احرار: نماينده وليفقيه در آذربايجان شرقي گفت: رسانهها بايد از دروغ گويي، اغراق و دگرگوني حقايق بپرهيزند و جانبداري به ناحق از فرد يا گروه خاص نکنند، اگرچه بسيار سخت است.
حجت الاسلام والمسلمين سيد محمدعلي آل هاشم روز شنبه در ديدار اصحاب رسانه استان با وي، تحت عنوان “نقش رسانهها در جهاد تبيين و مشارکت حداکثري”، در خصوص چرايي مشارکت در انتخابات، اظهار کرد: از جمله سوالاتي که برخي شهروندان در جهت مشارکت فعال در صحنه انتخابات دارند، چرايي مشارکت و پيامدهاي مثبت مشارکت و منفي عدم مشارکت آن است.
وي با بيان اينکه شرکت در انتخابات، حق و تکليف است، اظهار کرد: يعني هر شهروند حق دارد که سرنوشت کشور خود را در قالب هر يک از انتخابات رقم زند و هيچکس نميتواند شهروندان را از آن محروم کند.
امام جمعه تبريز خاطرنشان کرد: اين حق تنها مربوط به افراد مذهبي نميشود و ممکن است افراد غيرمذهبي باشند ولي ايراني هستند و کشورشان را دوست دارند و بايد در تعيين سرنوشت خود حضور داشته باشند.
وي ادامه داد: تکليف نيز به معناي اطاعت از پروردگار متعال و فرمان ولي فقيه است و مقام معظم رهبري نيز از ابتداي سالجاري در سخنرانيهاي خود، بحث انتخابات را مطرح کردهاند.
حجت الاسلام آل هاشم خاطرنشان کرد: هنگامي که ميرزاي شيرازي طي فرماني مقرر داشتند تا استعمال توتون و تنباکو در حکم جنگ با امام زمان است، اطاعت مردم از اين دستور، ناصرالدين شاه را مجبور به لغو قرارداد تنباکو و توتون و زمينه ساز خروج مزدوران انگليسي شد.
وي با بيان اينکه اکنون موضوعي مهمتر از انتخابات ? نهاد مهم مجلس قانونگذاري و مجلس خبرگان وجود ندارد، ادامه داد: تحت شرايطي، واجب کفايي تبديل به واجب عيني ميشود.
وي با اشاره به تکليف مقابله با دشمنان نيز اظهار کرد: بدون ترديد، دشمنان انقلاب براي مقابله با نظام جمهوري اسلامي از هر اقدام و توطئهاي فروگذار نکردند و يکي از اهداف راهبردي آنها، اخلال در انتخابات است.
امام جمعه تبريز گفت: شرايط کنوني اقتضا دارد تا همانند گذشته ملت ايران به مقابله برخيزند و با حضور در انتخابات، دشمن را مايوس کنند.
وي با اشاره به اهميت انتخابات مجلس شوراي اسلامي، اظهار کرد: قانون گذاري از ارکان مهم ساماندهي امور و تسهيل کننده چرخه اداره کشور و پاسخگويي به نيازهاي مردم است که بر همين اساس نيز يکي از ارکان و قواي نطام مقننه در نظامهاي اساسي است.
وي خاطرنشان کرد: در جمهوري اسلامي برخي مشکلات ناشي از خلاء قانوني است که ميتوان در قالب طرح و لايحه و تبديل به قانون، زمينه ساز ازبين بردن خلاء ها شد.
نماينده ولي فقيه در آذربايجان شرقي با بيان اينکه توجه مردم به مجلس و شکل گيري آن با پشتوانه قوي به حل مشکلات کشور کمک ميکند، افزود: هرچه آرا و مشارکت در انتخابات بيشتر باشد، باعث ارتقاي جايگاه ايران و افزايش قدرت چانه زني در تعاملات با کشورها ميشود.
مجلس يکي از پايههاي اصلي هدايت و پشتيباني و تصويب معاهدات در روابط بين الملل کشور است و از جمله نقش و جايگاه ايران در عرصه بين المللي عضويت در پيمانها، ائتلافها، کميسيونها است که جمهوري اسلامي در اين عرصه بسيار فعال و موثر بوده و سال گذشته نيز حضور کشورمان در سازمان شانگهاي و بريکس امتيازاتي براي کشور و شکوفايي اقتصاد به همراه دارد.
