احرار: رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز از استقبال يک ميليون و 900 نفر در آذربايجان شرقي از پويش سلامت خبر داد.
بهمن نقيپور در سخنراني پيش از خطبههاي نماز جمعه اين هفته با بيان اينکه حوزه سلامت حوزه زيرساختي محسوب ميشود، گفت: با پيشگيري بيماريها از عوارض روحي و رواني و حتي مشکلات معيشتي مردم جلوگيري به عمل ميآيد چرا که اقدامات پيشگيرانه به عنوان سرمايه است.
وي ادامه داد: در حال حاضر بيش از 36 ميليون نفر در سطح کشور در اين پويش غربالگري شدند که استان ما رتبه دوم اين غربالگري را کسب کرده است.
وي افزود: يکي از افتخارات نظام جمهوري اسلامي ايران سيستم گسترش شبکه بود که قبل از انقلاب ايجاد شده و بعد از آن به رشد و شکوفايي رسيده است که در اين حوزه شبکه مراکز بهورزي گسترش پيدا کرده و توانستيم در زمينه بيماريهاي واگير دار موفق عمل کنيم اما بيماريهاي غير واگير تلاش و همت والايي ميطلبد.
نقيپور با بيان اينکه پويش سلامت با شعار آگاهي زودتر و اقدام موثرتر تا آخر دي ماه تمديد شد، ادامه داد: اولين علت مرگ و مير در سطح کشور را بيماريهاي قلب و عروقي به خود اختصاص داده که فشار خون و ديابت زمينه ساز اين بيماري است.
وي با بيان اينکه ديابت و عوارض ناشي از آن پنجمين علت مرگ در کشور به شمار ميآيد، افزود: با کنترل و تشخيص به موقع فشار خون و ديابت تا حد زيادي از بيماري قلبي و عروقي جلوگيري به عمل ميآيد.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز تصريح کرد: ديابت و قندخون در سطح جهاني در دهههاي اخير شيوع بالايي داشته که به ايجاد رسوب در ديوارهاي رگها و افزايش سکته قلبي خواهد شد به گونهاي که فوت، 50 درصد افراد ديابتي از بيماري قلبي عروقي اتفاق ميافتد.
وي با بيان اينکه احتمال ابتلاي افراد ديابتي به بيماريهاي قلبي سه يا چهار برابر بيشتر از افراد عادي جامعه است، گفت: ??درصد افراد ديابتي دچار مشکلات شديد چشمي و بينايي هستند، به طوري که احتمال بروز آن 25 برابر بيشتر از افراد ديگر است.
وي اذعان کرد: مرگ 20 درصد افراد ديابتي به علت نارسايي کليه اتفاق ميافتد به طوري که احتمال بروز اين عازضه و نياز به دياليز در آنها 17 برابر بيشتر است.
وي ادامه داد: مردم با حضور در مراکز بهداشت منطقه خود از مبتلا نبودن به بيماري فشار خون و ديابت مطلع شوند و اگر چناچه به اين بيماري دچار شدهاند به مراکز سطح بالا ارجاع داده ميشوند که هزينههاي آن رايگان خواهد بود.