همانAGV)) مورد نياز خطوط تراکتورسازي را با بهره مندي از صاحب نظران اين حوزه بدست آورده و زمينه استفاده از آن را در خطوط مونتاژ اين مجموعه فراهم نمايد و اکنون اين قرارداد و مفاد آن اجرايي شده و نخستين دو مجموعه AGV در خط مونتاژ تراکتورسازي آماده بهره برداري شده است.
دستگاه هاي AGV در واقع به سيستم هاي جابجايي بار با هدايت شوندگي مستقل، بدون نياز به راننده يا اپراتور اطلاق مي گردد که از طريق نشانگر سيمي يا نواري يا سيستم بينايي سنجي هدايت ميشوند و تقريبا در تمام صنايع مانند مواد غذايي، پارچه، دارو، قطعات، ماشين آلات راهسازي و کشاورزي، خودرو سازي و ... کاربرد دارد و مي توانند براي جابجايي محصولات در خطوط مونتاژ، حمل و نقل کالاها در سراسر کارخانه يا انبار، تحويل بار و محموله مورد استفاده قرار گيرند.
کاهش هزينه ها و افزايش کيفيت
معاون مهندسي گروه صنعتي تراکتورسازي ايران درباره مزيتهاي کلان اين سيستم و کاربردهاي آن گفت: کاهش هزينه ها، افزايش کيفيت، حذف گلوگاههاي توقفي در خطوط توليد، انعطاف پذيري توليد، آمار گيري و گزارش دهي آنلاين، مهيا شدن زمينه افزايش توليد و ... از مهمترين مزيتهاي استفاده از اين سيستم در واحدهاي صنعتي مي باشد و در همه صنايع کاربرد و کارايي دارد و منحصر به صنعت خودرو يا صنايع مانند تراکتورسازي نمي باشد.
امير جديري فيضي با تاکيد بر اينکه تراکتورسازي با پيش قدم شدن در اين زمينه و سرمايه گذاري براي طراحي و توليد اين نوع سامانه در کشور نه تنها بروزرساني و تکنولوژيک کردن خطوط توليدي خود را ممکن ساخته بلکه در اصل زمينه را براي خودکفايي کشور و بومي سازي دانش AGV و توليد سيستم هوشمند نقليه خودران هدايت پذير را فراهم آورده است.
تراکتورسازي براي طراحي و ساخت دو نمونه از اين سيستم بيش از 62ميليارد ريال اعتبار اختصاص و بر اساس پيشرفت پروژه در اختيار دانشگاه آزاد قرار داده است
امير جديري فيضي با اشاره به اينکه تراکتورسازي براي طراحي و ساخت دو نمونه از اين سيستم بيش از ?? ميليارد ريال اعتبار اختصاص و بر اساس پيشرفت پروژه در اختيار دانشگاه آزاد قرار داده گفت: براي خريد نمونه مشابه خارجي اين دستگاه با در نظر گرفتن مسائلي همچون گذشتن از سد تحريمها و هزينه هاي دستيابي به دانش و تکنولوژي و ... صرفا براي خريد دستگاه حدود ??هزار دلار ارز نياز بود.
وي اضافه کرد: در کنار تمامي مزيتها نبايد از موضوعي بنام بومي سازي و استفاده از توان و ظرفيتهاي داخلي به راحتي گذشت چرا که ديگرمشتريان AGV دراقصي نقاط کشور دغدغه اي بنام خرابي و خوابيدن خطوط توليد به واسطه تامين قطعه مورد نياز AGV از سازنده خارجي و مهمتر از همه تنگناهاي مباحث ارزي و تحريمها و ... را ندارند.
در دنيا 239شرکت توليد کننده? سامانه هاي AGV وجود دارد
مديرتکنولوژي توليد و مونتاژ گروه صنعتي تراکتورسازي ايران به عنوان مدير اين پروژه، از پيشينه شرکتهاي داراي تکنولوژي اين نوع سيستم برايمان گفت و افزود: در دنيا ??? شرکت توليد کننده? سامانه هاي AGV وجود دارد که آمريکا و چين صدر نشين اين توليدکنندگان محسوب مي شوند.
امير مختاري اضافه کرد: از معايب استفاده از گاري ها در خط مونتاژ مي توان به عدم امکان کنترل سرعت خط، عدم امکان افزايش توليد، محدوديت در رعايت اصول ايمني، ايرادات ارگونوميکي ايستگاههاي کاري، عدم امکان انتقال قطعات به طرف ديگر خط با توجه با اختلاف ارتفاع سطح در سيستم گاري و کانواير زميني، غير مکانيزه بودن ثبت و رديابي سوابق مونتاژي، عدم انعطاف پذيري خط مونتاژ اشاره کرد که با تبع در سيستم هاي هوشمند با رفع اين نواقص به مزاياي همچون انعطاف پديري خط به منظور انجام هر گونه تغييرات، قابليت عمليات اضافي و سفارشي نمودن محصول، امکان مونتاژ همزمان چند محصول متفاوت در يک خط، رفع نقص موضعي بدون نياز به توقف خط، عدم نياز به کارهاي زيربنايي در سالنها و خطوط مورد نياز، سهولت در تغيير وظيفه و موقعيت کاري AGV، دسترسي به حجم وسيعي از اطلاعات مديريت- کنترل- بازديد و رديابي توليدات در هر زمينه، امکان بکارگيري در عمليات و تغذيه خط، کاهش حرکات اضافي اپراتور مونتاژ، امکان ارتقا ايمني در عملکرد، مديريت فضاي کاري و ... دست مي يابيم.
وي اظهار داشت: در پروژه نهايي براي يکي از خطوط مونتاژ تراکتورسازي که گاري هاي سنتي مورد استفاده قرار مي گيرد به ?? دستگاه از اين سامانه? نياز داريم که در فاز اول قرارداد طراحي و ساخت ? دستگاه آن با دانشگاه آزاد صورت گرفته و در صورت طي مراحل آزمايشي، تست عملياتي و بهبود آنها در تراکتورسازي و دستيابي به نتيجه نهاي مابقي دستگاها ديگر در فاز دو قرارداد انجام خواهد شد.
امير جديري فيضي معاون مهندسي گروه صنعتي تراکتورسازي ايران نيز در پايان از طي مراحل اوليه تست و آزمايش AGV طراحي و ساخت شده توسط دانشگاه آزاد در تراکتورسازي اعلام رضايت و تاکيد کرد : اين سامانه مراحل آزمايشي و حتي چرخش 360درجه و جابجايي تراکتور سنگين ???? با ?.? تن وزن با شرايط قابل قبولي طي کرده و اميدواريم با استفاده از اين سامانه داخلي و ساخت متخصصان بومي گامهاي توسعه اي در صنعت کشور را با مشارکت بخش صنعت و دانشگاه برداريم.
گفتني است همزمان با اين مراسم از سامانه مجموعه اتصال سه نقطه و PTO جلوي تراکتور سنگين که امکان استفاده از ادوات جلو سوار روي اين تراکتور را فراهم خواهد کرد و همچنين دستگاه بيلر به عنوان اولين محصول توليدي شرکت ادوات سازي تراکتورسازي نيز رونمايي مي شود.