وي در خصوص اهميت انتخابات مجلس خبرگان نيز اظهار کرد: اداره کشور بدون ولي فقيه ممکن نيست و زماني که امام خميني (ره) از دنيا رفتند، اهميت مجلس خبرنگان در همان روز مشخص شد و در کمتر از ?? ساعت، مقام معظم رهبري انتخاب شدند که ايشان نيز بعد از اين همه سال با همان روش امام و صلابت رهبري ميکنند.
امام جمعه تبريز ادامه داد: اهميت مجلس خبرگان در اين است که در روز بحران بايد کسي که به مجلس ميرود، رهبرشناس باشد و براي نظام فکر کند.
وي گفت: دشمنان نظام از همان ماههاي اول انقلاب در راستاي براندازي نظام با ترور، انفجار و تخريب تلاش ميکردند و حال تعداد ?? هزار نفر شهيد ترور داريم.
نماينده ولي فقيه در آذربايجان شرقي با اشاره به اينکه دشمنان بعد از ?? ماه به اين نتيجه رسيدند که ترور فايده ندارد و جنگي را آغاز کردند تا از طريق نظامي، کشور را از بين ببرند و اين جنگ هشت سال طول کشيد، خاطرنشان کرد: فرق اين جنگ با جنگهاي قبل از دوران انقلاب اين بود که در ??? سال گذشته هر زمان جنگي بر کشور تحميل شده، مقداري از خاک پاک ايران به دشمن واگذار شد اما تنها جنگي که يک وجب به دشمن واگذار نشد، دفاع مقدس بود.
وي افزود: هدف از آغاز جنگ، براندازي نظام جمهوري اسلامي و تجزيه کشور بود ولي اواخر جنگ به اين نتيجه رسيدند که اين نظام از بين رفتني نيست.
امام جمعه تبريز با اشاره به اينکه براي استان آذربايجان شرقي 6 نفر از عزيزاني که براي مجلس خبرگان ثبت نام کرده بودند، از نظر علمي و قفهي مورد تاييد شوراي نگهبان قرار گرفتند که بايد به پنج نفر از آنها راي بدهيم، گفت: به هر کدام از اين 6 نفر که مورد تاييد هستند راي بدهيم، ايرادي ندارد.
وي در ادامه با اشاره به اهميت تاثير رسانه در جامعه، اظهار کرد: بهترين رسانه آن است که منافع عمومي و ملي مردم را در نظر بگيرد، به طوري که آحاد مردم خود را در بيانيهها، برنامهها و محصولات مختلف آن شريک بدانند و مردم، مشتري همه جانبه آن رسانه باشند و نظريات خود را در ادامه کار منعکس کنند و به توصيههاي به موقع آن گوش فرادهند.
وي افزود: رسانه بايد در بحرانهاي مختلف، مردم را دلگرمي بدهد و به آنها راهکارهايي ارائه دهد و در يک کلام ميان مردم و از مردم باشد، گرچه افرادي خاص آن را اداره کنند.
وي با اشاره به اينکه کم و بيش با وظايف مطبوعات آشنا هستم، گفت: از ويژگيهاي برجسته رسانه، توجه به حقيقت و واقعيتهايي است که در زندگي جوامع و افراد ميگذرد.
امام جمعه تبريز گفت: رسانهها بايد از دروغ گويي، اغراق و دگرگوني حقايق بپرهيزند و جانبداري به ناحق از فرد يا گروه خاص نکنند، اگرچه بسيار سخت است.
حجت الاسلام آل هاشم با بيان اينکه ميتوان در درازمدت حرکتي را دنبال کرد که سبب گرايش اساسي به حقايق و واقعيات عيني جامعه باشد، اظهار کرد: رعايت همين نکات باعث ميشود تا اخلاق رسانهاي تحقق پيدا کند و رسانهاي که مورد خشنودي خداوند متعال و خلق خدا باشد، به وجود بيايد.
وي با بيان اينکه بايد از اتفاقات کشورهاي غربي که سبب انحراف خانوادهها و افراد و جامعه و منافع احزاب و اميال افراد حاکم بر معنويات مردم ميشود، جلو گيري شود، اظهار کرد: مالکان رسانهها، حق ندارند به دليل مالکيت خويش، عامل اشاعه گناه و منکر باشند.
وي با اشاره به نقش راهبري پيامبر اکرم (ص)، گفت: ايشان در بالاي منبر، مطالب مهم زندگي مردم را گوشزد ميکردند و بعدها که منبر به عنوان رسانهاي عام مطرح شد و در مکه و مدينه و مساجد شهرها مورد بهره برداري قرار گرفت، سعي ميشد تا افرادي که داراي اخلاق و آداب شايسته هستند در آنجا قرار گيرند و مسلمانان با فرد نالايق و بداخلاق در بالاي منبر برخورد ميکردند و تلاش ميکردند تا او را از آن جايگاه رفيع پايين بکشند.
امام جمعه تبريز خاطرنشان کرد: آن زمان، اخلاق ويژهاي براي سخنران قائل بودند و اعتقاد داشتند که نبايد اين رسانه عمومي را به دست هرکسي دهند.
وي اظهار کرد: احاديث و روايات موجود نيز نشانگر آن است که اهل بيت(ع) در بهره برداري از رسانههاي عمومي اموري را سفارش ميکردند.
وي، توجه به تطهير نفس، بيان حقايق و واقعيتها، تواضع و خشوع در گفتار و کردار، تشويق و بيان نوآوريهاي نسل جوان و مجربان خردمند، ايجاد اميد و نويد در نسل آينده و جوان، اميدوار شدن و اميد دادن نسبت به آينده، ايجاد و تقويت شهامت و شجاعت، رعايت عفت عمومي، تربيت و رشد مخاطبان، افشاي توطئه دشمنان داخلي و خارجي، رعايت حق الناس، احياي امور فطري، مداواي امراض روحي و رواني فرد و يا جامعه، کم گويي، مفيد بودن و معرفي الگوهاي اخلاقي، اجتماعي و سياسي را از جمله بايدهاي رسانهاي مطرح کرد که در مواقع حساس مثل انتخابات بايد بيشتر رعايت شود.
وي همچنين گفت: دوري از دروغ و تحريف حقايق، پرهيز از افشاي اسرار مردم و حاکميت که گاه مصالح ملي را ميتواند به خطر اندازد، دوري از اشاعه و پخش منکرات که گاه انعکاس يک خبر منکر باعث اشاعه منکر ميشود، دوري از ترويج باطل به هر شکل ممکن، دوري از تمسخر در مورد افراد و گروهها که حيثيت فردي و جمعي را به خطر مياندازد، پرهيز از تفرقه و جدايي بين افراد و گروهها، خودداري از طرح مسائل نژادي، پرهيز از تعرض به آبروي مسلمانان، پرهيز از تبليغ و چهره سازي اشخاص و گروههاي منحرف، دوري از تخريب اسوههاي ايماني، اخلاقي و علمي، پرهيز از ترويج داستانهاي زيان بخش، دوري از ترويج لهو و اجتناب از تشويق و تحريک غرايض جنسي را از جمله نبايدهاي رسانهاي عنوان کرد.
حجت الاسلام آل هاشم با بيان اينکه امروزه رسانهها براي ايجاد يک روند درست و تصوير عقلاني از نظام انتخاباتي در کشورهاي جهان نقش بسيار مهمي برعهده دارند، تاکيد کرد: رسانه ها از آموزش جامعه براي نهادينه شدن مردم سالاري و قانون گرايي غفلت نکنند چرا که رسانهها رکن مهمي از مردم سالاري جامعه هستند.
وي ادامه داد: رسانهها از چند جهت در جمهوريت و نظامهاي حاکم به خصوص در ايران داراي نقش تاثيرگذاري هستند که شامل تهييج و تبليغ براي حضور پرشور مردم در انتخابات، آگاهي بخشي براي آثار ميزان مشارکت و تفاوت بين انتخاب اصلح و فرد ضعيف، پذيرش جمهوريت به معناي واقعي در افکار عمومي، ايجاد شفافيت و جلوگيري از شايعات، فرهنگسازي، ارتقاي فرهنگ سياسي و روشهاي مناسب براي انتخابات ميشود.
وي با بيان اينکه يک راي بيشتر در انتخابات هم تيري به قلب دشمن است، ادامه داد: هميشه آذربايجان در عرصههاي گوناگون پيشتاز بوده و در اين راستا نيز درخواست دارم تا مردم آذربايجان، رکورددار مشارکت در انتخابات باشند تا بشود براي اين خطه، امکانات بيشتري از دولت طلب کرد.
وي اظهار اميدواري کرد: درصد مشارکت آذربايجان در اين انتخابات از ساير استانهاي کشور بيشتر باشد.